Αγορά MP3 player. Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε

Αγορά MP3 player. Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε

Τα σύγχρονα MP3 players μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από το να αναπαράγουν τραγούδια. Στην πραγματικότητα, διαθέτουν ένα σωρό πρόσθετες δυνατότητες και λειτουργίες που ενδέχεται να προκαλέσουν σύγχυση στον υποψήφιο αγοραστή, ιδίως εάν δεν έχει καλή σχέση με την τεχνολογία.

Παρακάτω θα ξεκαθαρίσουμε αυτήν την κατάσταση. Θα αναφερθούμε στα βασικά κριτήρια αγοράς ενός MP3 player, ενώ θα μιλήσουμε και για πολλές λειτουργίες που συχνά παραβλέπονται, αλλά θα προσθέσουν αξία στην αγορά σας. Θα εστιάσουμε, τέλος, σε κάποια χαρακτηριστικά που καλό θα είναι να προσέξετε εκ των προτέρων για να μείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο ικανοποιημένοι.

Flash ή σκληρός δίσκος;

Ένας πρώτος διαχωρισμός των MP3 players που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορεί να γίνει με βάση το αποθηκευτικό μέσο που χρησιμοποιούν για να φιλοξενήσουν τα τραγούδια. Αυτό το χαρακτηριστικό επηρεάζει επίσης την τιμή των συσκευών και αποτελεί αναμφισβήτητα έναν καθοριστικό παράγοντα αγοράς.

Η πλειοψηφία των MP3 players που κυκλοφορούν, χρησιμοποιούν μνήμη τύπου flash ως αποθηκευτικό χώρο. Πρόκειται για έναν ειδικό τύπο μνήμης που διατηρεί τα αποθηκευμένα δεδομένα, ακόμα και όταν η συσκευή που την ενσωματώνει απενεργοποιηθεί. Τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι η υψηλή ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής καθώς και η μεγάλη ανθεκτικότητά της.

Οι συσκευές αυτής της κατηγορίας ξεχωρίζουν συνήθως για το μικρό μέγεθος αλλά και βάρος τους, κάτι που τις καθιστά το απόλυτο φορητό μουσικό gadget. Εξαιτίας αυτής της ανθεκτικότητας που διαθέτουν, αποτελούν επίσης ιδανικό μουσικό σύντροφο στην άσκηση και γενικότερα σε καταστάσεις έντονης αθλητικής δραστηριότητας (γυμναστήριο, τζόκιν κ.λπ.).

Οι χωρητικότητες ξεκινάνε σήμερα από τα 1GB, και ανέρχονται μέχρι και τα 512GB, με τη χωρητικότητα των περισσότερων MP3 players, παρόλα αυτά, να κυμαίνεται από 1-4GBs. Τα MP3 Players με μνήμη flash έχουν επίσης καλή αυτονομία, ενώ οι τιμές τους ξεκινούν από πολύ χαμηλά και ανεβαίνουν ανάλογα με τα επιπλέον χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν. Το NWD-B103FB 1GB της Sony, για παράδειγμα, κοστίζει 50 ευρώ, (www.plaisio.gr), ενώ αν αναζητάτε κάτι ακόμα πιο φθηνό μπορείτε να δείτε το Zen Stone 1GB της Creative με ενσωματωμένο ηχείο στα 27 ευρώ (www.e-shop.gr).

Στην κορυφή της “αλυσίδας”, θα συναντήσουμε τα MP3 players που ενσωματώνουν σκληρό δίσκο. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το σημαντικό πλεονέκτημα εδώ είναι η τεράστια χωρητικότητα και το γεγονός ότι το MP3 player μπορεί να φιλοξενήσει έναν τεράστιο αριθμό μουσικών κομματιών. Στην πράξη, θα μπορούσατε να χωρέσετε ακόμα και ολόκληρη τη δισκοθήκη σας σε μια τέτοια συσκευή.

Το iPod, για παράδειγμα, διαθέτει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 80GB, ο οποίος χωράει 23000 τραγούδια, δεδομένου ότι το κάθε ένα από αυτά έχει μέγεθος περίπου 3.5MB. Τα MP3 players με σκληρό δίσκο αποτελούν συνήθως την “αφρόκρεμα” των συσκευών και διαθέτουν σχεδόν πάντα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως είναι μεγάλη σε μέγεθος οθόνη, έξυπνα συστήματα ελέγχου και αναπαραγωγής αρχείων, αλλά και καλή ακουστική ποιότητα. Σημειώστε επίσης, ότι εκτιμώντας τον παράγοντα κόστος ανά GB, τα MP3 players με σκληρό δίσκο υπερέχουν αισθητά έναντι των υπολοίπων κατηγοριών.

Στον αντίποδα, αυτά τα MP3 Players είναι σχεδόν πάντα πιο βαριά, ενώ έχουν και σχετικά μεγάλο μέγεθος. Επίσης, εξαιτίας της φύσης του σκληρού δίσκου που διαθέτει κινούμενα μέρη, τα MP3 players είναι γενικά πιο ευπαθή και λιγότερα ανθεκτικά στη “σκληρή” χρήση, ενώ καταναλώνουν και πιο γρήγορα την μπαταρία τους. Το διάσημο iPod Classic Black της Apple με δίσκο 80GB (245 ευρώ, www.multirama.gr), είναι ένας δημοφιλής εκπρόσωπος αυτής της κατηγορίας.

Βασικά χαρακτηριστικά για MP3 player

Αφού έχετε αποφασίσει το αποθηκευτικό μέσο που θα ενσωματώνει το MP3 player που θα αγοράσετε, θα πρέπει να συνυπολογίσετε και κάποιες σημαντικές ακόμα λεπτομέρειες.

Η ύπαρξη οθόνης είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να εξετάσετε. Τα MP3 players που δεν έχουν οθόνη είναι πολύ πιο φθηνά, αλλά αξίζει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για ένα μοντέλο με οθόνη. Πρόκειται περισσότερο για θέμα ευχρηστίας, καθώς θα μπορείτε να βλέπετε το όνομα του τραγουδιού που ακούτε, αλλά και να επιλέγετε πιο εύκολα τη μουσική σας.

Κάποια οικονομικά MP3 players, διαθέτουν μονόχρωμη οθόνη 2-3 γραμμών, η οποία είναι ικανή να εμφανίσει συνήθως μόνο κείμενο. Τα ακριβότερα μοντέλα διαθέτουν έγχρωμες και μεγαλύτερες σε μέγεθος οθόνες και μπορούν επίσης να εμφανίσουν φωτογραφίες ακόμα και βίντεο. Το σημαντικό, παρόλα αυτά, σε αυτή την περίπτωση, είναι το γεγονός ότι αυτή η κατηγορία συσκευών διαθέτει πιο εύχρηστα μενού με εικονίδια και σαφώς βελτιωμένες δυνατότητες πλοήγησης στα αρχεία της μνήμης.

Όσον αφορά το βίντεο, θυμηθείτε ότι οι δυνατότητες της συσκευής περιορίζονται αρκετά από την ανάλυση της οθόνης αν και υπάρχουν μοντέλα με δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο με ανάλυση 640×480 pixels, όπως για παράδειγμα το Sandisk Sansa View 8GB (183 ευρώ, Δαμκαλίδης, 210-9410 888) και το iPod Nano 8Gb (208 ευρώ, Rainbow, 210-9012 892).

Το θέμα της ευχρηστίας θα πρέπει να σας απασχολήσει πάντως σε γενικότερη βάση. Η οθόνη είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που συμβάλλει σε αυτό, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξετε. Μην διστάσετε να ζητήσετε από το κατάστημα αγοράς να δείτε το MP3 player με τα μάτια σας και να “παίξετε” μαζί του για να διαπιστώσετε αν σας βολεύουν οι λειτουργίες του.

Σημειώστε επίσης ότι η εμφάνιση αλλά και το στυλ της συσκευής είναι ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες αγοράς, ακόμα και αν αυτό φαντάζει δευτερεύον σε σχέση με τον εξοπλισμό ή τις επιδόσεις του. Το MP3 player είναι μια συσκευή που θα έχετε συνέχεια μαζί σας και θα πρέπει να ικανοποιεί την αισθητική σας, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα κινητά τηλέφωνα.

Δώστε επίσης ιδιαίτερη προσοχή στις δυνατότητες κατηγοριοποίησης, αλλά και πλοήγησης των μουσικών σας αρχείων. Στα οικονομικά MP3 players, αντιγράφετε απλά τα τραγούδια σας σε ένα συγκεκριμένο σημείο της μνήμης και αυτά αναπαράγονται σειριακά. Υπάρχουν, παρόλα αυτά, μοντέλα που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε λίστες με τη μουσική σας κατηγοριοποιημένη ανά καλλιτέχνη, συγκρότημα αλλά και είδος. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα τα εκτιμήσετε ιδιαίτερα καθώς θα μπορείτε να επιλέγετε εύκολα και γρήγορα τα τραγούδια που θέλετε να ακούσετε, αντί να ψάχνετε ένα προς ένα τα μουσικά σας αρχεία “στα τυφλά”.

Το θέμα των επιδόσεων είναι ως ένα σημείο και υποκειμενική υπόθεση και προϋποθέτει από τον χρήστη να διαθέτει “μουσικό αυτί”. Το γεγονός πάντως είναι ότι η μουσική θα ακούγεται καλύτερα αν η συσκευή διαθέτει λειτουργία “φιλτραρίσματος” των ηχητικών συχνοτήτων μέσω equalizer. Πολλά MP3 players διαθέτουν μάλιστα έτοιμα προ-ρυθμισμένα equalizer για όλα τα δημοφιλή είδη της μουσικής. Κάποια άλλα -και αυτό θεωρείται πλεονέκτημα αν ισχύει- σας προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα να ρυθμίσετε επακριβώς το equalizer σύμφωνα με τα γούστα σας και να φέρετε με τον τρόπο αυτό τη μουσική στα μέτρα σας.

Αυτονομία μπαταρίας

Τέλος, η αυτονομία, η διάρκεια δηλαδή ζωής της μπαταρίας, είναι ένα επίσης πολύ σημαντικό θέμα. Το MP3 player είναι μια φορητή συσκευή η οποία και θα θέλατε να λειτουργεί όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα πριν χρειαστεί να την ξαναφορτίσετε.

Τα περισσότερα MP3 players διαθέτουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου, αλλά υπάρχουν και κάποια φθηνότερα μοντέλα που δέχονται τις κλασικές μπαταρίες δαχτύλου (AA). Η αυτονομία αναγράφεται πολλές φορές ακόμα και επάνω στη συσκευασία (σε ώρες). Οι ονομαστικές τιμές της αυτονομίας δεν αποτελούν πάντοτε αξιόπιστο κριτήριο, αλλά μπορούν να σας προσφέρουν σε γενικές γραμμές μια εικόνα για το ρυθμό κατανάλωσης της μπαταρίας.

MP3 players ως πολυσυσκευές

Η αναπαραγωγή της μουσικής, είναι όμως μία μόνο από τις δυνατότητες των MP3 players. Οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν ορισμένες λειτουργίες που θα προσθέσουν αξία στην αγορά σας.

Η θύρα line in για εισαγωγή ήχου και ηχογράφηση από εξωτερική πηγή, για παράδειγμα, είναι μια συνήθης προσθήκη που πολλά MP3 players πλέον ενσωματώνουν. Ο ήχος μετατρέπεται αυτόματα συνήθως σε MP3 ή ακόμα και WAV, ώστε να είναι άμεσα δυνατή η αναπαραγωγή του από το MP3 player. Με αυτή τη λειτουργία, το MP3 player μετατρέπεται σε συσκευή ψηφιοποίησης του ήχου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή των παλιών κασετών αλλά και των δίσκων σας σε MP3, χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή.

Στο ίδιο κλίμα, πολλά MP3 players διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο για ηχογράφηση φωνής. Η ποιότητα ηχογράφησης σε αυτή την περίπτωση δεν είναι φυσικά η βέλτιστη, καθώς μοιραία θα ηχογραφήσετε και τους ήχους του περιβάλλοντα χώρου. Το σημαντικό πλεονέκτημα είναι, παρόλα αυτά, ότι τα ηχογραφημένα αρχεία διαθέτουν μικρό μέγεθος, με αποτέλεσμα να είστε σε θέση να αποθηκεύσετε ακόμα και πολλές ώρες ομιλίας, ανάλογα φυσικά με τη μνήμη της συσκευής. Στη συνέχεια μπορείτε να αντιγράψετε αυτά τα αρχεία στον υπολογιστή σας για να τα απομαγνητοφωνήσετε.

Η ενσωμάτωση ραδιοφωνικού δέκτη, για την ακρόαση των αγαπημένων σας ραδιοφωνικών σταθμών, είναι ένα ακόμα πρόσθετο χαρακτηριστικό που πιθανώς να χρειάζεστε. Αυτή τη λειτουργία τη συναντάμε περισσότερο σε MP3 players με μνήμη flash και λιγότερο σε συσκευές με σκληρό δίσκο, χωρίς αυτό πάντως να αποτελεί και κανόνα.

Ορισμένα MP3 players μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως ηλεκτρονικές ατζέντες καθώς μπορούν να συγχρονιστούν μέσω υπολογιστή με προγράμματα όπως το Outlook για τη μεταφορά πληροφοριών, αλλά και του βιβλίου των επαφών σας (η σειρά Zen της Creative, για παράδειγμα, έχει αυτή τη δυνατότητα). Σημειώστε, παρόλα αυτά, πως αυτές οι λειτουργίες διαθέτουν περιορισμένες δυνατότητες και δεν μπορούν να συγκριθούν με τις αντίστοιχες ενός PDA. Εκτός όμως από μουσική, δεν είναι λίγα εκείνα τα MP3 players που μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν και άλλα είδη αρχείων.

Αν η συσκευή σας έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με το PC μέσω USB (το πιθανότερο), τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι αναγνωρίζεται από το λειτουργικό σύστημα ως αφαιρούμενο αποθηκευτικό μέσο. Χρησιμοποιήστε αυτή τη δυνατότητα για να μετατρέψετε το MP3 player σε USB flash drive και να μεταφέρετε τα αρχεία σας από υπολογιστή σε υπολογιστή.

Κάποια MP3 player, τέλος, διαθέτουν τη δυνατότητα να δεχθούν κάρτα μνήμης για περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητάς τους. Με την ίδια λογική που αναφέραμε και παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήστε τη συσκευή ως έναν κοινό αναγνώστη καρτών για να μεταφέρετε δεδομένα από την κάρτα στον υπολογιστή, αλλά και αντίστροφα.

Ιστορική αναδρομή συσκευών

iRiver iFP-990, από τα πρώτα mp3 που κυκλοφόρησαν

Tο iFP-990 της iRiver είναι ένας MP3 Player που διαθέτει ενσωματωμένο ραδιόφωνο, αλλά και δυνατότητα εγγραφής από εξωτερική πηγή. Μπορεί επίσης να ηχογραφήσει φωνή με τη βοήθεια ενός ενσωματωμένου μικροφώνου.

Οι πολύ μικρές διαστάσεις του (64x51x20mm), αλλά και το καλαίσθητο design του θα σας ελκύσουν από την πρώτη στιγμή. Στο κουτί θα συναντήσετε αναλυτικότερα: μία θήκη – κάλυμμα για τη συσκευή, ένα περικάρπιο για να “φοράτε” το MP3 Player στο χέρι σας, ένα κορδόνι με το λογότυπο της iRiver, ακουστικά με κάλυμμα, καλώδιο ήχου για τη σύνδεση με εξωτερικές πηγές ήχου, ένα CD με το πρόγραμμα iRiver Music Manager, οδηγούς και φυσικά ένα USB καλώδιο για να συνδέετε το iRiver με το PC.

Το iFP-990 διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία Li-Ion η οποία μπορεί να φορτιστεί είτε μέσω του USB καλωδίου (σύνδεση με το PC), είτε χρησιμοποιώντας ένα τροφοδοτικό που συνδέεται σε τυπικό ρευματοδότη και το οποίο επίσης περιλαμβάνεται στην συσκευασία. Τα εγχειρίδια είναι συνολικά 3 ευμεγέθη βιβλιαράκια που δε θα μπορούσαν να είναι πιο αναλυτικά και αναφέρονται στη συσκευή, αλλά και στο software που τη συνοδεύει.

Το iFP-990 της iRiver είναι φτιαγμένο από μέταλλο και πλαστικό ασημένιου χρώματος και διαθέτει ποιοτική και στιβαρή κατασκευή. Στο κεντρικό τμήμα δεσπόζει η έγχρωμη οθόνη τεχνολογίας LCD που μπορεί να απεικονίσει 260.000 χρώματα. Δίπλα ακριβώς υπάρχει ένας μοχλός ελέγχου όλων των βασικών λειτουργιών, ενώ στο πλαϊνό τμήμα θα συναντήσετε τέσσερα ακόμα πλήκτρα αναπαραγωγής. Στις υπόλοιπες δύο πλευρές της συσκευής τέλος, μπορείτε να βρείτε το πλήκτρο ενεργοποίησης του μικροφώνου, την έξοδο για τα ακουστικά, την είσοδο για το καλώδιο σύνδεσης με εξωτερική πηγή ήχου, αλλά και το βύσμα για το καλώδιο USB.

Συνδέοντας το MP3 Player που υποστηρίζει USB 2.0 με το PC, μπορείτε να αντιγράψετε σε αυτό τραγούδια χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα iRiver Music Manager. Η διαθέσιμη μνήμη της συσκευής είναι 256MB, ποσό αρκετό για να χωρέσετε άνετα μερικές δεκάδες τραγούδια, ενώ τα format που υποστηρίζονται είναι τα δημοφιλή MP3, WMA, OGG και ASF. Παράλληλα, στην οθόνη του MP3 Player μπορείτε να δείτε εικόνες BMP αλλά και να διαβάσετε κείμενα μορφής TXT.

Οι επιδόσεις του iRiver είναι εξαιρετικές και όλα τα τραγούδια που ακούσαμε απέδωσαν ιδιαίτερα καθαρά όλες τις συχνότητες. Σε όσα MP3 μάλιστα είχαν δημιουργηθεί με χαμηλό bitrate, η διαφορά ήταν εμφανής, ακόμα και με τη χρήση ακουστικών. Το iFP-990 μας άφησε άριστες εντυπώσεις και όλοι οι φίλοι της φορητής μουσικής ψυχαγωγίας, θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά την απόκτηση του.

Υπέρ: Ποιότητα κατασκευής, πλήρες πακέτο με αξεσουάρ, κατατοπιστικά εγχειρίδια.

Κατά: Πρόβλημα με τα ελληνικά στα tags των MP3, έλλειψη ελληνικού εγχειριδίου.

Teac MP-200, από τα παλιότερα mp3

Ένα MP3 Player σε μέγεθος αναπτήρα.

Το πρώτο που θα παρατηρήσετε στο MP3 Player της Teac είναι το πολύ μικρό του μέγεθος, που είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα USB Flash Disk. Το MP-200 διαθέτει 256MB μνήμης, ενώ εκτός από τη δυνατότητα αναπαραγωγής MP3, μπορεί επίσης να ηχογραφήσει ήχο από εξωτερική πηγή ακόμα και φωνή.

Στο πακέτο θα βρείτε επίσης ένα ζευγάρι ακουστικά, ένα audio καλώδιο για σύνδεση με εξωτερική πηγή, κορδόνι για το λαιμό, θήκη, καλώδιο USB 1.1 για τη σύνδεση με το PC, καθώς και ένα ειδικό καλώδιο επέκτασης που μπορεί να συνδεθεί μεταξύ της συσκευής και των ακουστικών και διαθέτει τρία πλήκτρα αναπαραγωγής. Η τροφοδοσία γίνεται από μία μπαταρία AAA την οποία θα βρείτε επίσης στο κουτί, ενώ υπάρχει τέλος και ένα CD με οδηγούς, τους οποίους και θα χρειαστείτε μόνο για τα Windows 98.

Κατά τη σύνδεση με το PC το MP-200 θα αναγνωριστεί ως εξωτερικός σκληρός δίσκος, στον οποίο μπορείτε να αντιγράψετε τραγούδια MP3 ή WMA. Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή, ενώ το πλαστικό και το μέταλλο -χρώματος ασημί- που έχουν χρησιμοποιηθεί δένουν πολύ καλά μεταξύ τους. Η οθόνη του μηχανήματος της Teac χρησιμοποιεί, είτε το μπλε είτε το πράσινο χρώμα, ενώ είναι αρκετά ευκρινής.

Τα έξι πλήκτρα που θα παρατηρήσετε είναι υπεύθυνα για όλες τις λειτουργίες και ανταποκρίνονται άψογα. Αντιμετωπίσαμε και σε αυτό το MP3 Player το πρόβλημα με τα ελληνικά στα tags των τραγουδιών, ενώ κάτι που επίσης δε μας άρεσε είναι η υποχρεωτική σειριακή επιλογή των τραγουδιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για να πάτε από ένα τραγούδι σε άλλο, θα πρέπει να περάσετε από όλα τα ενδιάμεσα, αν υπάρχουν.

Με μια ματιά

  • Ιδανική συντροφιά για τα ταξίδια σας
  • Υπέρ: Πολύ μικρό μέγεθος, πολύ ελαφρύ μόλις 24 γραμμάρια.
  • Κατά: USB 1.1 για τη σύνδεση με το PC, πρόβλημα με τα ελληνικά tags στα τραγούδια.

Κατασκευαστής: Teac

Sony Walkman Bean

Όμορφο, έξυπνο και εύχρηστο, είναι κάτι που πρέπει να έχετε. Το WALKMAN? Bean μοιάζει με καραμέλα και είναι εξίσου γλυκό. Το πιο εύχρηστο (και πιο έξυπνο) MP3 player που χρησιμοποιήσατε ποτέ. Κυκλοφορεί σε τέσσερα έντονα χρώματα και είναι το ίδιο απίθανο, μέσα κι έξω!

Όμορφο, πολύχρωμο και έξυπνο. Τα πάντα πάνω του δείχνουν ότι είναι το πιο έξυπνο MP3. Ονομάζεται έτσι επειδή μοιάζει με καραμέλα (“jellybean”) και θα το βρείτε σε δυο πανέμορφα χρώματα: τροπικό μπλε και απαλό μαύρο. Και ασφαλώς, τα ακουστικά θα έχουν το ίδιο χρώμα με το WALKMAN? Bean που θα διαλέξετε!

Αυτό όμως που κάνει το WALKMAN? Bean τόσο μοναδικό είναι το εκκεντρικό του σχήμα. Τόσο μικρό που χωρά στην παλάμη σας – είναι σίγουρο ότι όλοι θα σας ζηλεύουν! Το πιο απλό, το πιο διασκεδαστικό! Εκτός του ότι το WALKMAN? Bean είναι πανέμορφο, είναι πολύ πιο εύχρηστο από όλα τα άλλα MP3 players της αγοράς – θα μπορείτε να ακούσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια χωρίς καμία καθυστέρηση?

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Αρμονικά ενσωματωμένο στο WALKMAN? Bean θα βρείτε ένα πτυσσόμενο βύσμα USB, που σημαίνει ότι, όταν θα θέλετε να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας, δεν χρειάζεται να ψάχνετε για καλώδια αφού συνδέεται απευθείας. Εύκολο και εύχρηστο!

Επιπλέον, φορτίζεται εύκολα και πολύ γρήγορα. Είναι πιο γρήγορο από όλα τα ΜΡ3 players της αγοράς – αν το φορτίσετε επί τρία λεπτά, θα μπορείτε να ακούτε 3 ώρες μουσική! Αν το φορτίσετε πλήρως, θα μπορείτε να ακούτε μουσική για 50 ώρες συνεχώς! Απλά καταπληκτικό!

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ δυο μοντέλων WALKMAN? Bean – NW-E207 και NW-E305, εξίσου μοντέρνα και έτοιμα για πολύ μουσική: το NW-E305 έχει χωρητικότητα 512MB και το NW-E207 1GB.

%PHOTO2RIGHT%Με το WALKMAN? Bean θα μπορείτε να κάνετε ό,τι κάνετε συνήθως, όπως γυμναστική ή χορό, χωρίς διακοπές στη μουσική. Επίσης, η φωτεινή οθόνη OLED μίας γραμμής είναι κομψή και ευκρινής ? μπορείτε εύκολα να βλέπετε και να διαλέγετε τραγούδια.

Το όμορφο WALKMAN? Bean συνοδεύεται από το λογισμικό Sonic Stage 3.2, το οποίο κάνει πολύ εύκολη την αποθήκευση, τη μεταφορά και την ενημέρωση όλων των τραγουδιών του υπολογιστή σας. Επιπλέον, επειδή είναι προϊόν της Sony, θα έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία CONNECT*.

Πρόκειται για μια υπηρεσία της Sony που σας επιτρέπει να κατεβάσετε εκατοντάδες χιλιάδες τραγούδια, από παλιά αγαπημένα ως τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες ? ακόμα και ανεξάρτητες παραγωγές που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Μπορείτε επίσης να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και βιογραφίες – πάντα θα βρίσκετε κάτι να σας ψυχαγωγήσει. Η υπηρεσία CONNECT λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Προηγούμενο άρθρο4 προγράμματα για να κάνετε το PC σας ασφαλές, αξιόπιστο, εύχρηστο
Επόμενο άρθροΤο Halo τους το μαύρο
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας