ΑρχικήΨυχαγωγίαMovies-seriesΤο 50% των τηλεοπτικών προγραμμάτων θα παρακολουθούνται σε smartphones και tablet εως...

Το 50% των τηλεοπτικών προγραμμάτων θα παρακολουθούνται σε smartphones και tablet εως το 2020

Το 50% των τηλεοπτικών προγραμμάτων θα παρακολουθούνται σε smartphones και tablet μέχρι το 2020, δηλαδή θα υπάρξει επανάσταση των κινητών συσκευών και κατά συνέπεια θα παραμεριστεί η συμβατική μέθοδος τηλεθέασης.

Έως το έτος 2020, οι μισές από τις τηλεοπτικές εκπομπές και η προβολή κατά παραγγελία θα διεξάγονται σε οθόνες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με νέα έρευνα που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα από την Ericsson ConsumerLab, η οποία διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο ανοιχτοί στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR).

Την ίδια χρονιά, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα, ένας στους τρεις ανθρώπους θα είναι χρήστες VR.

Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι τηλεθέαση τηλεοπτικών καναλιών που προβάλλεται σε smartphones, tablet και φορητούς υπολογιστές – αποτελεί την επόμενη μεγάλη αλλαγή για τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης – η οποία θα αυξηθεί κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια και υπολογίζεται ότι η χρήση θα φτάσει το 85% μέχρι το 2025.

Η ConsumerLab συνέλεξε δεδομένα από περίπου 20.000 συνεντεύξεις στο διαδίκτυο σε άτομα ηλικίας 16-69 ετών από 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κίνας και της Ρωσίας.

Όλοι οι ερωτηθέντες είχαν μια ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο στο σπίτι, παρακολουθούσαν τακτικά περιεχόμενο τηλεοπτικού βίντεο και χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο σχεδόν καθημερινά, ανέφερε η εταιρεία.

Οι εμπειρογνώμονες ισχυρίστηκαν ότι η παγκόσμια ανάλυση ήταν, ως εκ τούτου, αντιπροσωπευτική των περισσότερων από 1 δισ. Ανθρώπων.

«Οι καταναλωτές όχι μόνο παρακολουθούν περισσότερο βίντεο, αλλά έχει αλλάξει δραστικά ο τρόπος που το πράττουν», δήλωσε ο Anders Erlandsson, ανώτερος σύμβουλος στην ConsumerLab.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι ο χρόνος που αφιερώνεται στην παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων και βιντεοσκοπημένου περιεχομένου είχε φθάσει πλέον σε 30 ώρες την εβδομάδα.

Περίπου το 60% των θεατών προτιμούν τις υπηρεσίες κατά παραγγελία έναντι των παραδοσιακών τηλεοπτικών καναλιών και συνηθίζουν να μην βλέπουν διαφημίσεις.

Αυτά είναι καλά νέα για υπηρεσίες όπως το Netflix και το Hulu.

Η φορητότητα γίνεται όλο και πιο σημαντικός παράγοντας για τους ανθρώπους, με το περισσότερο από το ένα τρίτο των καταναλωτών να θέλουν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο όταν βρίσκονται στο εξωτερικό.

Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι τα smartphones κερδίζουν συνεχώς την αγάπη του κόσμου. Η έρευνα έδειξε ότι το 70% των ανθρώπων που παρακολουθεί τώρα βίντεο σε τέτοιες συσκευές – έχει διπλασιαστεί από το 2012. Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί συνέβαλε στο μέγιστο η προσιτή τιμή αυτών των συσκευών.

Είπε ότι τα άτομα ηλικίας 16-19 ετών παρακολουθούν το μεγαλύτερο περιεχόμενο κάθε εβδομάδα και αυτό αποτελείται κυρίως από περιεχόμενο κατά παραγγελία – ή streaming βίντεο από πλατφόρμες όπως το YouTube.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εμβυθιστικές ιδιότητες του VR θα συνεχίσουν να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν περιεχόμενο. Παρόλο που οι εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft και της Sony, οδηγούν επί του παρόντος το VR σε υψηλές τιμές – ως εκ τούτου με το πέρασμα των καιρών αφού θα πέσουν οι τιμές είναι πιθανό να δούμε σύντομα την ευρύτερη υιοθεσία στην αγορά του VR.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που διερευνήσαμε το επίπεδο ενδιαφέροντος των καταναλωτών στην VR σε συνδυασμό με την κατανάλωση των μέσων ενημέρωσης και τα ευρήματα ήταν συναρπαστικά”, δήλωσε ο Erlandsson.

“Το VR έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να δημιουργήσει βαθύτερες, πιο εξατομικευμένες και πιο συμπληρωματικές εμπειρίες στα ΜΜΕ”.

Η ετήσια έρευνα ανέφερε ότι περισσότεροι από τους μισούς (55%) καταναλωτές που σχεδιάζουν να αγοράσουν VR θα προτιμούσαν τις φθηνότερες τιμές και να είναι ευρέως διαθέσιμο περισσότερο περιεχόμενο.

Μια άλλη μεταβλητή ήταν η υιοθέτηση του βίντεο 4Κ, με λιγότερο από το ένα τέταρτο των ανθρώπων να λένε ότι έχουν ήδη πρόσβαση σε μια τηλεόραση ικανή να παρουσιάσει αυτού του τύπου βίντεο.

“Καθώς οι προσδοκίες των καταναλωτών για την κατά παραγγελία, κινητή και συναρπαστική προβολή συνεχίζουν να αυξάνονται, η βιομηχανία τηλεοράσεων και μέσων ενημέρωσης πρέπει να επικεντρωθεί στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών με την καλύτερη δυνατή ποιότητα”, κατέληξε ο Erlandsson.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166