ΑρχικήΕιδήσειςΑπεβίωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, μία σπουδαία προσωπικότητα

Απεβίωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, μία σπουδαία προσωπικότητα

Ο θάνατος του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη στον τεχνολογικό τομέα σε όλο τον κόσμο.

Η αδελφή του, η Allen Jody ανέφερε: «Ο αδελφός μου ήταν ένα αξιοθαύμαστο άτομο σε πολλά επίπεδα και αρκετούς τομείς, ενώ οι περισσότεροι γνώριζαν τον Paul Allen ως ένα άνθρωπο που ασχολούνταν με την τεχνολογία και την φιλανθρωπία, για εμένα ήταν ένας πολύ αγαπημένος αδελφός και ένας εξαιρετικός φίλος».

Εκτός των άλλων, αυτή η σπουδαία προσωπικότητα μνημονεύεται και για το σημαντικό έργο που έχει αφήσει στον αθλητισμό και την φιλανθρωπία.

Ο Paul Allen απεβίωσε εχθές, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο που τελικά δεν κατάφερε να βγει νικητής μέσα από αυτόν τον δύσκολο αγώνα.

Ενώ ο Allen εγκατέλειψε τη Microsoft το 1983 μετά από μια μακρά διαφωνία με τον Bill Gates σχετικά με το μερίδιό του στην εταιρεία, όμως ο Allen συνέχισε να κατέχει τις μετοχές του, με αποτέλεσμα να γίνει δισεκατομμυριούχος μετά από χρόνια που η εταιρεία άρχισε να γίνεται κερδοφόρα και να χτίζει την αυτοκρατορία της.

Ο Bill Gates δήλωσε ότι «νιώθει αρκετά δυστυχισμένος με την ξαφνική απώλεια ενός παλιού και αγαπημένου φίλου του, και μάλιστα εξήρε το γεγονός πως οι προσωπικοί υπολογιστές δεν θα υπήρχαν χωρίς αυτόν».

Ο πρώην συνάδελφος του στη Microsoft, ο Steve Ballmer, δήλωσε ότι ο Allen ήταν πραγματικά ένα υπέροχο και φωτεινό πρόσωπο με αρκετές αρετές, ενώ ο CEO της Google Sundar Pichai τον ευχαρίστησε για τις τεράστιες συνεισφορές του στον τεχνολογικό κόσμο.

Ο πλούτος που απέκτησε ο Allen από τις μετοχές που τελικά κράτησε, του έδωσε τη δυνατότητα να επενδύσει σε αθλητικές ομάδες, καθώς και φιλανθρωπικά έργα μέσω ιδρυμάτων.

Αγόρασε την ομάδα του NBA, Portland Trail Blazers το 1988, επίσης αγόρασε και το Seattle Seahawks το 1997, αφού ο προηγούμενος ιδιοκτήτης άφησε τον θεματικό κόσμο του NBA και μεταφέρθηκε στο NFL.

Μία άλλη σπουδαία προσωπικότητα του NFL, ο Roger Goodell ανέφερε σε δήλωσή του: «Ο Paul Allen ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το NFL στην περιφέρεια του Βορειοδυτικού Ειρηνικού (αγγλικά: Pacific Northwest)»..

Η ομάδα Trail Blazers δημοσίευσε ένα αφιέρωμα για τον Allen στο Twitter, όπως και ο προπονητής του Seahawks Pete Carroll.

Σε γενικές γραμμές αυτός ο άνθρωπος ήταν παράδειγμα προς μίμηση γιατί βοήθησε αρκετό κόσμο χωρίς να το διατυμπανίζει προς τα έξω, εκτός φυσικά των περιπτώσεων που έκανε δωρεές σε διάφορα ιδρύματα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα tweets που δημοσίευσαν αρκετοί διάσημοι ως ένδειξη τιμής προς τον Paul Allen.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166