ΑρχικήΤι είναι5 κομπίνες ελληνικής προέλευσης (που δεν έγιναν από πολιτικούς)

5 κομπίνες ελληνικής προέλευσης (που δεν έγιναν από πολιτικούς)

Μάλλον δεν φτάσαμε αδικαιολόγητα μέχρι εδώ. Η Ελλάδα της Αντιπολίτευσης κατάφερε να “ενώσει” -πρωτίστως- τον πολιτικό κόσμο σε ένα φαγοπότι απολαυστικής διαφθοράς σε βάρος του δημόσιου χρήματος, από το οποίο δεν θα μπορούσαν άλλωστε να λείπουν οι ένθερμοι υποστηρικτές της συλλογικής αυτής προσπάθειας: οι ίδιοι οι ψηφοφόροι. Στον μαραθώνιο του “μαζί τα φάγαμε” νικήτρια ανακηρύσσεται η ελληνική κομπίνα!

Το βαθύ πηγάδι του ΕΟΠΥΥ

Τη συνταγή της επιτυχίας βρήκαν ένας γιατρός και ένας φαρμακοποιός που άδειαζαν με το κιλό επί μήνες καφάσια με συνταγογραφημένα φάρμακα σε πηγάδι, με συνταγές που έγραφαν και εκτελούσαν οι ίδιοι! Χρειάστηκε ένας σπηλαιολόγος με την ομάδα του να καταγγείλουν την απάτη βάθους 100 μέτρων και αξίας άνω των 30.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων!

Το μαντρί των εκατομμυρίων

Στο “σκοτεινό” παιχνίδι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ένας βοσκός τσέπωσε το μυθικό ποσό των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από επίσης “σκοτεινές” διαδικασίες. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που τα έχει όλα: απάτη εις βάρος της δημόσιας περιουσίας, εμπλοκή δημοσίων προσώπων, ψευδορκία και αδικαιολόγητο (βαθύ) πλουτισμό από μια κλίκα επιτήδειων. H παραχώρηση των βοσκοτοπιών έγινε για την κατασκευή του Κωπηλατοδρομίου Μαραθώνα!

Η σύνταξη και νεκρούς ανασταίνει

Συνολικά 11 συνταξιούχους “επανέφερε στη ζωή” πρώην υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία είχε εμπλέξει στην υπόθεση ακόμη δύο άτομα μαζί με συγγενικά της πρόσωπα. Η 57χρονή είχε κρατήσει το αρχείο των θανόντων και αλλάζοντας τα στοιχεία τους κατέθετε εικονικές συντάξεις σε 5 λογαριασμούς της οργάνωσης, καταφέρνοντας μέσα σε διάστημα 6 περίπου μηνών (μέχρι τον Μάρτιο του 2012) να “ροκανίσει” το ποσό των 480.000 ευρώ.

Οι αγρότες με τις offshore και τις Porsche

Ζωή και κότα, αρκετά ειρωνικά, ζούσαν αγρότες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι με τους συντοπίτες τους στο Κρανίδι, που διέθετε μέχρι πρόσφατα 184 offshore εταιρίες με ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ! Στο “Ελληνικό Λιχτενστάιν” σημειώθηκε η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή των τελευταίων ετών από άτομα που αδικαιολόγητα απέναντι στο κράτος ζούσαν μέσα στη χλιδή επιβαρύνοντας τα δημόσια ταμεία.

Το “καταραμένο” νησί των τυφλών

Στη Ζάκυνθο από το 1988 έχουν καταγραφεί περίπου 1200 περιπτώσεις κατοίκων, ζωντανών και μη, οι οποίοι λάμβαναν επιδόματα από τα δημόσια ταμεία για πολλά χρόνια, με ποσό που δεν έχει καταγραφεί ακόμα πλήρως, προσποιούμενοι τους…αόμματους! Άτομα που διέθεταν μέχρι και διπλώματα οδήγησης, με πλαστές ιατρικές πιστοποιήσεις, είχαν στήσει κόλπο δεκαετιών στο οποίο συμμετείχαν γενιές ανθρώπων μεγαλωμένοι με τα ιδανικά της κομπίνας!

Οι παραπάνω ιστορίες ΔΕΝ είναι προϊόν μυθοπλασίας. Αν και τα περισσότερα από τα ονόματα των υπευθύνων δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα, οι ιστορίες αυτές θα μείνουν να μας θυμίζουν πως μπορούμε πάντα και χειρότερα!

Διάβασε επίσης: Λεγεώνα των Ξένων, το άγνωστο Γαλλικό στρατιωτικό σώμα

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166