ΑρχικήΕφαρμογέςAndroid: προσέξτε αυτές τις 21 εφαρμογές επειδή κρύβουν ιό. Συμβουλή. Απεγκαταστήστε τα!

Android: προσέξτε αυτές τις 21 εφαρμογές επειδή κρύβουν ιό. Συμβουλή. Απεγκαταστήστε τα!

Υπάρχουν 21 εφαρμογές, και είναι όλα παιχνίδια, τα οποία κρύβουν adware που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα για τους χρήστες που τα εγκαθιστούν στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα android. Στις παρακάτω ενότητες ακολουθεί η λίστα με τα ονόματα των παιχνιδιών και συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαγραφής τους.

Αυτές οι μολυσμένες εφαρμογές έχουν ανακαλυφθεί στο Google Play Store από την εταιρεία Avast που δραστηριοποιείται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Εν τούτοις, το απογοητευτικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι οι 19 από αυτές παραμένουν ακόμη εκεί, παρά την προειδοποίηση από την Avast προς την Google, εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση για τον τεχνολογικό κολοσσό «Αγρόν ηγόρασε».

Είναι όλες εφαρμογές παιχνιδιών που περιέχουν adware ή επικίνδυνους ιούς που μπορούν να υπονομεύσουν την ασφάλεια των χρηστών που τα εγκαθιστούν στο smartphone τους, και ενδεχομένως, ορισμένες εξ αυτών να έχουν τη δυνατότητα να κλέβουν ευαίσθητες πληροφορίες εν αγνοία του κατόχου της συσκευής.

Google Play Store: Αυτή είναι η λίστα με 21 επικίνδυνες εφαρμογές

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές είχαν εντοπιστεί ήδη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τους ειδικούς της Avast, αλλά για ένα περίεργο λόγο κατάφερναν να περνούν απαρατήρητες από τον έλεγχο ασφαλείας της Google πριν, και όσο ήταν καταχωρημένες στο Play Store. Ένα άλλο εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός πως επειδή αρκετοί youtubers έπαιζαν αυτά τα παιχνίδια στα βίντεο τους, αύξησε σαφώς τη διάδοση τους με συνέπεια να αποκτήσουν τεράστια φήμη στο ευρύ κοινό.

Η Avast δημοσίευσε αμέσως τη λίστα επικίνδυνων εφαρμογών, επειδή ήταν μολυσμένες και περιείχαν HiddenAds. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι όλα παιχνίδια για smartphone με Android:

 1. Shoot Them
 2. Crush Car
 3. Rolling Scroll
 4. Helicopter Attack – NEW
 5. Assassin Legend – 2020 NEW
 6. Helicopter Shoot
 7. Rugby Pass
 8. Flying Skateboard
 9. Iron it
 10. Shooting Run
 11. Plant Monster
 12. Find Hidden
 13. Find 5 Differences – 2020 NEW
 14. Rotate Shape
 15. Jump Jump
 16. Find the Differences – Puzzle Game
 17. Sway Man
 18. Desert Against
 19. Money Destroyer
 20. Cream Trip – NEW
 21. Props Rescue

Η συμβουλή μας είναι ξεκάθαρα να απεγκαταστήσετε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το smartphone, ακόμη και αν με την πρώτη ματιά ενδέχεται να μην δημιουργούν προβλήματα. Οι εφαρμογές με HiddenAds αποτελούν μέρος της οικογένειας των ιών Trojan που τα συναντάς συχνά στους υπολογιστές, και κρύβονται μέσα σε ασφαλείς, και συχνά αστείες εφαρμογές όπως παιχνίδια, όπως ακριβώς σε τούτη την περίπτωση. Η διαδικασία «μόλυνσης» είναι απλή, όταν ο χρήστης κατεβάσει και εγκαταστήσει την εφαρμογή, αρχίζει να εμφανίζει παρεμβατικές διαφημίσεις που συχνά υπονομεύουν ολόκληρο το smartphone.

Δυστυχώς, ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι αυτοί οι τύποι ιών κρύβονται μέσα σε διάσημες εφαρμογές, είναι ορισμένες φορές δύσκολο να καταλάβουμε αν αντιμετωπίζουμε μια επικίνδυνη απειλή. Στο μέτρο του δυνατού, η συμβουλή μας είναι να ελέγξετε τις κριτικές της εφαρμογής πριν από τη λήψη της, επειδή σε περίπτωση πολλών αρνητικών σχολίων θα μπορούσε να σας δώσει δείγματα πως κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να την αποφύγετε. Η παρούσα τακτική είναι ένα ένα προληπτικό βήμα για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166