ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΤο Ataribox τρέχει Linux σε τσιπ AMD και θα κοστίσει τουλάχιστον $...

Το Ataribox τρέχει Linux σε τσιπ AMD και θα κοστίσει τουλάχιστον $ 250

Το Ataribox τρέχει Linux σε τσιπ AMD και θα κοστίσει τουλάχιστον $ 250.

Η Atari κυκλοφόρησε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κονσόλα παιχνιδιών Ataribox, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά ότι το μηχάνημα θα λειτουργεί στο λειτουργικό σύστημα Linux με επεξεργαστή Advanced Micro Devices και θα κοστίζει από $ 250 έως $ 300.

Σε μια περιεκτική συνέντευξη την προηγούμενη εβδομάδα, ο δημιουργός του Ataribox και ο γενικός διευθυντής, ο Feargal Mac δήλωσε ότι η Atari θα ξεκινήσει μια εκστρατεία crowdfunding (εύρεσης κεφαλαίων) στο Indiegogo αυτό το φθινόπωρο και προγραμματίζει να το διαθέσει στην αγορά το Ataribox την άνοιξη του 2018.

Το Ataribox θα έχει ενσωματωμένα τα κλασικά παιχνίδια του εκδότη που οι παλιότεροι τα νοσταλγούν αφάνταστα. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί μία game πλατφόρμα που θα κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται νοσταλγικά για το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα θα είναι σε θέση να τρέξει τα ανεξάρτητα περιζήτητα παιχνίδια του σήμερα, απροβλημάτιστα και αποτελεσματικά, όπως το Minecraft ή το Terraria.

Η νέα κονσόλα θα διαθέτει επεξεργαστή AMD με γραφικά Radeon και θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα Linux, με ένα περιβάλλον εργασίας χρήστη που προσαρμόζεται στις τηλεοράσεις. Ο Mac υπογράμμισε ότι το μηχάνημα θα εκτελεί παιχνίδια PC, αλλά θα είναι επίσης σε θέση να κάνει streaming, να τρέχει εφαρμογές, να περιηγεί στο διαδίκτυο και να παίζει μουσική. Όσον αφορά τα παιχνίδια, το μηχάνημα θα εκτελέσει το είδος των παιχνιδιών που μπορεί να κάνει σήμερα ένας υπολογιστής μεσαίας εμβέλειας, αλλά δεν θα εκτελέσει παιχνίδια Triple-A που απαιτούν απόδοση PC υψηλών επιδόσεων.

Το Atari επισήμανε πως είναι ανοιχτό να δεχθεί πληροφορίες από τους οπαδούς πώς θα ήθελα να διαμορφωθεί η παρουσία πλατφόρμα παιχνιδιών, κυρίως σε θέματα όπως το περιεχόμενο, τα χρώματα, οι ειδικές εκδόσεις, η έγκαιρη πρόσβαση και οι επιλογές σχεδίασης.

Έχει όμως πάρει κάποιες βασικές αποφάσεις για το σχεδιασμό, το οποίο αποτίει φόρο τιμής σε παλιές κονσόλες όπως το Atari 2600, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1977. Ο Mac εντάχθηκε στο Atari για αυτό το έργο και δεν θα συνέβαινε χωρίς τη συμμετοχή του. Παράλληλα θα είναι ομιλητής στο επερχόμενο γεγονός του GamesBeat Summit 2018 στις 9-10 Απριλίου στο Berkeley της Καλιφόρνια.

Ο Mac σκέφτηκε την ιδέα του κουτιού όταν είδε τα παιδιά και τους φίλους τους να συνδέουν τους φορητούς υπολογιστές τους με τις τηλεοράσεις, ώστε να μπορούν να παίζουν το Minecraft και άλλο λογισμικό που δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες στις κονσόλες. Ο Mac συμμετέχει εδώ και χρόνια σε εταιρείες τεχνολογίας. Οι εταιρείες του παρελθόντος περιλαμβάνουν το FMTwo Game, Now Computing και το MediaLab Barcelona. Καθώς το Atari άρχισε να ξεδιπλώνει τα μελλοντικά του σχέδια για το έργο του, ο Mac ήταν έκπληκτος από την τεράστια αγάπη του κόσμου προς αυτήν την παιχνιδομηχανή.

“Είμαι απερίγραπτα ευτυχισμένος που 12χρονα άτομα γνωρίζουν λεπτομερώς κάθε παιχνίδι που είχε εκδώσει η Atari. Αυτό είναι μαγικό για την μάρκα μας. Ερχόμαστε σαν απόγονοι μιας τεράστιας κληρονομιά “, δήλωσε ο Mac. “Έχουμε προσελκύσει τα βλέμματα της κοινωνίας και η AMD από την πρώτη στιγμή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να μας υποστηρίξει και να συνεργαστεί μαζί μας. Με την Indiegogo, έχουμε επίσης μια ισχυρή εταιρική σχέση”.

https://www.instagram.com/p/BWsZ3c0jo3C/

Η Mac δήλωσε ότι η Indiegogo θα είναι σε θέση να προσφέρει ισχυρότερη διεθνή υποστήριξη για crowdfunding καθώς και υποστήριξη υλικού. Ως ανοιχτό σύστημα βασισμένο στο Linux, το Ataribox θα προωθήσει επίσης την ελευθερία των χρηστών να τρέχουν ό, τι θέλουν. Οι χρήστες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο υποκείμενο λειτουργικό σύστημα για να το προσαρμόσουν όπως επιθυμούν.

“Οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι στην ευελιξία ενός υπολογιστή, αλλά οι περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές τηλεόρασης έχουν κλειστά συστήματα και καταστήματα περιεχομένου”, δήλωσε. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν δολοφόνων τηλεόρασης όπου οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν, να ρεύσουν και να περιηγηθούν με όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε προ-ιδιοκτησιακά παιχνίδια από άλλους παρόχους περιεχομένου».

Σε συνέντευξή του τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Atari Fred Chesnais επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εργαζόταν σε μια νέα κονσόλα ως μέρος τόσο της αναβιώσεως της παλιάς εποχής σε συνδυασμό με τα τωρινά δεδομένα. Η εταιρεία της Νέας Υόρκης κερδίζει τη δημοτικότητα των ρετρό παιχνιδιών και της NES Classic Edition της Nintendo , η οποία αποδείχθηκε εκπληκτικά δημοφιλής για την παροχή μιας μεθόδου για την εύκολη αναπαραγωγή παλιών παιχνιδιών όπως ο Super Mario Bros. και ο Legend of Zelda σε HD σε τηλεόραση .

“Οι παίκτες αναμφισβήτητα επιδιώκουν την ευελιξία ενός υπολογιστή, αλλά οι περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές τηλεόρασης έχουν κλειστά συστήματα και καταστήματα περιεχομένου”, δήλωσε ο Mac. “Το Ataribox είναι ένα ανοιχτό σύστημα και ενώ η διεπαφή χρήστη θα είναι εύκολη στη χρήση, οι χρήστες θα είναι επίσης ελεύθεροι να έχουν πρόσβαση και να προσαρμόσουν το υποκείμενο λειτουργικό σύστημα. Έχουμε επιλέξει να ξεκινήσουμε το Ataribox με την Indiegogo, δεδομένου ότι εστιάζουν στην παροχή τεχνολογικών προϊόντων και την ισχυρή διεθνή παρουσία τους σε περισσότερες από 200 χώρες, επιτρέποντάς μας να προσεγγίσουμε και να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς της Atari “.

“Είναι ένα πολύ ευέλικτο προϊόν και δεν θα χρειαστεί να ξοδεύετε περαιτέρω χρήματα αν δεν το θέλετε”, είπε. “Κατά κάποιον τρόπο, αγοράζετε ένα είδος ελευθερίας”.

Το επόμενο διάστημα η Atari θα συζητήσει τις λεπτομέρειες για το περιεχόμενο και τις συνεργασίες.

“Με το Ataribox, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό σύστημα, ένα προϊόν δολοφόνων όπου οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν, να ρεύσουν και να περιηγηθούν με όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία. Τα παιχνίδια και το περιεχόμενο Atari θα είναι διαθέσιμα καθώς και παιχνίδια και περιεχόμενο από άλλους παροχείς », δήλωσε σε δήλωσή του ο Chesnais. “Θέλαμε επίσης να ξεκινήσουμε το Ataribox σε συνεργασία με την κοινότητά μας και να ανταμείψουμε τους οπαδούς μας με αποκλειστική πρόωρη πρόσβαση, με ειδικές εκδόσεις και να τους συμπεριλάβουμε ως ενεργούς συμμετέχοντες στην ανάπτυξη των προϊόντων”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166