ΑρχικήSmartphonesΗ BOE θα ανταγωνιστεί τη Samsung Display στην αγορά γυαλιού UTG για...

Η BOE θα ανταγωνιστεί τη Samsung Display στην αγορά γυαλιού UTG για αναδιπλούμενες συσκευές

Η Samsung Display ενδέχεται να έχει σύντομα έναν νέο ανταγωνιστή στην αναδυόμενη βιομηχανία γυαλιού UTG για αναδιπλούμενες συσκευές. Η κινέζικη BOE Technology προχωρά στη δομή μιας αλυσίδας παραγωγής, ζητώντας τη συνεργασία εταιρειών που θα υποστηρίξουν την εφοδιαστική της αλυσίδα στην Κορέα. Ο στόχος της είναι να διαθέσει στην αγορά περίπου 20 εκατομμύρια μονάδες. Οι πηγές δεν διευκρινίζουν πότε θα επιτύχει αυτόν τον στόχο, αλλά υπογραμμίζουν ότι η BOE Technology σκοπεύει να εσωτερικεύσει πλήρως την παραγωγή για να αποκτήσει τους απαραίτητους πόρους (τεχνογνωσία και τεχνολογία).

Η πιο σχετική πτυχή της υπόθεσης για τον τελικό χρήστη, αφορά τον αντίκτυπο στις τιμές των αναδιπλούμενων συσκευών με ευέλικτες οθόνες, οι οποίες κατά τους επόμενους μήνες θα μπορούσαν να μειωθούν λόγω του ανταγωνισμού. Σημειώστε ότι αυτή τη στιγμή η Samsung Display βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παραγωγής και της πώλησης, μακράν από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές σε τούτο τον τομέα, κυρίως χάρη στο πάνελ UTG που παρουσίασε για πρώτη φορά στο Galaxy Z Flip και στη συνέχεια προτάθηκε εκ νέου στο πρόσφατο Galaxy Z Fold2 .

Η άφιξη της BOE θα μπορούσε να ενισχύσει τον κλάδο γυαλιού UTG, μειώνοντας το κόστος των εξαρτημάτων, ενώ στη συνέχεια, εναπόκειται σε μεμονωμένους κατασκευαστές smartphone να καθορίσουν πως θα διαθέτουν τα προϊόντα για εξοικονόμηση εξόδων (υψηλότερα κέρδη ανά μονάδα πώλησης ή χαμηλότερη τιμή στη λιανική με μικρότερα έσοδα, αλλά περισσότερες πωλήσεις). Πριν φτάσουμε στα συμπεράσματα, ωστόσο, θα είναι σημαντικό να εξακριβωθεί εάν η ποιότητα του προϊόντος θα είναι σε θέση να ταιριάζει με εκείνη του παρόμοιου συστατικού που αναπτύχθηκε από τη Samsung Display.

Το γυαλί UTG που αναπτύχθηκε από τον τεχνολογικό γίγαντα της Νότιας Κορέας και είναι σήμερα το σημείο αναφοράς στον κόσμο των έξυπνων τηλεφώνων, λόγω των υποσχόμενων δυνατοτήτων, για παράδειγμα μια μεγαλύτερη οθόνη σε Smartphone διευκολύνει την εργασία εργασία εξ αποστάσεως, κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει σε μία τυπική οθόνη 6 ιντσών, αφού κουράζονται πιο εύκολα τα μάτια.

Ο σκοπός του εξαρτήματος είναι να κάνει την εύκαμπτη οθόνη των αναδιπλούμενων συσκευών πιο ανθεκτική. Είναι ένα λεπτό στρώμα γυαλιού με πάχος 3 mm ικανό να κάμπτεται χωρίς να σπάει συνοδευόμενο από την κίνηση του μεντεσέ. Σύμφωνα με στοιχεία που δηλώνει η Samsung, το γυαλί UTG εγγυάται έως και 200.000 ανοίγματα και κλεισίματα χωρίς να υποστούν ζημιά.

Η έκθεση σχετικά με τις κινήσεις της BOE για να εισέλθει στη βιομηχανία γυαλιού UTG είναι σύμφωνη με προηγούμενες φήμες σχετικά με τον φιλόδοξο στόχο της κινεζικής εταιρείας να ξεπεράσει τη Samsung Display μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όσον αφορά την κατασκευή ευέλικτων οθονών OLED.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166