7 τρόποι που το Oculus Rift μπορεί να αλλάξει την ψυχαγωγία όπως την ξέρουμε

7 τρόποι που το Oculus Rift μπορεί να αλλάξει την ψυχαγωγία όπως την ξέρουμε

Αλληλεπιδραστικά παιχνίδια, και παρακολούθηση αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών και ταινιών που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι μέρος αυτής της περιπέτειας, έτσι το Oculus Rift έχει αλλάξει μία για πάντα την ψυχαγωγία.

Μετά την εξαγορά της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, το Facebook απέκτησε για 2 δισεκατομμύρια και την Oculus VR, κατασκευαστές του παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift.

Αυτοί ειναι 7 τρόποι που το Oculus θα αλλάξει την ψυχαγωγία όπως την ξέρουμε.

  1. Ρεαλιστικά βιντεοπαιχνίδια, σε τρομακτικό επίπεδο. Το Rift εξελίχθηκε ως παιχνίδι και όλες οι ενδείξεις για τους τίτλους παιχνιδιών που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτό δείχνουν ότι θα είναι έντονη η εμπειρία. Ακόμα και τα demos είναι τρομακτικά όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Oculus Nate Mitchell. “Έχουμε ένα demo που στέκεσαι στην άκρη ενός λόφου και τα γόνατα σου λυγίζουν υποσυνείδητα”.
  2. Θα παρακολουθείς live συναυλίες από την άκρη του κόσμου. Θελεις να πας στο Fuji Rock Festival αλλά το ταξίδι στην Ιαπωνία είναι πολύ ακριβό; Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα μπορείς να παρακολουθείς live συναυλίες οπουδήποτε στον κόσμο από την άνεση του σπιτιού σου σαν είσαι εκεί. “Από την στιγμή που τώρα οι κάμερες είναι τόσο φθηνές και πολυ μικρές μπορείς να γεμίσεις ένα συναυλιακό χώρο με αυτές. Φαντάσου κάθε άνθρωπος στη συναυλία να έχει αυτές τις κάμερες πάνω του” λέει ο Jeremy Bailenson.
  3. Ξαναζήσε το Woodstock. Ξέχνα την live μουσική, πως θα σου φαινόταν να πήγαινες σε μια συναυλία που έγινε πριν 45 χρόνια. Θα ήταν ένα τεράστιο project που μπορεί να μην πήγαινε τόσο καλά, λέει ο Bailenson αλλά χρησιμοποιώντας υλικό της συναυλίας οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ενα 3D μοντέλο του πραγματικού Woodstock. “Τι θα γινόταν αν ήθελες να δεις το Woodstock κυριολεκτικά από την πλευρά της κιθάρας του Jimi Hendrix; Αν ήθελες να είσαι η πένα του; Όλα ειναι πιθανά” καταλήγει ο Bailenson.
  4. Τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που μπορείς να περπατήσεις μέσα. Ενας φαν του Seinfeld εχει ήδη δημιουργήσει την εκδοχή του διαμερίσματος του Jerry για το Rift. Δυστυχώς ο Jerry, o George η Εlaine δεν είναι πια εκεί. Ο Eugene Chung επικεφαλής των ταινιών και media του Οcculus βλέπει το μέλλον στην τηλεόραση. “Είσαι στο διαμέρισμα και το cast ή μια εκδοχή αυτών είναι στην πραγματικότητα εκεί. Μπορείς να συζητήσεις μαζί τους”.
  5. Ξαναγύρισε την αγαπημένη σου ταινία. Ο Chung υπογραμμίζει ότι όσον αφορά τις ταινίες για το Rift είναι οι σκηνοθέτες της σκηνής είναι πολύ καλύτεροι από τους σκηνοθέτες ταινιών. “Οι σκηνοθέτες θεάτρου το σκέφτονται αυτό όλη την ώρα. Πως θα κάνεις το κοινό να κοιτάει την δεξιά πλευρά της σκηνής; Ας πούμε ότι γίνεται μια δολοφονία στα δεξιά άλλα όλοι κοιτάνε αλλού, θα μπορούσε μια σφαίρα να περάσει και όλοι τώρα θα δίνουν προσοχή στην γωνία όπου γίνεται ο φόνος”
  6. Γίνε η μπάλα. Ο Bailenson λέει πως η εικονική πραγματικότητα θα αλλάξει τ’ αθλήματα όχι μόνο για τους παίκτες αλλά και για τους θεατές επίσης. Όπως στις live συναυλίες η εμπειρία μπορεί ν’ αλλάξει τρομακτικά. “Φαντάσου να βλέπεις το παιχνίδι από την οπτική γωνία του Mark Sanchez.”
  7. Το ερωτικό περιεχόμενο, αλλά όχι τόσο πολύ όσο θα περίμενες. Μια εταιρεία στην Καλιφόρνια ονόματι Wicked Paradise φτιάχνει ερωτικά παιχνίδια για το Rift που μπορείτε να πάρετε μια γεύσε σε αυτό το NSFW animation. Αν σκέφτεστε όμως να φαντασιωθείτε για εικονικό σεξ με οποιαδήποτε πορνοστάρ θέλετε αυτό είναι κάτι που δεν θα συμβεί τώρα κοντά. “Αν μπορούμε να βιώσουμε αυτή την (σεξουαλική) εμπειρία χρησιμοποιώντας κάποια συσκευή εικονικής πραγματικότητας σίγουρα είναι κάτι που θα μας ενδιέφερε. Αλλά αυτό μοιάζει πολυ πολύ μακριά στο μέλλον για μας” λεει ο Steven Hirsch ο ιδρυτής της εταιρείας Vivid Entertainment.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας