4 εφαρμογές για το Samsung Galaxy Watch

4 εφαρμογές για το Samsung Galaxy Watch

Τα Galaxy Watches της Samsung συνδυάζουν συνήθως εξαιρετικό υλικολογισμικό (firmware) με εκλεπτυσμένο λογισμικό (software), αλλά εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη εφαρμογών τρίτου μέρους από ξένους προγραμματιστές. Η Samsung έχει καλύψει βασικά αυτό το κενό με τις δικές της εφαρμογές.

Εν τούτοις, οφείλετε να θυμάστε όλοι σας πως δεν είναι εφικτό να πραγματοποιήσετε τις ίδιες εργασίες με το ρολόι σας (Smartwatch) όπως θα κάνατε με το smartphone σας, αλλά επίσης μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε εφαρμογές για να βελτιώσετε τη χρηστικότητα του ρολογιού σας. Για να είμαστε ειλικρινείς, το Galaxy Store είναι ένα άδειο κατάστημα διανομής εφαρμογών σε σχέση με τις ανταγωνιστικές εταιρείες, κάτι που συγκαταλέγεται στα αρνητικά της Samsung, και αν δεν αλλάξει φιλοσοφία, μάλλον θα την εγκαταλείψουν οι χρήστες

Υπάρχουν μερικά κρυμμένα διαμάντια στα ρολόγια της Samsung, οπότε αποφασίσαμε να επισημάνουμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές τρίτων που θα μπορούσαν να σας φανούν χρήσιμες. Αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει εφαρμογές για τη διαχείριση της συσκευής, ούτε συμπεριλάβαμε καμία από τις εφαρμογές της Samsung, καθώς οι περισσότερες από αυτές είναι προεγκατεστημένες.

Spotify

Η Samsung συνεργάστηκε στενά με το Spotify κατά τα τελευταία χρόνια και η εφαρμογή Spotify για Galaxy Watches είναι αποτέλεσμα αυτού. Ενώ η προεπιλεγμένη λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής έχει ως κύριο σκοπό να λειτουργεί ως τηλεχειριστήριο του Spotify σε άλλες συσκευές, όμως πλέον αυτό άλλαξε με την καινούργια έκδοση του Spotify για τα συγκεκριμένα Smartwatch. Με λίγα λόγια, αυτό σας επιτρέπει να αναπαράγετε μουσική στο ρολόι ανεξάρτητα από το τηλέφωνό σας και εάν έχετε Spotify Premium, μπορείτε ακόμη και να κατεβάσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια για αναπαραγωγή σε περίπτωση που δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, δηλαδή εκτός σύνδεσης.

Η εφαρμογή Spotify περιλαμβάνει επίσης ένα προαιρετικό widget, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε (και να ελέγξετε) το παίξιμο μουσικών κομματιών, χωρίς να εγκαταλείψετε την αρχική οθόνη του ρολογιού σας. Το μόνο παράπονο μου είναι ότι η διεπαφή είναι λίγο διαφορετική από άλλες εφαρμογές Galaxy Watch.

iGear Radio

Εάν δεν θέλετε το Spotify και εξακολουθείτε να επιθυμείτε να κάνετε streaming μουσικής στο ρολόι σας, το iGear Radio μπορεί να καταστεί μία ιδανική επιλογή που θα καλύψει σίγουρα τις ανάγκες σας. Η προηγμένη επαγγελματική έκδοση μπορεί να μεταδώσει πάνω από 20.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς στο διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται κάποια συνοδευτική εφαρμογή στο τηλέφωνο σας για να τεθεί σε λειτουργία. Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε τους αγαπημένους σας σταθμούς σε έναν λογαριασμό για εύκολη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Δεδομένου ότι το iGear Radio παίζει μόνο διαδικτυακούς σταθμούς (web radio), δεν είναι τόσο χρήσιμο για έξω από το σπίτι σας, κάτι που ομολογουμένως, το Spotify παρέχει αυτή τη δυνατότητα για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης, εκτός εάν έχετε υπηρεσία LTE στο ρολόι σας ή έχετε μαζί σας το τηλέφωνο σας. Η δωρεάν έκδοση έχει περιορισμένη λειτουργικότητα και η εφαρμογή pro διατίθεται στα 2,99 δολάρια, επιτρέποντας την επέκταση τη λίστας των υποστηριζόμενων σταθμών, επιπλέον εμφανίζει τις κορυφαίες 10 λίστες για κάθε χώρα και προσθέτει ένα πιο δυναμικό widget για εύκολη αναπαραγωγή.

Galactica

Αν δεν έχετε τι να κάνετε και σας έρχεται η επιθυμία να ασχοληθείτε με κάτι για να περάσει η ώρα, αλλά δεν θέλετε να το πράξετε με το κινητό τηλέφωνο σας (ίσως γιατί το έχετε ξεχάσει στο σπίτι), υπάρχουν μερικά παιχνίδια διαθέσιμα στο Galaxy Store. Το αγαπημένο μου είναι το Galactica, ένας κλώνος του Space Invaders. Μπορεί να ελεγχθεί με το άγγιγμα. Τα εικονικά κουμπιά για το χειρισμό του δεν ανταποκρίνονται τέλεια, όσο ενός χειριστηρίου σε μία κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, όπως στο Xbox και στο PlayStation, αλλά το Galactica εξακολουθεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας. Το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι πωλείται την παρούσα χρονική στιγμή στο Galaxy Store στο 1,00 δολάριο, αλλά αξίζει τον κόπο να ξοδέψετε τα χρήματα εάν χρησιμοποιείτε τακτικά Smartwatch.

Talk to Alexa

Κατά την προσωπική μου άποψη, το Bixby δεν είναι ο καλύτερος φωνητικός βοηθός, μολονότι έχει τα εχέγγυα να χειρίζεται τις περισσότερες από τις εργασίες που πρέπει να κάνω χωρίς να βγάζω το τηλέφωνο, θέτοντας υπενθυμίσεις, βάζοντας σε λειτουργία το ξυπνητήρι, ζητώντας μετατροπές ζώνης ώρας ή τους βασικούς μαθηματικούς υπολογισμούς, και ούτω καθεξής. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερη λειτουργικότητα μέσω φωνητικών εντολών, θα πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στο Talk to Alexa.

Η συνομιλία με την Alexa μετατρέπει το ρολόι σας σε ηχείο Amazon Alexa, παρέχοντας σας ενημέρωση με αναφορές καιρού, χειρισμό του Fire TV και μερικών έξυπνων οικιακών συσκευών, συμπεριλαμβανομένου του χρονοδιακόπτη θέρμανσης που είναι συμβατό με δαύτο, και άλλα πολλά. Υπάρχει επίσης περιορισμένη υποστήριξη για επαναλαμβανόμενα χρονόμετρα, αλλαγή των στοιχείων ελέγχου πολυμέσων του ρολογιού σας και ορισμένες ενημερώσεις για την τρέχουσα ειδησεογραφία της ημέρας.

Τα κύρια μειονεκτήματα είναι ότι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή μουσικής μέσω της Alexa ή να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργικότητα ανταλλαγής μηνυμάτων ή κλήσεων. Παρατήρησα επίσης ότι η ζητώντας με φωνητική εντολή από το Bixby να ανοίξει το Talk to Alexa, έδειχνε να μπερδεύεται και να μην εκτελεί την εντολή μου, οπότε συνήθως έπρεπε να το ανοίξω μέσα από τη λίστα εφαρμογών που είναι στο μενού. Ωστόσο, εάν ο Bixby δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σας και δεν μπορεί να κάνει εκείνο που χρειάζεστε, υπάρχει η εναλλακτική λύση της φωνητικής βοηθού Alexa που ανήκει στην Amazon.

Map My Run

Το Under Armour’s Map My Run είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες παρακολούθησης φυσικής κατάστασης που διατίθενται στο Galaxy Watch πέρα ​​από τις ιδιοκτήτες προσφορές που ανήκουν στην Samsung. Η εφαρμογή Galaxy Watch σας επιτρέπει να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε την εκτέλεση παρακολούθησης διεργασιών της φυσικής σας κατάστασης, όπως και να παρακολουθείτε την γεωγραφική τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο GPS.

Τελικό συμπέρασμα για το Samsung Galaxy Watch

Κλείνοντας το παρόν άρθρο, θεωρώ υποχρέωσή μου να τονίσω πως γενικά τα περισσότερα Smartwatch δεν έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ, όσο τα smartphone, και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο κόσμος δεν τα αγοράζει, ούτως ώστε να δώσει κίνητρο στους προγραμματιστές να προσθέσουν περαιτέρω καινούργιο υλικό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο Android που υπάρχουν εκατομμύρια καταχωρημένες εφαρμογές, ενώ το σημαντικότερο από όλα είναι ότι πολλές εξ αυτών διατίθενται εντελώς δωρεάν.

Επίσης μία άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος, αναφορικά με τα Smartwatch, έχει να κάνει με την ιδιομορφία πως για να αποκτήσουν περαιτέρω λειτουργικότητα χρειάζεται να συνδέονται με το smartphone, κάτι που τα καθιστά ελλειμματικά στην χρησιμότητα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας