Applus+ IDIADA Volar-e: Ηλεκτρικός «πύραυλος» 1000 ίππων

Applus+ IDIADA Volar-e: Ηλεκτρικός «πύραυλος» 1000 ίππων

Όταν αναφερόμαστε σε super cars, το μυαλό μας πάει συνήθως σε μάρκες όπως η Ferrari, η Bugatti ή η Lamborghini. Σίγουρα όχι όμως στην Applus+ IDIADA, αν και αυτό ενδέχεται να αλλάξει στο μακρινό μέλλον, λόγω της δυναμικής που έχει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Η ισπανική εταιρεία ειδικεύεται στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών και συνεργάζεται στενά με την αυτοκινητοβιομηχανία. Τώρα ανέλαβε να εξελίξει το ηλεκτρικό super car με την ονομασία Volar-e για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρωτότυπο έχει σκοπό να αποδείξει πόσο μεγάλες δυνατότητες έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πόση οδηγική απόλαυση μπορούν να προσφέρουν.

Οι Ισπανοί ολοκλήρωσαν την εξέλιξή του μέσα σε τέσσερις μήνες. Πρόκειται για χρόνο-ρεκόρ, όμως ρεκόρ «μυρίζουν» και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 1000 ίππων, οι οποίοι μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς. Έτσι το Volar-e χρειάζεται για τα 0-100 χλμ./ώρα λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ το αμάξωμα και το πλαίσιο έχουν κατασκευαστεί από ανθρακονήματα για χαμηλότερο βάρος.

Επίσης οι μπαταρίες του αυτοκινήτου γεμίζουν μέσα σε 20 λεπτά, αν χρησιμοποιηθεί ταχυφορτιστής. Η παρουσίαση του Volar-e έγινε πριν μερικά χρόνια στην πίστα Circuit de Catalunya στη Βαρκελώνη. Όμως αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα παραμείνει ένα και μοναδικό πρωτότυπο, αφού δεν προβλέπεται στο μέλλον η παραγωγή του, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν θα μπορεί να το αγοράσει ο ενδιαφερόμενος πελάτης, διότι απλά δεν θα διατίθεται στο εμπόριο.

Επίσης ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο αναφορικά με αυτό το υπεραυτοκίνητο είναι πως δεν δημοσιοποιήθηκε το κόστος κατασκευής του, ούτε και πόσο θα κόστιζε θεωρητικά εάν πωλούνταν σήμερα στην αγορά, προφανώς για να καταλάβει το ευρύ κοινό εάν τέτοιου είδους παρόμοια οχήματα με αυτήν την ισχύ μπορούν να καταστούν προσιτά και να χρησιμοποιούνται για καθημερινή χρήση, ακόμη και για τους λίγους που έχουν τεράστια οικονομική επιφάνεια, αλλά από τη στιγμή που δεν πρόκειται να διατεθεί οριστικά και αμετάκλητα στο εμπόριο, αυτές οι λεπτομέρειες πιθανόν να μην έχουν και ιδιαίτερη σημασία κατά την κρίση του κατασκευαστή. Όμως το Texnologia.Net διαφωνεί με αυτήν την πρακτική.

Παρόλα αυτά, το Applus+ IDIADA Volar-e δεν παύει να θεωρείται ένα τεράστιο επίτευγμα για την ισπανική εταιρεία.

Προηγούμενο άρθροOpel μοντέλα. Λίστα με αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροΔεν αλλάζεις με τίποτα εσύ
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας