ΑρχικήΔιαδίκτυοΧάκερ μάντεψε τον κωδικό πρόσβασης του Τραμπ στο Twitter σε μόλις 5...

Χάκερ μάντεψε τον κωδικό πρόσβασης του Τραμπ στο Twitter σε μόλις 5 προσπάθειες

Ο λογαριασμός του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραβιάστηκε στο Twitter με ένα πραγματικά αξιοπερίεργο τρόπο. Ένας Ολλανδός χάκερ βρήκε το κωδικό πρόσβασης σε μόλις 5 προσπάθειες. Το όνομα του είναι Victor Gevers και είναι ειδικός στον τομέα της ασφάλειας πληροφορικής. Εργάζεται για το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα GDI και σίγουρα απέκτησε τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν μέσα από αυτήν την ενέργεια, αφού κατάφερε να βρει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού στο Twitter ενός ατόμου που θεωρείται ο πιο ισχυρός άντρας του κόσμου.

Επιπλέον, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Victor Gevers προέβη σε τούτη την ενέργεια, καθώς το είχε πράξει μία ακόμη φορά το 2016, και πάλι στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η ιστορία, ωστόσο, είναι κάπως απίστευτη αφού, όπως είπε ο Ολλανδός χάκερ, ο κωδικός πρόσβασης που είχε παραβιαστεί ήταν ιδιαίτερα απλός. Τόσο απλός που τον μάντεψε σε μόλις 5 προσπάθειες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Gevers, στην πραγματικότητα, δεν χρειάστηκαν προηγμένα λογισμικά και τεχνικά κόλπα για να μπορέσει να βρει τη μαγική λέξη για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του. Επιπλέον, ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο έχει την τάση να χρησιμοποιεί συχνά αυτό το κοινωνικό δίκτυο, περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο για να αναφέρει τις εκτιμήσεις του για τα πολιτικά δρώμενα του πλανήτη, και μάλιστα δεν χρησιμοποιεί καν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ο οποίος με κάποιο τρόπο θα μπορούσε να αποφύγει αυτό το χακάρισμα.

Αλλά ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος Τραμπ στο Twitter; Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους Ολλανδού, ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη λέξη «MAGA2020!» ως κωδικό πρόσβασης, που σημαίνει εμμέσως πλην σαφώς «Κάνε την Αμερική Μεγάλη Και πάλι», αυτό είναι το σύνθημα που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί στην εκστρατεία του στον προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα. Ένας πολύ απλός κωδικός πρόσβασης και με έλλειψη ειδικών χαρακτήρων που σίγουρα μπορούν να προσθέσουν κάποια επιπλέον ασφάλεια στον χρήστη προς αποφυγή παραβιάσεων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166