4 προγράμματα για να κάνετε το PC σας ασφαλές, αξιόπιστο, εύχρηστο

4 προγράμματα για να κάνετε το PC σας ασφαλές, αξιόπιστο, εύχρηστο

Τέσσερα προγράμματα είναι αρκετά για να κάνετε το PC σας πιο ασφαλές, πιο αξιόπιστο και περισσότερο εύχρηστο. Παρακάτω θα σας δείξουμε τον τρόπο για να αποκομίσετε τα μέγιστα πλεονεκτήματα από τη χρήση τους.

Tα Windows είναι ένα εύχρηστο λειτουργικό σύστημα που απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη χρήση του υπολογιστή, καθιστώντας έτσι την εκτέλεση προγραμμάτων μια πραγματικά εύκολη υπόθεση. Περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να εκτελούν αλλά και να αποθηκεύουν αρχεία, να εκτυπώνουν, να εμφανίζουν εικόνες στην οθόνη και πολλές ακόμα εφαρμογές για τις “καθημερινές” ασχολίες του χρήστη. Δυστυχώς, παρόλο που το λειτουργικό σύστημα της Microsoft (και ιδιαίτερα τα Windows 10) διαθέτει μια πληθώρα σημαντικών εφαρμογών, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνει κάποια εργαλεία που θεωρούνται απαραίτητα από τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.

Τα τέσσερα προγράμματα που επιλέξαμε είναι τα Ashampoo Magical Defrag, O&O; Diskimage 2 Professional, Desktop Maestro και Fix-It Utilities 8 Professional. Τα δύο πρώτα κάνουν μόνο ένα πράγμα, αλλά το κάνουν καλά. Το Ashampoo Magical Defrag διατηρεί τους δίσκους σε φόρμα, ενώ το O&O; Diskimage σας παρέχει όλα τα αναγκαία εργαλεία δημιουργίας backup για τα Windows 8. Ακόμα και οι χρήστες των Windows 10, στα οποία περιλαμβάνονται κάποια σχετικά εργαλεία, μπορούν να βρουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μια πολύ καλή εναλλακτική και πιο ευέλικτη λύση. Τα Desktop Maestro και Fix-It Utilities 15 προσφέρουν μια ευρεία γκάμα από χρήσιμα εργαλεία, τα οποία είναι προσβάσιμα μέσα από εύχρηστα μενού και βήμα προς βήμα οδηγούς.

Ashampoo Magical Defrag

Εδώ είναι ο σύνδεσμος λήψης: https://www.ashampoo.com/en/usd/media/0244

Κάντε αρχικά κλικ στον σύνδεσμο Download, από τα δεξιά, για να κατεβάσετε το πρόγραμμα και στη συνέχεια επιλέξτε Free Trial Key, ακριβώς από κάτω, για να ξεκινήσετε τη διαδικασία του Registration. Στην επόμενη σελίδα πληκτρολογήστε απλώς ένα ισχύον email και κάντε κλικ στο πλήκτρο Send. Στη συνέχεια μεταβείτε στο Inbox σας όπου θα έχει αποσταλεί ένα email από την Ashampoo και κάντε κλικ στον σχετικό σύνδεσμο της ενεργοποίησης.

Από τη νέα σελίδα, επιλέξτε απλώς τη χώρα διαμονής (Greece) χωρίς να εισάγετε ονοματεπώνυμο, αφού κάτι τέτοιο είναι προαιρετικό. Κάντε και πάλι κλικ στο πλήκτρο Send και ελέγξτε το Inbox σας όπου θα σας έχει πλέον αποσταλεί ο κωδικός για το πρόγραμμα. Εκκινήστε το Ashampoo Magical Defrag, κάντε κλικ στο Εισαγωγή κλειδιού και εισάγετε τον κωδικό χρήστη για να αποκτήσετε δικαιώματα χρήσης της εφαρμογής για 30 ημέρες.

O&O DiskImage 15 Professional.

Εδώ είναι ο σύνδεσμος λήψης: https://www.oo-software.com/en/download/current/oodiskimagepro

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο Download και στην επόμενη σελίδα πληκτρολογήστε το ονοματεπώνυμο σας και ένα ισχύον email, και έπειτα κάντε κλικ στο πλήκτρο Proceed για να συνεχίσετε. Από την επόμενη σελίδα και πάλι, επιλέξτε Download για να ξεκινήσετε να κατεβάζετε το αρχείο. Κατά την εγκατάσταση του προγράμματος δεν θα σας ζητηθεί κωδικός. Καλό θα είναι, παρόλα αυτά, να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο Confirm Subscription από το email που σας έχει αποσταλεί για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας. Από το σχετικό παράθυρο του προγράμματος, επιλέξτε απλώς Continue with unregistered trial version για να εκκινήσετε τη δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών χρήσης.

Desktop Maestro.

Εδώ είναι ο σύνδεσμος λήψης: https://desktop-maestro.en.softonic.com/

Η διαδικασία downloading και εγκατάστασης του Desktop Maestro είναι εύκολη υπόθεση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τον σύνδεσμο Start Download Now για να κατεβάσετε το πρόγραμμα. Δεν απαιτείται εγγραφή στο site, ενώ η συγκεκριμένη έκδοση δεν διαθέτει χρονικό περιορισμό χρήσης. Ο μόνος “περιορισμός” είναι ότι το Desktop Maestro θα αγνοήσει κάποια από τα προβλήματα που θα ανακαλύψει στα Windows, διορθώνοντας όμως την συντριπτική πλειοψηφία αυτών. Η πλήρης έκδοση του προγράμματος φυσικά, είναι σε θέση να διορθώσει το σύνολο των προβλημάτων που ανακαλύπτει.

Fix-It Utilities 15 Professional.

Εδώ είναι ο σύνδεσμος λήψης: https://www.avanquest.com/USA/software/fix-it-utilities15-professional-501513

Από τη σελίδα του προγράμματος, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Download Trial Version και από την επόμενη σελίδα εισάγετε ένα ισχύον email στη σχετική φόρμα και επιλέξτε ως χώρα την Ελλάδα (Greece). Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι προαιρετικά και δεν θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τίποτα περισσότερο. Κάντε και πάλι κλικ στον σύνδεσμο Download Trial Version για να ξεκινήσει το downloading. Κατά την εγκατάσταση του προγράμματος, αφήστε κενό το πεδίο του σειριακού αριθμού που σας ζητείται και προχωρήστε κανονικά την διαδικασία για να εγκαταστήσετε τη δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής.

Δείτε αναλυτικά πως αυτά τα 4 προγράμματα θα κάνουν τη ζωή σας μπροστά στο PC πιο εύκολη.

Ashampoo Magical Defrag

Το πρόγραμμα της Ashampoo είναι το πιο εξειδικευμένο από τα τέσσερα. Ο μοναδικός του σκοπός είναι να ανασυγκροτεί (defrag) τον δίσκο τοποθετώντας τα προγράμματα που βρίσκονται σε αυτόν με τέτοιο τρόπο ώστε να φορτώνουν πιο γρήγορα από τα Windows. Το αποτέλεσμα είναι να βελτιώνονται με αυτόν τον τρόπο η απόδοση του σκληρού δίσκου και, κατ’ επέκταση, οι επιδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Κάθε φορά που διαγράφετε κάποιο αρχείο η απεγκαθιστάτε ένα πρόγραμμα, δημιουργείται ένα “κενό” στον σκληρό δίσκο, ίσο με το μέγεθος των αρχείων που διαγράψατε. Όταν στη συνέχεια θελήσετε να αποθηκεύσετε κάποιο άλλο αρχείο στον δίσκο, αυτό θα εγγραφεί σε ένα τέτοιο “κενό”, ενώ αν δεν χωράει ολόκληρο θα χρησιμοποιήσει και δεύτερο “κομμάτι αποθηκευτικού χώρου”, το οποίο όμως μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο του δίσκου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο δίσκος καθυστερεί περισσότερο όταν χρειάζεται να “ανατρέχει” σε διαφορετικές περιοχές της μαγνητικής επιφάνειας για να διαβάσει πληροφορίες για το ίδιο αρχείο. Τα προγράμματα, όπως το Magical Defrag, φροντίζουν να συγκεντρώνουν τα πολλαπλά αυτά κομμάτια του ίδιου αρχείου (fragments) σε κοντινά σημεία του δίσκου ώστε η ανάγνωσή τους να γίνεται πιο γρήγορα.

Έπειτα από την εκτέλεσή του, το Magical Defrag παραμένει ενεργό στο tray. Όταν χρησιμοποιείτε το PC, το πρόγραμμα “σιωπά” και δεν χρησιμοποιεί κανέναν από τους πόρους των Windows. Όταν, παρόλα αυτά, ο υπολογιστής παραμείνει ανενεργός για κάποιο χρονικό διάστημα (κατάσταση idle), τότε αναλαμβάνει δράση. Στην πραγματικότητα, από τη στιγμή που θα το εγκαταστήσετε δεν θα απαιτήσει περαιτέρω ρυθμίσεις για να κάνει τη δουλειά του αθόρυβα, ενώ σίγουρα το πιο “απαιτητικό” κομμάτι είναι η διαδικασία του registration που αναφέραμε παραπάνω. Το εικονίδιο που εμφανίζεται στο tray των Windows, σας δείχνει επίσης την κατάσταση λειτουργίας του προγράμματος: σε λειτουργία, παύση, απενεργοποιημένο κ.λπ.

Για να κάνετε τις σχετικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο και στη συνέχεια μεταβείτε στο μενού Επιλογές> Ρυθμίσεις. Μέσα από αυτό το παράθυρο μπορείτε να ορίσετε τους δίσκους που θα ανασυγκροτήσει το πρόγραμμα όποτε θεωρεί ότι είναι απαραίτητο. Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε δίσκους από τη λίστα κάντε απλώς κλικ στα σχετικά “τικ” δίπλα από αυτούς.

Αν θελήσετε ποτέ να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα (πιθανώς όταν εγκαθίσταται κάποιο καινούριο πρόγραμμα στα Windows), κάντε κλικ στο Διακοπή υπηρεσίας από το ίδιο παράθυρο. Για να ενεργοποιήσετε και πάλι την εφαρμογή, κάντε κλικ στο πλήκτρο Εκκίνηση υπηρεσίας, κάτι που ούτως ή άλλως θα συμβεί την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε τα Windows.

O&O DiskImage 15 Professional

Όλοι γνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι να κρατάτε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων που βρίσκονται στον υπολογιστή σας. Τα Windows 8, παρόλα αυτά, δεν περιλαμβάνουν ένα σχετικό εργαλείο -όπως έχουμε ήδη αναφέρει- και αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να εγκαταστήσετε εσείς κάποιο στον υπολογιστή σας. Μπορείτε φυσικά απλώς να αντιγράφετε τα αρχεία σας σε DVD ή σε κάποιον εξωτερικό δίσκο ανά τακτά διαστήματα, αλλά αυτό είναι μια κουραστική αλλά και “επίπονη” διαδικασία.

Το DiskImage 2 διαθέτει, εν τούτοις, μερικές από τις πιο εύχρηστες και “ξεκούραστες” για τον χρήστη λειτουργίες που έχουμε συναντήσει σε προγράμματα του είδους. Αντί να αντιγράφει μεμονωμένους φακέλους και αρχεία, διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του σκληρού δίσκου και το αποθηκεύει σε ένα και μοναδικό αρχείο που ονομάζεται Image (μεταφορικά υποδηλώνει ότι έχει αποθηκευτεί σε αυτό η “εικόνα” του δίσκου).

Το αρχείο Image συνήθως αποθηκεύεται σε κάποιον άλλο δίσκο ή ξεχωριστό partition. Από τη στιγμή που έχετε δημιουργήσει το πρώτο και βασικό αρχείο Image, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα ανά τακτά διαστήματα για να το ανανεώνετε με όλες τις αλλαγές που έχουν επέλθει στα αρχεία του δίσκου κατά το διάστημα που μεσολάβησε από το τελευταίο backup. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται incremental backup. Σημειώστε επίσης ότι τα αρχεία Image μπορούν να συμπιεστούν για να κερδίσετε χώρο στον δίσκο.

Επίσης, το Disk Image δεν θα συμπεριλάβει στο “αντίγραφo” τα κενά μέρη του δίσκου, παρά μόνο τον χώρο που καταλαμβάνεται από δεδομένα. Σε έναν δίσκο των 80GB, για παράδειγμα, όπου τα δεδομένα καταλαμβάνουν 30GB, το αρχείο Image θα καταλάβει το πολύ 30GB, ενώ το μέγεθός του θα πέσει περίπου στο μισό σε περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε τον μέγιστο επιτρεπτό βαθμό συμπίεσης.

Δοκιμάσαμε να κρατήσουμε Image αρχείο με το DiskImage από ένα partition των 20GB, το οποίο περιείχε 14GB δεδομένων και χρειαστήκαμε λιγότερο από 15 λεπτά, ενώ το μέγεθος του backup ήταν μόλις 6GB. Έπειτα από την ολοκλήρωση του backup, το πρόγραμμα συνέκρινε τα αρχεία του Image με τα αυθεντικά για να διαπιστώσει ότι όλα είχαν αντιγραφεί όπως πρέπει και αυτό διήρκησε άλλα 8 λεπτά. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, πρόκειται για μια σχετικά γρήγορη διαδικασία.

Αν θέλετε να κάνετε επαναφορά των αρχείων που “πήρατε” backup, θα πρέπει να αντιγράψετε τα περιεχόμενα ενός Image αρχείου πίσω στην αρχική τους τοποθεσία, διαγράφοντας όμως με αυτόν τον τρόπο οτιδήποτε υπάρχει τώρα εκεί. Για να επαναφέρετε αρχεία backup χωρίς να διαγράψετε τα τωρινά δεδομένα του δίσκου σας, μπορείτε να “φορτώσετε” (mount) ένα αρχείο Image ως σκληρό δίσκο αναθέτοντάς του μάλιστα και δικό του “γράμμα”. Ο Windows Explorer θα “βλέπει” στη συνέχεια αυτό το αρχείο ως έναν ανεξάρτητο σκληρό δίσκο, από τον οποίο μπορείτε να αντιγράψετε επιλεκτικά μεμονωμένα αρχεία στις τοποθεσίες που επιθυμείτε.

Παρόλο που δεν είναι εύκολο να κρατήσετε αντίγραφο ασφαλείας ενός δίσκου κατευθείαν σε CDs ή DVDs, μπορείτε παρόλα αυτά να τεμαχίσετε το τελικό σας αρχείο Image σε μικρότερα κομμάτια για να το αντιγράψετε σε οπτικούς δίσκους εκ των υστέρων. Η επιλογή για να το κάνετε αυτό είναι η Convert Image File από το μενού Tools του προγράμματος.

Χρησιμοποιώντας μια έξυπνη τεχνολογία, το DiskImage σας δίνει τη δυνατότητα να κρατήσετε backup ακόμα και του δίσκου C των Windows, ακόμα και καθώς χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα. Ένα τέτοιο backup θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό στην περίπτωση που τα Windows “καταστραφούν” από κάποιον ιό ή παρουσιάσει πρόβλημα ο σκληρός δίσκος.

Για να το κάνετε αυτό, παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να αγοράσετε την πλήρη έκδοση Professional του προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει και ένα boot CD για αυτόν τον σκοπό. Πρόκειται σίγουρα για ένα πρόσθετο έξοδο, αλλά σίγουρα μηδαμινό σε σχέση με τα οφέλη που θα αποκομίσετε σε περίπτωση που το πρόγραμμα καταφέρει και διασώσει τα πολύτιμά αρχεία σας από τον σκληρό δίσκο που αιφνιδίως “χτύπησε”.

Fix-It Utilities 15 Professional

Έπειτα από την εγκατάσταση του προγράμματος θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Όταν τα Windows επανέλθουν, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα ζητάει τη συγκατάθεσή σας για να ορίσει το πρόγραμμα αυτόματο εβδομαδιαίο έλεγχο των αρχείων του δίσκου σας. Καλό θα είναι να απαντήσετε καταφατικά σε αυτό, ενώ αμέσως μετά το Fix-It θα κάνει και τον πρώτο έλεγχο.

Το κεντρικό παράθυρο του προγράμματος παρουσιάζει δύο οριζόντιες γραμμές που δείχνουν γραφικά την κατάσταση του υπολογιστή σας. Αν παρόλα αυτά είναι και οι δύο κόκκινες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η πρώτη από τις δύο (System Protection) θα αρχίσει να “πρασινίζει” όταν έχετε εγκαταστήσει όλα τα διαθέσιμα Windows updates, ενώ η δεύτερη γραμμή (System Health) θα γίνει πράσινη αντίστοιχα όταν έχετε τρέξει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία του προγράμματος. Επειδή αυτή η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει αρκετή ώρα, καλό θα είναι να γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Fix-It διαθέτει 26 διαφορετικά εργαλεία που είναι χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες: Diagnose (Διάγνωση), Fix & Maintain (Διόρθωση και συντήρηση), Optimize (Βελτίωση), Cleanup (Καθαρισμός) και Recovery (Επαναφορά). Τα εργαλεία αυτά είναι ικανά να βελτιώσουν τις επιδόσεις του υπολογιστή και να τον διατηρήσουν σε καλή κατάσταση. Παρόλο που δεν τα χρειάζεστε όλα, θα σας προτείναμε να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε τα παρακάτω.

Από το Diagnose, χρησιμοποιήστε το Smart Disk Check για να λαμβάνετε προειδοποιητικά μηνύματα και να κάνετε εγκαίρως backup σε περίπτωση που κάποιος από τους σκληρούς σας δίσκους παρουσιάσει πρόβλημα. Επίσης, το Media Verifier, θα ελέγξει αν τα γραμμένα CDs και DVDs σας είναι αναγνώσιμα και περιλαμβάνουν όλα τα αρχεία που θα έπρεπε. Η επιλογή PC Diagnostics μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να “τεστάρει” το hardware του υπολογιστή σας για προβλήματα. Από εδώ θα σας προτείναμε να κάνετε τα τεστ για Motherboard, Memory, System και Network Interface Card (NIC).

Από την κατηγορία Fix and Maintain υπάρχουν δύο σημαντικά εργαλεία, τα Registry Fixer και Disk Fixer. Ως γνωστόν, η registry των Windows αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με πάρα πολλές από τις βασικές λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος.

Η δουλειά του Registry Fixer είναι να εξετάσει τη registry και να διορθώσει πιθανά λάθη και παραλείψεις που θα βρει σε αυτήν. Αφού η συγκεκριμένη λειτουργία έχει εξετάσει το μητρώο των Windows, κάντε απλώς κλικ στο πλήκτρο Apply για να διορθώσει αυτόματα όλα τα προβλήματα που έχει ανακαλύψει. Από την κατηγορία Optimize, ξεχωρίσαμε το Registry Defrag που θα ανασυγκροτήσει τη registry και θα βελτιώσει συνολικά τις επιδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Από την κατηγορία Recovery, το File Undeleter είναι σε θέση να επαναφέρει τα διαγραμμένα αρχεία σας, ακόμα και αν αυτά έχουν διαγραφεί και από τον Κάδο ανακύκλωσης. Για μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα, θα πρέπει πάντως να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία όσο το δυνατόν συντομότερα έπειτα από τη διαγραφή των αρχείων. Το Rescue Disk τέλος θα δημιουργήσει ένα bootable CD επείγουσας ανάγκης με το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε και να διορθώσετε πιθανά προβλήματα στο PC, όταν τα Windows αρνούνται πεισματικά να εκκινήσουν.

Desktop Maestro

Το Desktop Maestro χρησιμοποιεί εύχρηστα μενού για όλες του τις λειτουργίες και καλύπτει ουσιαστικά τρία διαφορετικά “πεδία”. Για τα δύο από αυτά, τη διόρθωση των λαθών της registry αλλά και τη βελτίωση των επιδόσεων, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε τις αντίστοιχες και περισσότερο δυναμικές λειτουργίες του Fix-It Utilities. Η δύναμη του Desktop Maestro, παρόλα αυτά, φαίνεται στις λειτουργίες καθαρισμού του υπολογιστή από τα άχρηστα αρχεία καθώς και στην αφαίρεση των “ιχνών” των δραστηριοτήτων του χρήστη. Κατά την εγκατάσταση του προγράμματος, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να έχετε έλεγχο της registry για σφάλματα κάθε φορά που ξεκινούν τα Windows. Επειδή όμως η λειτουργία αυτή επιβραδύνει την εκκίνηση των Windows, θα σας προτείναμε να μην τη χρησιμοποιήσετε. Από το κεντρικό παράθυρο του προγράμματος, κάντε κλικ στο πλήκτρο Clean your Computer και στη συνέχεια ρίξτε μια ματιά στο σχετικό ένθετο που θα βρείτε σε αυτές τις σελίδες για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τις λειτουργίες του Privacy Guardian.

Οι δύο εναπομείνασες λειτουργίες που δεν καλύπτονται από το προαναφερθέν ένθετο, είναι οι Custom Items και Free Space. Χρησιμοποιήστε την πρώτη για να επιλέξετε εσείς τα “αντικείμενα” που θέλετε να διαγράψετε από τον υπολογιστή σας μέσα από αναλυτικές λίστες. Το Free Space, τέλος, θα επεξεργαστεί κατάλληλα τον κενό χώρο του σκληρού δίσκου, ώστε να μην μπορεί κανένας χρήστης να επαναφέρει αρχεία που διαγράφηκαν από τον υπολογιστή. Επειδή και αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, θα σας προτείναμε να τη διεκπεραιώσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παίξτε εκ του ασφαλούς

Τα τέσσερα προγράμματα που παρουσιάσαμε σε αυτές τις ενότητες, θα βοηθήσουν ώστε ο υπολογιστής σας να τρέχει ομαλά και θα διορθώσουν τυχόν μικρά προβλήματα πριν αυτά πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Καλό θα είναι, πριν κάνετε κάποια μεγάλη αλλαγή στο σύστημά σας με τη χρήση αυτών των εφαρμογών, να δημιουργείτε ένα Σημείο Επαναφοράς (Restore Point) με τη βοήθεια του System Restore (Επαναφορά Συστήματος) των Windows.

Επιπρόσθετα είναι απαραίτητο να εγκαταστήστε ένα ισχυρό antivirus και φυσικά φροντίστε να το ανανεώνετε συστηματικά, δηλαδή να μην λήξει η άδεια χρήσης και καταστεί ανενεργό, αφήνοντας απροστάτευτη τη συσκευή σας. Να θυμάστε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και αυτό είναι κάτι που ισχύει κατά 100% στην περίπτωση των Windows.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας