ΑρχικήHow toΠως να γίνεις ένας πετυχημένος YouTuber στο YouTube

Πως να γίνεις ένας πετυχημένος YouTuber στο YouTube

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσω αναλυτικά όλες τις παραμέτρους για να κατορθώσετε μία μέρα να γίνεται πετυχημένοι YouTubers στο YouTube με απώτερο σκοπό να επισπεύσετε την διαδικασία, φτάνοντας συντομότερα στον στόχο σας πού είναι η κορυφή.

Θέλετε να γίνετε διάσημοι στο YouTube, δημιουργώντας οπτικοακουστικό υλικό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου; Μην ανησυχείτε, είναι εφικτό να συμβεί, με την μόνη προϋπόθεση ότι απαιτούνται κάποια τεχνικά προαπαιτούμενα, τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσετε και να ακολουθείτε πιστά με το πέρασμα των καιρών, και σαφώς, όχι περιστασιακά, π.χ. όποτε σας βολεύει ή έχετε όρεξη.

Τα καλά νέα είναι ότι σχεδόν οι περισσότεροι σημερινοί φορητοί υπολογιστές, smartphone και tablet συνοδεύονται από κάμερα, όπως και λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που είναι ήδη ενσωματωμένο στο Hardware της συσκευής.

Όλα αυτά σημαίνουν πως μπορείς να τραβήξεις βίντεο και να το ετοιμάσεις με συνοπτικές διαδικασίες, δίχως να διαθέτεις εξεζητημένες τεχνικές γνώσεις επάνω στο αντικείμενο των βίντεο.

Δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιες κακές ειδήσεις: Τα εκατοντάδες χιλιάδες βίντεο που φορτώνονται καθημερινά στο YouTube μπορούν να θάψουν ένα βίντεο και να μην το ανακαλύψουν ποτέ οι θεατές.

Εν ολίγοις, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των δημιουργών στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, και τους αναγκάζει κάποια στιγμή να τα παρατήσουν γιατί δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους χρήστες.

Ωστόσο, εάν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να σχεδιάσετε το περιεχόμενο σας, να βελτιστοποιήσετε το κανάλι σας και να αυξήσετε το κοινό σας, τότε βρισκεστε στο κατάλληλο μέρος και σας ενημερώνω πως σύντομα θα βρεθείτε στην ευχάριστη θέση να αυξήσετε τις πιθανότητες σας για την επίτευξη του στόχους σας στο YouTube και κατ’ επέκταση να μπορέσετε να εδραιωθείτε ως ένας καταξιωμένος youtuber στη χώρα μας, εκτός κι αν έχετε μεγαλεπήβολα σχέδια για να κατακτήσετε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Αγγλικής γλώσσας.

Έτσι και καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω πως εκείνα τα βίντεο που σημειώνουν υψηλές προβολές είναι στην Αγγλική γλώσσα.

Πίνακας περιεχομένων

Σχεδιασμός περιεχομένου και θεματολογία των βίντεο

1. Δημιουργήστε κανάλι στο YouTube

Πρώτα απ ‘όλα, θα χρειαστεί να έχετε έναν δωρεάν βασικό λογαριασμό στο YouTube. Όταν πλέον έχετε δημιουργήσει ένα account, κάντε κλικ στο σύνδεσμο φόρτωσης βίντεο που βρίσκεται στην επάνω δεξιά πλευρά της σελίδας. Μετά από αυτό, θα εμφανιστεί μια ερώτηση για τη δημιουργία ενός καναλιού. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Εάν έχετε λογαριασμό στο Google, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας, και κατά συνέπεια έχετε ήδη λογαριασμό στο YouTube! Πληκτρολογήστε το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο Gmail, την Google κ.λπ.

2. Επιλέξτε τον τύπο κάμερας που θα χρησιμοποιείται

Οποιοδήποτε είδος κάμερα θα σας βοηθήσει στην αρχή να κάνετε τη δουλειά σας, και νομίζω οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρκετές επιλογές αναφορικά με το συγκεκριμένο κομμάτι. Όπως τυπικές κάμερες, κάμερες κινητού τηλεφώνου ή ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, κάμερα του laptop ή του tablet, κι άλλες πολλές που δεν είναι της παρούσης να τις περιγράψουμε όλες.

Όμως εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, θα σας πρότεινα να επιλέξετε μία camera που θα προσφέρει υψηλή ποιότητα εικόνας και βίντεο, σκεφτείτε να αγοράσετε κάτι πιο εξελιγμένο (δείτε το σαν επένδυση).

Βιντεοκάμερες σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο μπορούν να βρεθούν κάτω των 300 ευρώ και προφανώς για τον πρώτο καιρό (έως ότου καταξιωθείτε) θα προσφέρετε στους θεατές ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Αν είστε πραγματικά σοβαροί, επενδύστε σε μια βιντεοκάμερα Full HD ή ακόμα και σε μια high-end DSLR. Αυτές οι κάμερες παράγουν υψηλής ποιότητας βίντεο και αναμφισβήτητα οι θεατές θα καταλάβουν ότι κάνετε αξιοπρεπή δουλειά και ενδέχεται να εκτιμήσουν το έργο σας, τουλάχιστον όσον αφορά το τεχνικό σκέλος της υπόθεσης.

Μην ξεχνάτε πως ότι δίνεται παίρνετε, δηλαδή αν προσφέρετε ερασιτεχνικό αποτέλεσμα, κάπως έτσι θα σας αντιμετωπίζει και το κοινό σας, με συνέπεια όλος αυτός ο κόπος και η προσπάθεια να κατατάσσεται στην κατηγορία του ερασιτεχνικού οπτικοακουστικού υλικού, κάτι που φυσικά δεν τιμά κανέναν.

Τα laptop, τα tablet και οι επιτραπέζιοι υπολογιστές έχουν συνήθως εγκατεστημένο τουλάχιστον ένα δωρεάν πρόγραμμα εγγραφής video. Για χρήστες Windows, αυτό είναι το Windows Media Maker και για χρήστες Mac ονομάζεται Quicktime.

3. Επικεντρωθείτε στο ταλέντο σας

Κάντε μια λίστα καταγράφοντας τις δυνατότητες – ικανότητες και ποιο είναι εκείνο το ταλέντο που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους.

Αρχικά σας συμβουλεύω να είσαστε μετριοπαθείς σχετικά με τη δουλειά σας και να μην παίρνουν εύκολα τα μυαλά σας αέρα με την πρώτη ένδειξη επιτυχίας, διότι ενδέχεται να σας κολλήσουν την ταμπέλα του υπερόπτη, κάτι που μισεί η πλειοψηφία του κόσμου, με αποτέλεσμα τα βίντεο σας να συγκεντρώνουν αρκετά dislikes, λόγω εριστική συμπεριφοράς.

Βρείτε σε ποιον τομέα είσαστε αρκετά δυνατοί.

Παρακάτω θα σας παραθέσω ορισμένες ιδέες που θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με επιτυχία, εφόσον διακατέχεστε από το απαιτούμενο ταλέντο.

 1. Χρησιμοποιήστε την εκπληκτική σας φωνή για να ηχογραφείται τραγούδια, ως τραγουδιστής που κάνει διασκευές επωνύμων κομματιών.
 2. Επωφεληθείτε από τις δεξιότητές που έχετε στο λόγο, κάνοντας Βίντεο σχολιασμού.
 3. Επίσης σας προτείνω να εστιάσετε πάνω στις εκτεταμένες γνώσεις σας, όπως στην ιστορία, την τέχνη για να λέτε ενδιαφέροντα πράγματα στους τηλεθεατές σας.
 4. Πάρτε την κάμερα στο χέρι και βγείτε στους δρόμους κάνοντας Vlogging.
 5. Ασχοληθείτε με τα βιντεοπαιχνίδια κάνοντας live streaming.

Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο, προσπαθήστε να επιλέξετε μία ποιοτική δραστηριότητα και αφοσιωθείτε σε αυτή. Αποφύγετε να κάνετε πολλά πράγματα μαζί, διότι είναι δίκοπο μαχαίρι, το οποίο ουσιαστικά θα σας αποτρέψει να επικεντρωθείτε στο αντικείμενο σας.

4. Εξερευνήστε και βρείτε τι είναι δημοφιλές

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης σας και κάντε κλικ στην επιλογή ιδιωτική ή ανώνυμη περιήγηση (ανάλογα τον browser) για να δείτε ποια είδους βίντεο τείνουν να αγαπιούνται από τον κόσμο και δεν βασίζονται στις προηγούμενες συνήθειες προβολής σας.

Στην αριστερή πλευρά της σελίδας, κάντε κλικ στο “Τάση”, που είναι ο δεύτερος σύνδεσμος. Τα βίντεο που εμφανίζονται κάτω από τις επικεφαλίδες “Τάση” και “Κοινόχρηστο και επιθυμητό” έχουν τις περισσότερες προβολές.

Άλλοι τρόποι για να μάθετε τι είναι δημοφιλές, περιλαμβάνουν:

 1. Ρωτώντας τους φίλους σας για να μάθετε τι τους αρέσει ή τι βλέπουν. Οι φίλοι μπορούν να γίνουν καλή συμβουλάτορες και θα χαρούν να σας βοηθήσουν.
 2. Ελέγξτε στα social media για να δείτε τι συμβαίνει και τι αρέσκεται να βλέπει ο κόσμος.
 3. Χρησιμοποιώντας τις μηχανές αναζήτησης όπως το Google ή το Bing, γράψτε φράσεις αναζήτησης όπως “δημοφιλή βίντεο YouTube” για να δείτε τι θα σας εμφανίσει. Είναι μία καλή ιδέα με κύριο γνώμονα να κατατοπιστείτε.

5. Σκεφτείτε κάτι μοναδικό

Τώρα που ξέρετε τι συμβαίνει εκεί έξω, ήρθε η ώρα να πάρετε το παιχνίδι στα χέρια σας και να το πάτε στο επόμενο επίπεδο. Ανεξάρτητα από το τι αποφασίζετε να κάνετε, να θυμάστε πως θα έχετε σκληρό ανταγωνισμό.

Βάλτε το μυαλό σας σε δημιουργική σκέψη και προσπαθήστε να σκεφτείτε μια ιδέα που μπορεί να κάνει το κανάλι σας ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Εξετάστε την ηλικιακή ομάδα και τα ενδιαφέροντα του κοινού στόχου σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν το όνομα του καναλιού σας είναι μοναδικό. Σκεφτείτε τι θέλετε να δείτε στο Youtube, αλλά δυσκολεύεστε να βρείτε.

Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κάνετε πολλά βίντεο για την ιδέα σας. Ένα κανάλι με ένα βίντεο, όχι απλά δεν είναι μεγάλο κανάλι, αλλά πρακτικά είναι ανύπαρκτο.

6. Επιδιώξτε να έρθετε σε συζήτηση με άλλους YouTubers

Εντοπίστε τους σπουδαίους αστέρες στο YouTube, τα κανάλια των οποίων είναι παρόμοια με τα δικά σας και ρωτήστε τους αν θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί σας σε μερικά βίντεο. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά παράτολμο ή εκφοβιστικό (λόγω της απόρριψης), αλλά είναι σημαντικό να χτίσετε το κανάλι σας πάνω σε γερές βάσεις.

Αποφύγετε την εσωστρέφεια και επικεντρωθείτε στην εξωστρέφεια, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, ιδίως αν είσαι κλειστός χαρακτήρας, αφού σε γενικές γραμμές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Μπορείς να το κάνεις! Πείτε τους, ότι σας αρέσει πολύ το περιεχόμενό τους και ότι θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί τους έστω για ένα video. Εξηγήστε τους όποιες ιδέες έχετε. Μπορείτε να στείλετε ένα ιδιωτικό μήνυμα ακολουθώντας τα βήματα παρακάτω:

 1. Κάντε κλικ στο όνομα χρήστη του κατόχου καναλιού, το οποίο μπορείτε να βρείτε κάτω από τον τίτλο του βίντεο.
 2. Όταν μεταβείτε στη σελίδα του καναλιού, κάντε κλικ στην καρτέλα “Πληροφορίες”.
 3. Στην επάνω δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο κουμπί “Αποστολή μηνύματος”.
 4. Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας και κάντε κλικ στο κουμπί “Αποστολή”. Τώρα, περιμένετε την απάντησή τους.

Διαβάστε επίσης Πώς να βγάλεις λεφτά στο ίντερνετ από το σπίτι, πλήρης οδηγός

Βελτιστοποίηση του καναλιού σας

1. Προετοιμαστείτε για να καταγράψετε τυχαίες στιγμές

Το smartphone ή η βιντεοκάμερα θα πρέπει να είναι ο άγρυπνος και αξιόπιστος σύντροφος σας και να την κουβαλάτε πάντα μαζί σας.

Ίσως να έχετε τύχη και να πιάσετε κάτι ξεκαρδιστικό που θα μπορούσε τελικά να το δει όλος ο κόσμος, με θετική συνέπεια να γίνει viral στο διαδίκτυο μαζεύοντας εκατομμύρια προβολές. Ίσως να πιάσετε κάτι πιο σοβαρό, όπως να εντοπίσετε μία παρανομία που θα ήταν καλό να την μάθει το ευρύ κοινό.

Εάν το βίντεο δεν σχετίζεται άμεσα με την κατηγορία που δραστηριοποιείστε, αποθηκεύστε το αρχείο σας για αργότερα και μη στέκεστε μόνο σε εκείνο.

2. Παρατηρήστε πως οι δημοφιλείς δημιουργοί του YouTube επεξεργάζονται τα βίντεο τους

Η καλή επεξεργασία βίντεο μπορεί να μεταφέρει ένα κανάλι στο επόμενο επίπεδο. Προσέξτε τις διαφορετικές γωνίες της κάμερας, τις κοντινές λήψεις και τις μεταβάσεις των σκηνών.

Εάν το βίντεό σας επικεντρώνεται στο πρόσωπο σας για αρκετά λεπτά, ανακατέψτε το με λίγες αλλαγές γωνίας (από μετωπικά στα τρία τέταρτα, έχοντας μία μικρή πλάγια κλίση, για παράδειγμα) ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιήστε δύο ή τρεις κάμερες ταυτόχρονα για να εναλλάσσονται διαρκώς οι εικόνες μου παρακολουθεί ο θεατής, δηλαδή θα βρίσκεται η κάθε μία σε διαφορετική τοποθεσία, και όχι όλες στο ίδιο μέρος.

Εάν φτιάχνεται μία χειροτεχνία, πάρτε ένα ωραίο κοντινό πλάνο του έργου στο οποίο εργάζεστε. Βάλτε οπωσδήποτε μουσικό υπόβαθρο (background) ή κάποιο soundtrack να παίζει ελάχιστα χαμηλά για να δημιουργήσει μία ωραία ατμόσφαιρα.

Μην ασχολείστε με την αντιγραφή του στυλ άλλων YouTubers. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να θέσετε ορισμένα δικά σας στοιχεία, αλλά πάντα στα πλαίσια του επαγγελματισμού, χωρίς να γίνεις περίγελος από το κακό αποτέλεσμα, χάνοντας το μέτρο ή την ουσία.

3. Πείτε στους subscribers σας να πατήσουν το πλήκτρο της ειδοποίησης όταν ανεβάζεις βίντεο

Για να διατηρείτε ενημερωμένους τους θεατές σας για όλο το νέο και συναρπαστικό περιεχόμενο που παράγετε, να τους πείτε να ελέγξουν τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων, για να γνωρίζουν αμέσως όταν θα μεταφορτωθεί κάποιο βίντεο σας.

Ορίστε οι ίδιοι σας το κανάλι σας για να ειδοποιήσετε τους συνδρομητές όταν προσθέτετε νέο περιεχόμενο. Κάντε κλικ στην επιλογή “Προηγμένες ρυθμίσεις” και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή “Επιλογές διανομής”. Η επιλογή “Ειδοποίηση συνδρομητών” είναι από προεπιλογή στο αυτόματο. Αν δεν είναι, ελέγξτε το! Με αυτόν τον τρόπο, όλοι όσοι εγγράφονται στο κανάλι σας θα λαμβάνουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ανεβάζετε νέο περιεχόμενο.

Από την άλλη πλευρά, εάν αποφασίσετε να μεταφορτώσετε πολλά βίντεο ταυτόχρονα, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ειδοποιήσεων. Η μεταφόρτωση 20 βίντεο σε μία ημέρα θα πλημμυρίσει με 20 μηνύματα (emails) τους συνδρομητές σας και είναι πασιφανές πως θα καταστεί η ενέργειά σας ως spam.

4. Βάλτε Αγγλικά στου υπότιτλους των βίντεο σας

Αφού μεταφορτώσετε το βίντεο σας, θα έχετε την ευκαιρία να ορίσετε και να επεξεργαστείτε τους υπότιτλους. Υπάρχουν άτομα που ίσως να θέλουν να δουν το περιεχόμενο σας, αλλά πθανόν να μην γνωρίζουν Ελληνικά, παρά μόνο Αγγλικά, επιπλέον οι αυτόματοι υπότιτλοι περιέχουν ένα σωρό λάθη που δεν θα βγάζουν κανένα νόημα όσοι τα διαβάζουν.

Επίσης θα βοηθήσετε τους κωφούς τηλεθεατές να σας απολαύσουν. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε και να διορθώσετε τους υπότιτλους μετά τη μεταφόρτωση του βίντεο σας.

Ζητήστε το κοινό σας να σας διευκολύνει με την συμμετοχή τους, ή τουλάχιστον ρωτήστε τους να σας ενημερώσουν αν βλέπουν τυχόν σφάλματα στους υπότιτλους.

5. Αλληλεπίδραση με το κοινό σας

Εάν απαντάτε ήδη σε σχόλια στα βίντεο του Youtube, είστε ένα βήμα μπροστά και σας ωφελεί αφάνταστα αυτή η κίνηση.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να κάνετε ακόμα περισσότερα.

Συζητήστε με τους τηλεθεατές σας στους ιστότοπους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Instagram ή το Facebook. Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένους hashtags σε ζωντανές συνομιλίες για να διευκολύνετε τους οπαδούς σας να βρουν τη συζήτηση.

Η αλληλεπίδραση δείχνει στο κοινό σας τη φροντίδα σας προς αυτούς. Μην αγνοείτε το γεγονός πως η τρέχουσα δραστηριότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προσελκύσει νέους θεατές στο κανάλι σας, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Aυξήστε το κοινό σας (subscribers)

1. Μην περιμένετε την τύχη, αναλάβετε δράση

Ελάχιστοι YouTubers γίνανε ευρέως γνωστοί με το πρώτο τους βίντεο. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, και μακάρι να ανήκετε σε αυτή τη μικρή μειοψηφία, όμως οι περισσότεροι πρέπει να δουλέψουν αρκετά σκληρά για να δουν τα στατιστικά των προβολών τους σε πολλαπλά ψηφία.

Να είστε υπομονετικοί και να χρησιμοποιείτε κάθε ευκαιρία που έχετε για να προωθήσετε το κανάλι σας. Με το χρόνο και την προσπάθεια, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα.

2. Μοιραστείτε τα βίντεο σας στα social media

Κάτω από κάθε βίντεο στο YouTube υπάρχει ένα βέλος με τη λέξη “Κοινή χρήση” δίπλα του. Αυτό το κουμπί πρέπει να γίνει ο νέος καλύτερος φίλος σας.

Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε το εικονίδιο του ιστότοπου στον οποίο θέλετε να το δημοσιεύσετε. Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο με περίληψη του βίντεο σας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τη σύνοψη ή να την αφήσετε όπως είναι. Απλά μην αλλάξετε τη σύνδεση! Οι ιστότοποι όπως το Twitter και το Facebook θα παίζουν τα βίντεο χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν ένα νέο παράθυρο ή καρτέλα.

3. Εισάγετε διαγωνισμούς στα βίντεο σας

Οι διαγωνισμοί στο Youtube είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε το κανάλι σας, ενώ μπορούν επίσης να αποτελέσουν ως μία μορφή διασκέδασης.

Κάντε μία ενδελεχή αναζήτηση στο ίντερνετ ή το YouTube για να δείτε ποια κανάλια εκτελούν διαγωνισμούς.

Κάντε έναν διαγωνισμό που σχετίζεται με το κανάλι σας και βάλτε κάποιο θελκτικό δώρο που θα δίνει κίνητρο στον καθένα να συμμετέχει, δηλαδή μην βάλετε ως έπαθλο κάτι ευτελές που δεν έχει καμία απολύτως αξία για το χρήστη, όπως μια φωτογραφία σας, γιατί θα γελάνε μαζί σας και οι πέτρες.

Μην ξεχάσετε σε αυτό το διαγωνισμό που θα διοργανώσετε να γίνει μέσω κάποιας ψηφοφορίας που θα τους βάλει αυτόματα στην κλήρωση.

Συνήθως σε τέτοιες περιστάσεις, οι θεατές πρέπει να ψηφίσουν για το πόσο διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό, αστείο είναι κάτι που ρωτάτε, ή απλά να αφήσουν κάποιο σχόλιο σε ένα βίντεο σας για να μπουν απευθείας στην κλήρωση.

Να είσαστε βέβαιοι πως με αυτή την μέθοδο επιβραβεύεται το κοινό σας και από την πλευρά τους οι subscribers σας πληροφορώ πως θα το εκτιμήσουν στο έπακρο.

4. Στείλτε email ή μήνυμα σε γνωστούς και φίλους για να δουν το βίντεο σας

Επικοινωνήστε με όλους τους φίλους, τους συγγενείς, και τα μέλη της οικογένειας σας, ακόμη και με τους με τους γείτονες που συναναστρέφεστε.

Δοκιμάστε κάτι απλό, όπως: Δες αυτό το βίντεο που δημοσιεύσα στο YouTube και επετρέψε μου να ξέρω τι σκέφτεσαι και ποια είναι η γνώμη σου γι ‘αυτό. Οι πιθανότητες είναι ότι θα προωθήσουν τον σύνδεσμο σε ακόμα πιο πολλούς θεατές.

5. Χρησιμοποιήστε ετικέτες

Οι ετικέτες έχουν την ιδιότητα να ενημερώνουν και να κατατοπίσουν τις μηχανές αναζήτησης αναφορικά με το βίντεο σας, ούτως ώστε να το εμφανίσουν στα πιο σχετικά αποτελέσματα που αναζητά ο χρήστης, όταν ψάχνει για συγκεκριμένους όρους.

Φερειπείν, εκείνο το αστείο βίντεο γάτας που παρακολουθείτε πιθανότατα έχει ετικέτες όπως “αστείες γάτες”, “γάτες”, “χαριτωμένες γάτες” κ.λπ.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει ετικέτες που περιγράφουν με ακρίβεια το βίντεο και το κανάλι σας.

Μην χρησιμοποιείτε ανακριβείς ετικέτες, πιστεύοντας εσφαλμένα πως έτσι θα δικαιωθείτε, νομίζοντας πως έτσι θα αποκτήσετε περαιτέρω προβολές, διότι:

 • είναι ανήθικο από την μεριά σας
 • γίνεται παραπλάνηση των χρηστών και πιθανότατα να λάβετε πληθώρα αρνητικών σχολίων, όπως και πολλά dislike
 • και τέλος κινδυνεύετε να δεχτείτε ποινή από το αυτοματοποιημένο σύστημα για χειραγώγηση των αποτελεσμάτων, και από εκεί που είχατε χιλιάδες προβολές, ξαφνικά να μειωθούν στο μισό, ή στο χειρότερο σενάριο να καταργηθεί το εκάστοτε video που παραβιάζει τους όρους της κοινότητας στο YouTube.

6. Δημιουργήστε προσαρμοσμένη φωτογραφία για κάθε βίντεο

Από προεπιλογή, το YouTube επιλέγει τρεις φωτογραφίες από το βίντεό σας για χρήση ως εικόνα μικρογραφίας. Εάν αισθάνεστε πως δεν σας αντιπροσωπεύει κανένα από αυτά, δημιουργήστε τη δική σας εικόνα. Τραβήξτε μια selfie, ένα στιγμιότυπο οθόνης ή οποιαδήποτε άλλη εικόνα που δίνει μια εντυπωσιακή οπτική περιγραφή του βίντεο σας.

7. Δημιουργήστε λογότυπο ή banner για το κανάλι στο YouTube

Να θυμάστε ότι προσαρμογή του καναλιού σας είναι δικιά σας ευθύνη και αν το αφήσετε στο έλεος στου Θεού, προφανώς θα μοιάζει πολύ ερασιτεχνική η δουλειά σας, και ουσιαστικά θα είναι άδικο για εσάς.

Δημιουργήστε λογότυπο ή banner για το κανάλι σας και εάν δεν μπορείτε εσείς, τότε στην ανάγκη πληρώστε, να ξέρετε πως δεν θα πάνε χαμένα τα λεφτά.

8. Πάρτε σοβαρά την εποικοδομητική κριτική και αγνοήστε τα κακοπροαίρετα σχόλια

Κανένα βίντεο για πρώτη φορά δεν είναι τέλειο και ποια θα ήταν η διασκέδαση αν ήταν;

Κάθε βίντεο είναι μια ευκαιρία μάθησης για να βελτιωθείτε. Εάν ένας θεατής σας επαινεί για το καταπληκτικό περιεχόμενο του σεναρίου σας, αλλά σας λέει ότι ο θόρυβος του περιβάλλοντος είναι κάκιστος, αναζητήστε τους δωρεάν και εύκολους τρόπους για να διαγράψετε τον περιττό ήχο.

Κάντε έστω κάποιες μικρές βελτιώσεις σε κάθε βίντεο, κατά τη διάρκεια και προτού ή μετέπειτα, όταν θα έχετε πιο καθαρή κρίση και θα είστε σε θέση να δείτε πιο σωστά.

Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε ένα κομψό και επαγγελματικό κανάλι που θα κάνει πάταγο, και θα σας αποφέρει έσοδα, τα οποία θα είναι ικανά για να καλύψουν τις βιοποριστικές σας ανάγκες, και εάν περισσέψουν χρήματα να κάνετε αναβάθμιση στον εξοπλισμό σας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166