5 άτομα που θα συναντήσεις σε σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο

5 άτομα που θα συναντήσεις σε σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο

Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής είναι πολύ πιθανό να έχεις παρακολουθήσει Σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο σου, ή μια ημερίδα ή μια ενημέρωση, ένα κάτι βρε αδερφέ. Και τότε σίγουρα είχες την τύχη να δεις διάφορες ομάδες ατόμων που βρέθηκαν εκεί για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ανάμεσά στο γενικό πλήθος που έχει πάει εκεί για τη βεβαίωση παρακολούθησης, διακρίνεται ξεκάθαρα:

Ο γλείφτης

Έχει πάει για να δείξει το πρόσωπό του στον καθηγητή που οργανώνει το σεμινάριο. Πάντα πρώτη σειρά και αν δεν έχει θέση φέρνει και καρέκλα απ’ έξω και στρώνεται μπροστά μπροστά. Κρατάει ένα μεγάλο σημειωματάριο και μια σταθερή οπτική επαφή με τον υπεύθυνο καθηγητή. Στη διάρκεια του διαλείμματος και στο τέλος του σεμιναρίου θα τον πλησιάσει και θα μιλήσει με θερμά λόγια για το πόσο καλά οργανωμένη ήταν η εκδήλωση και πόσο τον ενδιαφέρει το αντικείμενο. Σλουρπ, σλουρπ.

Ο «γιατί είμαι εδώ»

Του άρεσε ο τίτλος, του φάνηκε ενδιαφέρον το θέμα γιατί τώρα τελευταία ψάχνεται πάνω σ ‘ αυτό… μα μετά από μισή ώρα στο σεμινάριο κατέληξε πως μάλλον δε τον νοιάζει και πολύ. Είναι νωρίς να φύγει. Το διάλειμμα αργεί. Κάθεται πολύ πίσω για να φύγει στα μουλωχτά. Μοναδική του σκέψη: «γιατί είμαι εδώ;» Είναι αυτός που κοιτάει με το βλέμμα καρφωμένο στο άπειρο, είναι αυτός που θα βγει πρώτος μόλις ανακοινωθεί το διάλειμμα. Τον καταλαβαίνουμε από μακριά.

Ο καμένος

Είναι αυτός που ήρθε ενθουσιασμένος, ενθουσιάστηκε πιο πολύ και στο τέλος έφυγε κατενθουσιασμένος. Γενικά, «ουάου». Έχει πάρει σβάρνα τέτοια σεμινάρια και εκδηλώσεις, και ξέρει τα πάντα γύρω από το θέμα που συζητιέται. Δικαίως κάθεται μπροστά και δικαίως είναι βαθιά προσηλωμένος στο θέμα. Είναι καμένος και του αξίζει κάθε τιμή και κάθε λεπτό στο σεμινάριο. Μπράβο του.

Ο πεινασμένος

Είναι μια κατηγορία από την οποία όλοι έχουμε περάσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Ξέρεις καλά τι εννοώ. Ανάμεσα στο πλήθος και στο μεγάλο κοινό βρίσκεται ο πεινασμένος. Ακούγεται το γουργούρισμα από το στομάχι του, το οποίο τραγουδώντας κάνει δεύτερη φωνή στον ομιλητή. Σκέφτεται τι θα φάει όταν τελειώσει όλο αυτό και μετράει αντίστροφα τον χρόνο μέχρι να τελειώσει. Παρόλα αυτά, υπάρχει και μια υποκατηγορία, αυτών που η μόνη έγνοια τους είναι ο μπουφές. Όσα πιο πολλά τα διαλείμματα, όσο πιο πλούσιος ο μπουφές τόσο πιο μεγάλη η ευτυχία τους. Μα αν δεν είναι πηγή ευδαιμονίας το φαγητό, τότε τι;

Ο attention seeker

Αυτή η προσωπικότητα έχει χαρακτηριστικά του γλείφτη και του καμένου τα οποία συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο. Θα καθίσει μπροστά με βλέμμα απόλυτης προσήλωσης και γνώσης. Θα χαμογελάει, θα γνέφει και θα δηλώνει με ρυθμικά «μμ χμμμ» την κατανόησή του με κάθε δυνατό τρόπο. Στην πρώτη ευκαιρία, όταν δηλαδή του δώσουν την ευκαιρία να μιλήσει, θα σηκώσει το χέρι του και θα εκφράσει κάθε απορία. Έπειτα, μετά την λήξη του event θα πλησιάσει τους ομιλητές εκφράζοντας συγχαρητήρια, απορίες, δέος και θαυμασμό. Όλα αυτά με απώτερο σκοπό να τραβήξει την προσοχή τους. Attention seeker και δεν συμμαζεύεται.

Διάβασε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας