Το Winamp ανανεώνεται και θα υποστηρίζει podcast και live streaming

Το Winamp ανανεώνεται και θα υποστηρίζει podcast και live streaming

Το Winamp, το θρυλικό μουσικό πρόγραμμα που ήταν το βασικό μέσο αναπαραγωγής ήχου για τους επιτραπέζιους υπολογιστές τη δεκαετία του 2000, πλέον ανανεώνεται για να συμβαδίζει με τα τεκταινόμενα της εποχής.

Δηλαδή θα γίνει μια δυναμική εφαρμογή ήχου που θα έχει την ικανότητα να συνδυάζει μουσική, podcast και streaming.

Την τελευταία φορά που ανανεώθηκε το Winamp ήταν το 2013, όταν ανήκε τότε στην AOL. Έπειτα η βελγική εταιρεία Radionomy (ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει εργαλεία για τη λειτουργία διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών) απέκτησε το music player ένα χρόνο αργότερα , όπου το άφησε στη μοίρα του και ήταν για χρόνια εντελώς παραμελημένο – με εξαίρεση κάποιες φευγαλέες ενημερώσεις ασφαλείας που ήταν απαραίτητες για να μην καταστεί επικίνδυνο για τους χρήστες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Radionomy, ο Alexandre Saboundjian δήλωσε: Θα μπορείτε πλέον να ακούσετε μουσική και ηχητικά κομμάτια τύπου MP3, τα οποία θα μπορείτε να τα ανεβάσετε μέσω του προγράμματος και στο σύννεφο, podcasts, και ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω live streaming.

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε επίσης: «Γενικά οι άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική επιδιώκουν στη σημερινή ψηφιακή εποχή να βιώνουν μία μοναδική εμπειρία… Πιστεύω ότι το Winamp είναι το τέλειο μέσο αναπαραγωγής που θα εκπληρώσει κάθε επιθυμία και θα μπορεί ο κάθε χρήστης να το εγκαταστήσει στις περισσότερες συσκευές.

Εκτός από τη δέσμευση να ενώσουν όλες αυτές τις πηγές σε μια εφαρμογή, δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για το πώς – ή ποιες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στο ενημερωμένο Winamp.

Η αναδιοργάνωση στοχεύει στην αναβάθμιση του ήχου σε κινητές συσκευές, όπου οι χρήστες ως συνήθως αναγκάζονται να έχουν εγκατεστημένες αρκετές εφαρμογές στο smartphoneτους για να απολαύσουν διαφορετικές υπηρεσίες.

Ο Alexandre Saboundjian επισήμανε: Τη σήμερον ημέρα είναι γεγονός ότι οι χρήστες είναι αναγκασμένοι χρησιμοποιούν διαφορετικές εφαρμογές μέσων αναπαραγωγής ή aggregator όταν θέλουν να ακούσουν ραδιοφωνικούς σταθμούς, και podcast, κάτι που στην ουσία περιπλέκει εντελώς την κατάσταση με αποτέλεσμα να ταλαιπωρεί τον κόσμο».

Ωστόσο με τη σειρά μας πρέπει να αναφέρουμε πως για να καταφέρει να αναρριχηθεί ξανά στην κορυφή το Winamp θα πρέπει να ρίξει πολύ ιδρώτα, προφανώς γιατί υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο τομέα, και μάλιστα με εταιρείες που παρέχουν λογισμικά και εφαρμογές με ποιοτικές προδιαγραφές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας