ΑρχικήGadgetΔιαστημικό κράνος ως εναλλακτική μάσκα: AIR από την MicroClimate

Διαστημικό κράνος ως εναλλακτική μάσκα: AIR από την MicroClimate

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, μπορείτε πλέον να παραγγείλετε το AIR από την MicroClimate. Το φουτουριστικό διαστημικό κράνος που αντικειμενικά προκαλεί εντυπώσεις, θετικές και αρνητικές, ώστε να μοιάζετε με αστροναύτη ενώ κινείστε στα σοκάκια της γειτονιάς σας. Για 199 δολάρια, μπορείτε να μοιάζετε με κοσμοναύτη που γύρισε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά δεν ταιριάζει απόλυτα με όλες τις περιστάσεις, καθώς το AIR διατίθεται μόνο σε μαύρο χρώμα προς το παρόν. Το κράνος προσφέρει μια εναλλακτική λύση στις μάσκες κατά της πανδημίας, δημιουργώντας το δικό του εσωτερικό κλίμα, φιλτράροντας τον αέρα που εισέρχεται και εξέρχεται από το κράνος.

Το AIR βασίζεται σε φίλτρα HEPA, τον ακρογωνιαίο λίθο πολλών καθαριστών αέρα, τόσο για ιονιστές αέρα, όσο και για κλιματιστικά ή ανεμιστήρες, παρέχοντας εξαιρετικό φιλτράρισμα των μικροβίων και των ιών που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν θα μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φίλτρα HEPA ή να παραγγείλετε ένα ολόκληρο νέο κράνος. Η χρήση αυτών των φίλτρων καθιστά το συγκεκριμένο κράνος πιο αποτελεσματικό από τις μάσκες N95, προφανώς γιατί το κεφάλι του χρήστη δεν έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα. Επίσης, το έξυπνο σύστημα του, αποτρέπει να θολώνει το γυαλί της μάσκας από τα χνώτα που εκπνέονται από το στόμα.

Το κάλυμμα επιτρέπει την πλήρη ορατότητα του προσώπου από τον συνομιλητή σας, επιπρόσθετα το θετικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως το κράνος δυναμώνει τους εξωτερικούς ήχους προς το εσωτερικό, και μάλιστα πολύ καθαρά, ιδίως εάν ο φίλος σας πού συνομιλείτε βρίσκεται σε μακρινή απόσταση. Αυτή η ιδιομορφία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την αλληλεπίδραση με μέλη της κοινότητας κωφών και με προβλήματα ακοής που βασίζονται στην ανάγνωση των χειλιών.

Σε βίντεο του Διευθύνοντος Συμβούλου της MicroClimate, του Michael Hall, που φοράει τη μάσκα, φαίνεται ότι ο εξωτερικός ήχος καταγράφεται με εξαιρετική ακρίβεια, αφού είναι αρκετά καθαρός και ανεμπόδιστος από τους ανεμιστήρες εισαγωγής και εξαγωγής του αέρα, ώστε να μπορείτε να δέχεστε ακόμα και τηλεφωνικές κλήσεις με ευκολία, εφόσον έχετε στα αυτιά σας τα Bluetooth ακουστικά του smartphone. Επίσης το ύφασμα του κράνους εκτείνεται στο λαιμό για να παρέχει επιπλέον προστασία από τον αέρα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166