Chevrolet Volt. Δεν έχει καμία σχέση με τα muscle cars

Chevrolet Volt. Δεν έχει καμία σχέση με τα muscle cars

Το Volt δεν έχει καμία σχέση με τα muscle cars, για την ακρίβεια απεχθάνεται ό,τι κάνει θόρυβο, ό,τι καταναλώνει πάνω από διψήφιο νούμερο. Τι είναι το Volt; Αν ρωτήσετε τους ανθρώπους της Chevrolet θα σας πουν πως είναι το καμάρι της εταιρείας. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο υβριδικό, αφού μπορεί να διανύσει σχετικά μεγάλη απόσταση (περίπου 80 χλμ.) μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, με τις μπαταρίες να επαναφορτίζονται από μία εξάμετρη μπαλαντέζα σε οικιακή πρίζα σε περίπου τέσσερις ώρες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του αυστηρά τετραθέσιου Volt όμως αφορά στην εξάλειψη του προβλήματος των ηλεκτροκίνητων, που δεν είναι άλλο από την αυτονομία (διότι άλλο να ξεμένεις από καύσιμο, άλλο από ηλεκτρική ενέργεια!). Στo Volt υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας 1,4 λίτρων που λειτουργεί αποκλειστικά ως γεννήτρια, φορτίζοντας τις μπαταρίες (υπάρχει αναλυτική αναφορά σε ένα παλιότερο άρθρο που είχαμε γράψει για αυτό το ζήτημα). Το ίδιο ακριβώς σύστημα (το Voltec) συναντάμε στο Opel Ampera, μιας και οι δύο εταιρείες ανήκουν στον όμιλο GM.

Στο δρόμο…

Ευκολοδήγητο, ήσυχο, άνετο και σίγουρα οικονομικό. Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να περιγράψει το «αθόρυβο» Volt (για την ακρίβεια το μόνο που ακούς είναι η κύλιση των ελαστικών και η αεροδυναμική του), το οποίο με γεμάτες τις μπαταρίες δεν εκλύει καθόλου ρύπους. Οι ιθύνοντες της εταιρείας ισχυρίζονται πως η καθημερινή χρήση ενός αυτοκινήτου δεν υπερβαίνει την «ηλεκτρική» αυτονομία του Volt, το οποίο μπορεί να φορτίζεται π.χ. με νυχτερινό τιμολόγιο στο γκαράζ. Ακόμη πάντως και αν οι μπαταρίες αδειάσουν, τότε ενεργοποιείται αυτόματα ο βενζινοκινητήρας, φορτίζοντας σαν γεννήτρια τις μπαταρίες. Το ξύπνημα του κινητήρα γίνεται αντιληπτό, και με τέρμα γκάζι ακούγεται για τα καλά.

Πόσο καταναλώνει όταν λειτουργεί ο βενζινοκινητήρας; Εμπειρικά υπολογίζω γύρω στα 7-8 λίτρα ανά 100 χλμ., αλλά ακόμη κι έτσι το κόστος χρήσης του Volt είναι ασύγκριτα χαμηλότερο (η ηλεκτρική αυτονομία του Volt κοστίζει περίπου 1,5 €!) από το πιο οικονομικό πετρελαιοκίνητο ή άλλο υβριδικό. Συγκεκριμένα, ο μεικτός κύκλος του Volt (δηλαδή ξεκινώντας με γεμάτες τις μπαταρίες και για απόσταση 120 χλμ.) κυμάνθηκε στα 1,4 λίτρα/100 χλμ.

Ωστόσο, το βασικό θέμα είναι η τιμή πώλησής του, η οποία θα κυμαίνεται περίπου στα 42.000 € (είτε με πιθανή κατάργηση του φόρου πολυτελείας είτε με απορρόφησή του από την ελληνική αντιπροσωπεία), κάτι που πρακτικά σημαίνει πως το ζητούμενο της απόσβεσης του κόστους αγοράς περνά σε άλλη σφαίρα. Στην περίπτωση όμως αυτοκινήτων όπως το Volt η βαλίτσα πάει ακόμη πιο πέρα από την τεχνολογική ευαισθησία, την gadget-μανία ή τη show-off διάθεση που μπορεί να διακατέχει οποιονδήποτε. Κάτι μου λέει πως κάποια στιγμή αυτοκίνητα σαν το Volt θα έχουν διεκδικήσει τη δική τους θέση στο πάνθεον της αυτοκίνησης ως μοντέλα-σταθμοί για το αύριο.

Προηγούμενο άρθροDevious Maids (2013–2016) τηλεοπτική σειρά, άποψη
Επόμενο άρθροDacia Sandero 1.4 VS Chevrolet Lacetti 1.4 Σύγκριση
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας