ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesBeyond Good & Evil HD (video game review)

Beyond Good & Evil HD (video game review)

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία τρομερή αύξηση ενδιαφέροντος από την πλευρά των εταιρειών, για την δημιουργία HD remakes. Αυτή η πράξη δίνει την ευκαιρία σε πολλούς gamers να δοκιμάσουν έναν τίτλο με τον οποίο δεν είχαν καταφέρει να ασχοληθούν στο παρελθόν. Δυστυχώς όμως, αρκετές εταιρίες εκμεταλλεύονται αρνητικά την συγκεκριμένη πολιτική με απώτερο σκοπό τα έσοδα. Δεν παύει να υπάρχουν και εξαιρέσεις παρόλα αυτά, με το Beyond Good & Evil να είναι μία από αυτές. Οκτώ χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του, επιστρέφει μέσω του Xbox Live και του PlayStation Network, έχοντας δεχτεί ένα HD λίφτινγκ. Καταφέρνει μετά από τόσα χρόνια να κρατήσει άθικτο το νεωτεριστικό αέρα και την μοναδική γοητεία που άφησε τότε;

Όσοι έπιασαν στα χέρια τους την παραγωγή πίσω στο 2003, θα είναι γνώριμοι με το σενάριο της. Μία νεαρή ερευνητική δημοσιογράφος που ακούει στο όνομα Jade, προσλαμβάνεται από την μυστική οργάνωση Iris Network, η οποία προσπαθεί να βρει αποδείξεις ότι η Alpha Section συνεργάζεται με μία ομάδα εξωγήινων, τους DomZ. Οι τελευταίοι είναι υπεύθυνοι για μία σειρά επιθέσεων στον πλανήτη Hillys του συστήματος Sector 4.

Έτσι, με την βοήθεια του θείου της Pey’j, ενός αξιαγάπητου γουρουνιού, θα ξεκινήσει την περιπέτεια της για την αποκάλυψη της αλήθειας. Το σενάριο παίρνει μία ενδιαφέρουσα τροπή με την ανακάλυψη πολλών δολοπλοκιών, ανατροπές που θα εντυπωσιάσουν τους παίκτες και εξαιρετική ανάπτυξη των χαρακτήρων που σε συνδυασμό με τους καλογραμμένους διαλόγους δημιουργούν ένα θεσπέσιο σύνολο.

Καθ’ όλη την διάρκεια αυτού του ταξιδιού λοιπόν, η Jade έχει στην κατοχή της τρία βασικά εργαλεία: το dai-jo ραβδί της για να προστατεύεται, M-disks με τα οποία πραγματοποιείται η συλλογή χρήσιμων πληροφοριών για κάθε objective ή γίνεται αποθήκευση της προόδου του παίκτη στον τίτλο και τέλος μία κάμερα που της επιτρέπει να σκανάρει το περιβάλλον για σημαντικά στοιχεία καθώς και να τραβάει φωτογραφίες σπάνιων ζώων ώστε να τις στέλνει στο κέντρο επιστήμης.

Το Beyond Good & Evil Hd σε ότι αφορά το gameplay του, συνδυάζει πολλά στοιχεία όπως εξερεύνηση, μάχες σώμα με σώμα, mini games, stealth προσεγγίσεις, γρίφους, αγώνες με χόβερκραφτ κ.α με τέτοιο τρόπο που εξαλείφει κάθε ίχνος επανάληψης. Το δημιουργικό μυαλό του Michel Ancel (δημιουργού του Rayman), πίσω από την ομάδα ανάπτυξης, είναι υπεύθυνο για τα platforming στοιχεία του τίτλου.

Στο μεγαλύτερο μέρος της δράσης, η Jade περιηγείται στην πόλη με το χόβερκραφτ, το οποίο μπορεί να αναβαθμιστεί με καινούργια μέρη και μερικές φορές κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο ώστε να προχωρήσει ο παίκτης στην ιστορία, λόγω του ότι θα αντιμετωπίσει πιο ισχυρούς αντιπάλους. Πέρα από τις αναβαθμίσεις η ηρωίδα θα χρειαστεί να μαζέψει ένα συγκεκριμένο ποσό από μαργαριτάρια για την ολοκλήρωση κάποιων objectives. Με αυτό το τρόπο, οι αναβαθμίσεις και τα μαργαριτάρια που συλλέγει η Jade ορίζουν τον ρυθμό της δράσης. Έτσι, επιτυγχάνεται η προσήλωση του παίκτη χωρίς το game να κουράζει.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166