ΑρχικήGadgetΗ Imperial College έχει αναπτύξει ένα drone που εκτοξεύει ιστούς όπως ο...

Η Imperial College έχει αναπτύξει ένα drone που εκτοξεύει ιστούς όπως ο Spider Man

Η Imperial College έχει αναπτύξει ένα drone που εκτοξεύει ιστούς όπως ο Spider Man.

Μια ερευνητική ομάδα από το Εργαστήριο Αεροβιομηχανικής Ρομποτικής της Imperial College δημιούργησε το SpiderMAV drone, το οποίο είναι ικανό να εκτοξεύει σειρές από μαγνητικές ίνες σταθεροποίησης, με παρόμοιο τρόπο, όπως ο Spider Man.

Χρησιμοποιώντας πεπιεσμένο αέρα, το drone ρίχνει μαγνητικά εύκαμπτους ιστούς οι οποίοι στη συνέχεια προσκολλώνται σε μια μαγνητική επιφάνεια. Το drone ρίχνει μια σειρά από αυτούς τους ιστούς για σταθεροποίηση, τρεις από το πλάι του όπλου και ένα από την κάθετη πλευρά, που έχει ως σκοπό να εξασφαλίσει στη συνέχεια τη δική του σταθερότητα, για παράδειγμα, σε συνθήκες ανέμου.

Επιπλέον οι κλωστές δίνουν την ευκαιρία στο drone να να μειώσει στο ελάχιστο την ενέργεια και την ισχύ του κινητήρα ενώ αιωρείται, ή μπορεί να κλείσει τελείως τους κινητήρες και να παρατείνει την αποστολή του ακόμη περισσότερο.

Θεωρητικά, αυτό θα επιτρέψει στα αεροσκάφη να επεκτείνουν τις αποστολές επιτήρησης, να τους παρέχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν πιο σταθερές ή να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια των αποστολών υποστήριξης διάσωσης. όπως και μετά από τα πρόσφατα γεγονότα των τυφώνων που απαιτούσε από τα ελικόπτερα να κάνουν πολλαπλές διαδρομές που μεταφράζεται σε επιπλέον κόστος και χάσιμο χρόνου.

Πολλές εταιρείες επιδιώκουν να αναπτύξουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία δίνοντας τους τη δυνατότητα να συνεργαστούν με αεροναυπηγικές εταιρείες και προφανώς θα αποκτήσουν περαιτέρω τεχνογνωσία επάνω στο αντικείμενο.

Επί του παρόντος, το τροποποιημένο DJI Matrice από την Imperial College βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο, καθώς το drone δεν είναι σε θέση να αποσυνδεθεί αφού ρίξει τους ιστούς σταθεροποίησης. Ως εκ τούτου, το drone θα πρέπει να αναπτύξει τη δυνατότητα αποδέσμευσης του ιστού του, μια δυνατότητα που αναμένεται να φτάσει το επόμενο έτος, πριν οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρήσουν ότι είναι βιώσιμο προϊόν για την αγορά.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166