ΑρχικήΕφαρμογέςWhatsApp, οι διαδικτυακές αγορές θα πραγματοποιούνται απευθείας στην εφαρμογή

WhatsApp, οι διαδικτυακές αγορές θα πραγματοποιούνται απευθείας στην εφαρμογή

Την περασμένη Πέμπτη το Facebook ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του να επιτρέψει στους χρήστες του WhatsApp να κάνουν αγορές, χωρίς να εγκαταλείψουν ποτέ την εφαρμογή . Η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για την αύξηση των εσόδων της από την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, συνδυάζοντας την υποδομή ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ όλων των ιδιόκτητων εφαρμογών που έχει στην κατοχή της, προσπαθώντας να βγάλει τα σπασμένα από την εξαγορά των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποιήθηκε για την απόκτηση του WhatsApp το 2014.

Μέσω της νέας στρατηγικής ηλεκτρονικού εμπορίου, το WhatsApp θα επιτρέπει στις εταιρείες να πωλούν προϊόντα εντός της εφαρμογής μέσω των Facebook Shops, ενός διαδικτυακού καταστήματος που ξεκίνησε τον Μάιο για να προσφέρει μια ενοποιημένη εμπειρία αγορών μεταξύ των εφαρμογών και των υπηρεσιών του Facebook. Η εταιρεία θα εισέλθει επίσης στον τομέα του cloud computing, προσφέροντας σε εταιρείες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες που προσφέρει η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων τη δυνατότητα αποθήκευσης μηνυμάτων στους διακομιστές του Facebook.

Μια τεράστια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου απευθείας στο WhatsApp

Ο Matt Idema, Διευθύνων Σύμβουλος του WhatsApp, δήλωσε ότι το εργαλείο αγοράς θα επιτρέψει στις εταιρείες να συνδεθούν με νέους πιθανούς πελάτες αυξάνοντας κατακόρυφα τα κέρδη τους. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2020, ενώ η φιλοξενία μηνυμάτων στο cloud computing θα είναι διαθέσιμη το 2021. Ο Idema δήλωσε επίσης ότι το WhatsApp θα προσφέρει την υπηρεσία φιλοξενίας μηνυμάτων στο Cloud δωρεάν για να προσελκύσει νέους επιχειρηματικούς πελάτες, οι οποίοι θα χρεώνονται από 0,005 $ έως 0,09 $ ανά μήνυμα που διανέμεται μέσω της πλατφόρμας.

Η πελατειακή βάση του WhatsApp είναι επί του παρόντος σχετικά αραιή, αφού το χρησιμοποιούν μερικές δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο με αρνητική συνέπεια η εταιρεία να κερδίζει μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τα περιορισμένα εργαλεία που απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Συνολικά, περισσότερα από 175 εκατομμύρια άτομα αλληλεπιδρούν καθημερινά με την εφαρμογή του WhatsApp, είπε ο Idema, «Τα έσοδα είναι αρκετά λιγοστά σε σύγκριση με το Facebook, αλλά πιστεύουμε ότι μέσω αυτής της στρατηγικής θα καταφέρουμε να πιάσουμε το στόχο μας».

Διαβάστε επίσης:

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166