BMW 320i vs Mercedes-Βenz C 180Κ σύγκριση

BMW 320i vs Mercedes-Βenz C 180Κ σύγκριση

Η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας και ορυκτού πλούτου, για μειωμένες εκπομπέςρύπων και καθαρότερο περιβάλλον, είναι πλέον ένα καλό «μαρκετίστικο» όπλο για κάθε βιομηχανία, για κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτου. Πάρτε για παράδειγμα τα δύο πολυτελή σεντάν της δοκιμής μας, με τις ΒΜW και Mercedes να μεταφέρουν στις δύο εμπορικότερες προτάσεις στοιχεία «πράσινης» τεχνολογίας, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης χωρίς συμβιβασμούς στο θέμα της ισχύος.

Αυτά, για δύο μοντέλα που αποτελούν ορόσημο στο είδος τους και είναι από τα πρώτα που σου έρχονται στο νου όταν διατίθεσαι να ξεπεράσεις τα τριάντα, και βάλε, χιλιάρικα για να αποκτήσεις ένα σεντάν με upper classχαρακτήρα.

Τονισμένο προφίλ, ίδια φιλοσοφία

Η τριάρα μοιάζει σαν να πέρασε από το… χειρουργείο της βαυαρικής εταιρείας και το νυστέρι να χώθηκε λίγο πιο βαθιά. Η νέα μάσκα εμπρός, τανέα φωτιστικά σώματα «αλά επτάρα» και οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες μπορεί να μη φωνάζουν από μακριά για την αλλαγή του μεσαίου σεντάν, κάνουν όμως ακόμη πιο δυναμικό και επιθετικό το ήδη κομψό αμάξωμά του.

Το αμφιλεγόμενο πίσω μέρος της τριάρας έχει γίνει πιο σύγχρονο και κομψό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι και αυτή τη φορά θα αποφύγει τις αυστηρές κριτικές, καθώς θα περίμενε κανείς περισσότερη φαντασία.

Η ομοεθνής ντίβα που λέγεται C180K, με το λευκό πέπλο, δεν σε κερδίζειμονάχα με το όμορφο χρώμα της, αλλά και με το διαχρονικό αμάξωμά της. Η μεγάληα στραφτερή μάσκα και το αστέρι πάνω στο καπό -ανάλογα με την έκδοση- ανεβάζουν αρκετά τις δόσεις πολυτέλειας που εκπέμπει το μεσαίο σεντάν.

Τα 4,581 μέτρα του αμαξώματος διατρέχονται από σύγχρονες γραμμές, που μπορεί να μην το αναδεικνύουν όσο αυτό της κατά πέντε εκατοστά μικρότερης BMW, αλλά συνολικά την κάνουν πιο κομψή και επιβλητική. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι η τριάρα κυκλοφορεί περισσότερο καιρό και την έχει συνηθίσει το μάτι μας, η Mercedes βγαίνει νικήτρια στο παιχνίδι των εντυπώσεων.

Εκσυγχρονισμός και παράδοση

Αντίστοιχα, και από την εικόνα του εσωτερικού στα δύο σεντάν δεν πρέπει να έχει κανείς παράπονο. Οι μεγάλες χρωμιωμένες επιφάνειες της 320i, η αναβαθμισμένη ποιότητα των υλικών και η κλίση της κονσόλας προς τον οδηγό κάνουν πιο σπορ την αίσθηση που αποκομίζεις από μέσα. Από την άλλη, η πολυτέλεια και τα ηλεκτρονικά καλούδια περισσεύουν στην C180K. Το κλασικό ποδόφρενο και η δύσχρηστη θέση για τα χειριστήρια του φλας αριστερά του τιμονιού μένουν εκεί για να θυμίζουν το παρελθόν, ωστόσο δεν είναι και ό,τι πιο πρακτικό ζητά κανείς από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Το σπορ στοιχείο της 320i μεταφέρεται και στον τομέα των χώρων,που δεν φαίνεται να ήταν και το πρώτο μέλημα των ανθρώπων της BMW. Όχι πως θα στριμωχτούν τέσσερις επιβάτες, αλλά δεν θα μετακινηθούν με την άνεση που παρέχει η Mercedes. Ο χώρος για τα κεφάλια και τα πόδια των πίσω επιβατών είναι από τα μεγάλα προτερήματα της C180K, καθώς και ο χώρος αποσκευών, που αγγίζει τα 475 λίτρα (15 λίτρα περισσότερα από αυτόν της BMW) και θα χωρέσει αρκετά παραπάνω από τα απολύτως απαραίτητα.

Μπες στο ψητό…

Από τη στιγμή που αντέχει το πορτοφόλι σου και έχεις φτάσει τόσο κοντά στο να αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στα δύο πολυτελή σεντάν, σίγουρα τα θέλεις όλα. Και χώρους και εμφάνιση και πρεστίζ και… και… Μέχρι στιγμής υπερτερεί η Mercedes σε όλα αυτά. Τι μπορεί να γείρει την πλάστιγγα και να αντιστρέψει το αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο; Μα, τι άλλο, από τη συμπεριφορά στο δρόμο και τις επιδόσεις.

Ο δίλιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας άμεσου ψεκασμού της 320i αποδίδει170 ίππους που δεν «βροντοφωνάζουν» την ύπαρξη τους. Η δύναμη μεταφέρεται με ομαλό τρόπο στους πίσω τροχούς και τα ηλεκρονικά διορθώνουν κάθε ατασθαλία της ουράς. H αίσθηση του επιλογέα έξι σχέσεων είναι καλή, ενώ ακόμη καλύτερη είναι η θέση οδήγησης, που σε «φτιάχνει» για κάπως πιο δυναμικές βόλτες από τις συνηθισμένες. Ακόμα και όταν αποφασίσεις να ανεβάσεις ρυθμό, τα πολύ καλά σε αίσθηση φρένα εμπνέουν την εμπιστοσύνη που ζητάς από ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Από την άλλη, η C 180K με τον νέο 1.600άρη κινητήρα καταφέρνει να μην υπολείπεται της τριάρας, παρόλο που αποδίδει 14 ίππους λιγότερους. Ο μηχανικός υπερσυμπιεστής προσφέρει περίσσεια ροπής από το ρελαντί και σε κάνει να ανατρέξεις στις μετρήσεις των κατασκευαστών για να καταλάβεις ποιο από τα δύο μοντέλα είναι ταχύτερο. Τα χαρτιά των δύο εταιρειών λένε πως η BMW είναι κατά 0,2΄΄ πιο γρήγορη στα 0-100 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, το μοτέρ της Mercedes σε κερδίζει με τη γραμμική λειτουργία του, με την ισχύ να απλώνεται σε όλο το φάσμα των στροφών και με το γεγονός ότι λαχανιάζει ελάχιστα όταν ο δείκτης του στροφόμετρου πλησιάζει το κόκκινο. Η μικρότερη ισχύς της Mercedes μεταφράζεται και σε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, αφού σε συνδυασμό διαδρομών εντός και εκτός πόλης χρειάζεται λιγότερα από 10 λίτρα / 100 χλμ. Μισό λίτρο λιγότερο από την εξίσου οικονομική (σχετικά με την ιπποδύναμή της) ΒΜW.

Το τιμόνι της C 180K δεν έχει την ακρίβεια που χαρακτηρίζει εκείνο της 320i και θα μπορούσε να έχει πιο γρήγορη επαναφορά. Ωστόσο, ο μικρός κύκλος στροφής του και το γεγονός πως «κόβει» περισσότερο ευνοούν την ευελιξία και ιδιαίτερα το παρκάρισμα με τη Mercedes.Γενικότερα, και στις δύο μπερλίνες νομίζεις πως οδηγείς αυτοκίνητο μικρότερων διαστάσεων, ακόμα και μέσα στην πόλη.

Μικρές και μεγάλες ανωμαλίες του δρόμου αποσβένονται με καλύτερο τρόπο στη Mercedes, που έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης, πιο αρχοντικό και ήσυχο πάτημα, ενώ η BMW νιώθεις ότι βιδώνει στην άσφαλτο, στρίβοντας ακόμη και σε κλειστές στροφές με σιγουριά, χωρίς να παίρνει κλίσεις, ενώ σε κερδίζει με το εξαιρετικά ζυγισμένο πλαίσιό της.

Άστρο φωτεινό…

Αν και το οικονομικό σίγουρα δεν είναι το πρώτο που μετράει όταν η σύγκριση αφορά δύο τόσο κλασάτες επιλογές, στην περίπτωση των πιο προσιτών μοντέλων λίγες χιλιάδες ευρώ μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και αν η γενικότερη υπεροχή της C 180Κ μπορούμε να πούμε ότι ξεπερνιέται από τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της BMW και τα πλεονεκτήματά της στα σημεία, αυτό που δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί είναι η οικονομική διαφορά.

Φασούλι το φασούλι, με 33.500 € η πληρέστατη -από άποψη εξοπλισμού- C 180K μπορεί να γίνει δική σας. Προσθέστε άλλα 3.400 € στην περίπτωση που σας έχει γυαλίσει η 320i. Σε κάθε περίπτωση και τα δύο γερμανικά μοντέλα προσφέρουν αυτό που ψάχνει ο αγοραστής και δικαιολογούν τα παραπάνω χρήματα σε σχέση με ένα φθηνότερο μεσαίο σεντάν. Απλώς η C180K το κάνει αυτό σε μεγαλύτερο βαθμό.

Efficient Dynamics…

Οι παρεμβάσεις στην ανανεωμένη «τριάρα», που την κάνουν οικονομικότερη κατά 1 λίτρο / 100 χλμ. αφορούν κυρίως τα μηχανικά μέρη, αλλά και τις αεροδυναμικές παρεμβάσεις (Active Aerodynamics). Τα πτερύγια πίσω από τη μάσκα του αυτοκινήτου ανοίγουν μόνο όταν ο κινητήρας απαιτεί πράγματι αέρα ψύξης. Περιφερειακές μονάδες, όπως η αντλία ψυκτικού και ο συμπιεστής A/C απενεργοποιούνται όταν δεν είναι απαραίτητες.

Το σύστημα διεύθυνσης λειτουργεί μόνο όταν είναι απαραίτητο, εξοικονομώντας και αυτό κάποια μικρή ποσότητα καυσίμου, ενώ η μπαταρία φορτίζει κάθε φορά που φρενάρει ο οδηγός, αλλά και όταν δεν πατά το γκάζι. Μεγάλη συμβολή στη μειωμένη κατανάλωση έχει το σύστημα start/stop.

Ο κινητήρας απενεργοποιείται εντελώς κάθε φορά που κάνουμε κάποια στάση, ενώ όταν η τρέχουσα εσωτερική θερμοκρασία παρεκκλίνει από την επιθυμητή ή όταν θολώνουν τα τζάμια, τότε ο κινητήρας δεν σβήνει. Το ίδιο ισχύει όταν η μπαταρία εξασθενίσει ή όταν μειώνεται η πίεση των φρένων. Mε το start/stop η 320i πετυχαίνει 3% καλύτερη κατανάλωση. Τέλος, μία ηλεκτρονική ένδειξη προτείνει μέσω του πίνακα οργάνων την πιο οικονομική ταχύτητα στο κιβώτιο, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Blue Efficiency

Για να επιτευχθεί η οικονομία καυσίμου στην «οικολογική» C Class περίπου κατά 0,9 λίτρα / 100 χλμ. και η μείωση εκπομπών CO2 από τα 177 στα 156 γρ./χλμ υπάρχει πλήθος βελτιώσεων. Ξεκινώντας από τα «απ’ έξω», το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 1,5 εκατοστό για καλύτερη αεροδυναμική, στην οποία συμβάλλουν και οι νέας σχεδίασης και ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου, ενώ αλλαγές εντοπίζονται στο σχήμα των εξωτερικών καθρεφτών, της γρίλιας, της μάσκας και του κάτω μέρους του αμαξώματος για καλύτερη ροή του αέρα.

Έτσι, ο εξαιρετικός αεροδυναμικός συντελεστής (Cd: 0,27) της συμβατικής C-Class έχει μειωθεί στο 0,25. Τα ελαστικά της Michelin προσφέρουν έως και 17% μικρότερη αντίσταση κύλισης από τα συμβατικά ελαστικά, ενώ η εταιρεία τονίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει η σωστή πίεση του αέρα (απώλεια 1 bar μεταφράζεται σε έως και 30% μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης).

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη, η τελική σχέση μετάδοσης έχει μακρύνει (σε 2,87:1 από 3,07:1), η 6η σχέση είναι επίσης μακρύτερη, για λιγότερο θόρυβο και μικρότερη κατανάλωση, ενώ η αντλία υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης τίθεται εντελώς εκτός λειτουργίας σε κατάσταση «ηρεμίας» εξοικονομώντας 0,14 λίτρα / 100 χλμ. Από ό,τι φαίνεται, για τους Γερμανούς κάθε γραμμάριο μετράει…

Προηγούμενο άρθροJimi Hendrix: Πληροφορίες για τον κιθαρίστα και τραγουδιστή
Επόμενο άρθροVolvo μοντέλα, λίστα με αυτοκίνητα
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας