ΑρχικήHow toContent marketing: Πως να το χρησιμοποιήσεις μεθοδικά

Content marketing: Πως να το χρησιμοποιήσεις μεθοδικά

Το Content marketing (ελληνικά: Μάρκετινγκ περιεχομένου) είναι μία κατηγορία, και πιο συγκεκριμένα μία τεχνική στον τομέα του marketing που στοχεύει την ομάδα στόχο ανθρώπων μέσω ενημερωτικού, συμβουλευτικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου κ.λπ. το οποίο διαμοιράζεται σε διάφορες πλατφόρμες στο διαδίκτυο, όπως social media ή ιστότοποι με σκοπό να τους πληροφορήσει για ένα προϊόν, μία προσφορά, μία υπηρεσία ή να γνωστοποιήσει περαιτέρω το εμπορικό σήμα μιας επιχείρησης, ούτως ώστε να κερδίσει επιπλέον πελάτες και κατ’ επέκταση να διατηρήσει το υπάρχον πελατολόγιο.

Σε αντίθεση με διάφορες άλλες διαφημιστικές τεχνικές, όπως η προβολή διαφημίσεων με banners, ηχητικά ή οπτικά σποτάκια, το μάρκετινγκ περιεχομένου δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην προώθηση της θετικής εικόνας μιας εταιρείας μέσω των προϊόντων ή των υπηρεσιών της, αλλά προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες, πρόσθετες γνώσεις και ψυχαγωγία που είναι πιο εύπεπτες και δεν παραπέμπουν σε μία τυπική διαφήμιση που ως γνωστόν οι περισσότερες εξ αυτών είναι ενοχλητικές.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου διαφέρει από την παραδοσιακή διαφήμιση επειδή δεν προωθεί άμεσα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρηση σας. Αντ ‘αυτού, περιλαμβάνει την ανάπτυξη και τη διανομή ενημερωτικού περιεχομένου, όπως δημοσιεύσεις ιστολογίου, άρθρα και πληροφοριακά στοιχεία που σχετίζονται με τις ανάγκες των πελατών σας

Επίσης μία άλλη πολύ σημαντική παράμετρος του όλου θέματος είναι πως η μεθοδολογία δράσης του content marketing εξελίσσεται ραγδαία χρόνο με το χρόνο, επειδή δημιουργούνται διαρκώς καινούργια εργαλεία και τακτικές τα οποία διατίθενται πλέον μέσα από τις ίδιες τις πλατφόρμες στα social media όπως στο Facebook, Twitter, Instagram με αποτέλεσμα να εμπλουτίζεται περαιτέρω η στρατηγική του διαφημιζόμενου και να στοχεύει στο ίδιο το κοινό με πολλούς και διάφορους τρόπους, και όχι μονόπλευρα όπως ήταν πριν μία δεκαετία.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου αποτελεί μέρος του στρατηγικού μάρκετινγκ. Επικεντρώνεται στη δημιουργία και τη διανομή πολύτιμου, σχετικού και συνεπούς περιεχομένου για την προσέλκυση, διατήρηση και τελικά τη δημιουργία κερδοφόρων σχέσεων με τους πελάτες.

Κατά το παρελθόν μέχρι και σήμερα, αρκετοί ειδήμονες του είδους έχουν αναφέρει κατηγορηματικά πως το content marketing προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό διότι ο εκάστοτε διαφημιζόμενος δύναται να χρησιμοποιεί ετούτη τη μέθοδο ως συγκεκαλυμμένη διαφήμιση που ορισμένες φορές δεν είναι εύκολο να διακριθεί από τον απλό τον κόσμο με συνέπεια να μην κατανοεί αν είναι έμμεση χορηγούμενη διαφήμιση, αλλά ούτε και οι ανταγωνιστές να το αντιλαμβάνονται.

Διάβασε τι είναι influencer marketing.

Είναι αποτελεσματικό το Content marketing;

Η αποτελεσματικότητα κάθε πράξης στον τομέα του μάρκετινγκ έγκειται καθαρά στο πως διεξάγεται η εκστρατεία, τι εφόδια, εργαλεία ή μέσα έχει ο διαφημιζόμενος, πόσο μεγάλο οικονομικό προϋπολογισμό διαθέτει, σε ποια διαδικτυακή τοποθεσία ασκεί την καμπάνια του ή ακόμη καλύτερα σε πόσες ταυτόχρονα, πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί κ.λπ.

Σε γενικές γραμμές πρέπει να καταλάβετε πως το ζητούμενο της υπόθεσης για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα με το χαμηλότερο δυνατό budget είναι ότι απαιτείται να αναλάβει την εκστρατεία κάποιος ειδικός που ξέρει να ελίσσεται και να αποφεύγει τις περιττές κινήσεις, πράγμα που σημαίνει πως έτσι γλυτώνεις άσκοπα έξοδα που θα μπορούσες κάλλιστα να τα επενδύσεις κάπου αλλού για να ωφεληθείς στο έπακρο.

Ωστόσο για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, προσωπικά παρατηρώ τα τελευταία χρόνια πως διάφοροι ημιμαθείς υποτιθέμενοι επαγγελματίες που έχουν ιδρύσει μάλιστα και τη δική τους εταιρεία marketing έχουν χριστεί από μόνοι τους ως οι γκουρού σε ετούτο τον κλάδο, και μετά πηγαίνουν οι αδαείς πελάτες σε αυτούς και βρίσκουν τον μπελά τους, χωρίς να πιάνουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Επομένως όταν θες να πετύχει η εκστρατεία σου, θα ήταν σώφρον να κάνεις αρχικά μία έρευνα αγοράς, και όταν θα καταλήξεις σε κάποιους επαγγελματίες και αρχίσεις να συνομιλείς μαζί τους, ζήτησε να σου δείξουν το χαρτοφυλάκιο με τα επιτεύγματα τους, για να διαπιστώσεις αν ισχύουν τα λεγόμενα τους ή όχι. Αντιθέτως, ενδέχεται να πέσεις επάνω σε μπαταχτσήδες που σε εκμεταλλεύονται για να κερδίσουν χρήματα, αλλά επειδή εκ των πραγμάτων δεν είναι αποτελεσματικοί, θα μείνεις απογοητευμένος και δεν θα εμπιστεύεσαι πλέον κανέναν.

Προσοχή, μην επιλέγεις εκείνους που σου συστήνουν οι γνωστοί σου, διότι πιθανότατα θα σε παραπέμψουν σε κάποιο δικό τους άτομο που ενδέχεται να είναι φίλος ή ξάδερφος τους, που βρίσκεται χωρίς δουλειά για αρκετό, καιρό, και έτσι θα βοηθήσουν επί της ουσίας δια της πλαγιάς οδού εκείνον και όχι εσένα, με αρνητική συνέπεια να ενισχύσουν τον ατάλαντο πάνω στο δικό σου τομάρι.

Εάν θέλεις να ενσωματώσεις το μάρκετινγκ περιεχομένου στη δική σου επιχείρηση και δεν έχει τα χρήματα να προσλάβεις κάποιον ειδικό, ξεκίνησε δημιουργώντας ένα πλάνο για την κατασκευή και τη διανομή του περιεχομένου σου. Σε πρώτη φάση προσδιόρισε τις ανάγκες των πελατών σου έτσι ώστε να μπορείς να στοχεύσεις το περιεχόμενο σου απευθείας σε αυτούς. Αφού δημιουργήσεις κάποιο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, θα πρέπει να το διανείμεις και να το προωθείς, ώστε να φτάσει αποτελεσματικά στο κοινό σου.

Ανάπτυξη στρατηγικής Content marketing

Δημιούργησε ένα επιχειρηματικό σχέδιο

Οφείλεις να έχεις κατά νου πως για να κάνεις μόνος σου σωστό content marketing απαιτεί άπλετο χρόνο, χρήματα και δεξιότητες. Αφιέρωσε αρχικά λίγο χρόνο για να σκεφτείς ορισμένους σημαντικούς παράγοντες, όπως το μέγεθος του οικονομικού προϋπολογισμού που διαθέτεις και τον αριθμό των ατόμων που μπορεί να χρειαστεί να εκπαιδεύσεις ή να νοικιάσεις τις υπηρεσίες τους για τη δημιουργία και τη διανομή του περιεχομένου σου.

Αν δεν είσαι ο μοναδικός ιδιοκτήτης ή διευθυντής της επιχείρησης σου, τότε επιβάλλεται να συνεργαστείς με τα άλλα μέλη της ομάδας σου για να αναπτύξεις την απαιτούμενη στρατηγική, με απώτερο σκοπό να μην υπάρξουν διένεξη στο μέλλον, επειδή πήρες τέτοιες πρωτοβουλίες μόνος σου.

Εν ολίγοις, το σχέδιό σου πρέπει να επικεντρωθεί σε παράγοντες όπως αυτό που ελπίζεις να προσεγγίσεις και να ολοκληρώσεις με το μάρκετινγκ περιεχομένου, πως σκοπεύεις να πετύχεις τους στόχους σου, και ποιος θα είναι ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός σου.

Προσδιόρισε τις ανάγκες του κοινού σου

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι αποτελεσματικό μόνο αν σχετίζεται άμεσα με τους ανθρώπους που είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου. Είναι επιτακτική ανάγκη να διεξάγεις μία ενδελεχής έρευνα για να καθορίσεις ποιο είδος περιεχομένου θα ήταν πιο χρήσιμο για την κύρια βάση των χρηστών σου.

  • Για παράδειγμα, εάν η εταιρεία σου πωλεί οδοντόκρεμα για μικρά παιδιά, το κοινό σου είναι κατά πάσα πιθανότητα κυρίως γονείς που αναζητούν περιεχόμενο σχετικό με την οδοντιατρική υγεία και την υγιεινή των παιδιών τους.
  • Διάβασε προσεκτικά τις αναφορές του κλάδου σχετικά με τους ανθρώπους που είναι πιθανότερο να χρησιμοποιήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σου και τι είδους πληροφορίες και περιεχόμενο τείνουν να αναζητούν.

Αποφάσισε ποια ιστορία θέλεις να πεις με το περιεχόμενό σου

Το περιεχόμενο που θα δημιουργηθεί πρέπει να είναι σχετικό όχι μόνο με τους χρήστες σου, αλλά και με την αποστολή της επιχείρησης σου. Σκέψου τι είδους αξίες και μηνύματα θέλεις να ενσωματώσει το περιεχόμενο σου και επέλεξε μερικά θέματα στα οποία θα θέλεις να εστιάσεις.

Για παράδειγμα, αν πουλάς προϊόντα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μπορείς να εστιάσεις στη δημιουργία περιεχομένου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες μπορούν να γίνουν πραγματικά οικολόγοι μέσα από αυτά και να μειώσουν τη ρύπανση στην ατμόσφαιρα και γενικότερα στο περιβάλλον.

Προσδιόρισε τα καλύτερα κανάλια για τη διανομή του περιεχομένου σου

Θα χρειαστεί να διασφαλίσεις ότι το περιεχόμενό σας θα φτάσει πραγματικά στο κοινό σου, ώστε να είναι αποτελεσματικό. Κάνε μία σωστή έρευνα σχετικά με το δημογραφικό στόχο των ανθρώπων που θέλεις να επικεντρωθείς και τους τύπους των ιστότοπων και των πλατφορμών που τείνουν να συχνάζουν.

Για παράδειγμα, οι νεότερης ηλικίας καταναλωτές είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να περιηγούνται σε ενημερωτικά ιστολόγια. Ενώ μπορείς να φτάσεις στο ακροατήριο που είναι μεγαλύτερης ηλικίας πιο αποτελεσματικά σε ειδησεογραφικά website, και μέσω της λίστας των e-mail που έχεις συλλέξεις από το ενημερωτικό δελτίο του ιστότοπου σου.

Κατέληξε ποια στρατηγική θα ακολουθήσεις

Το συγκεκριμένο βήμα θα σε βοηθήσει να παραμείνεις προσηλωμένος στο στόχο σου, ούτως ώστε να μην προχωράς στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, σπαταλώντας πολύτιμη ενέργεια, χρόνο και χρήσιμα λεφτά. Με λίγα λόγια, δώσε την προσοχή σου στα παρακάτω:

  • Το κοινό-στόχο για το περιεχόμενο σου
  • Τα βασικά θέματα ή ιστορίες που θέλεις να επικεντρωθεί το περιεχόμενο σου
  • Η στρατηγική σου για την ανάπτυξη του περιεχομένου (π.χ. ενοικίαση συγγραφέων, σχεδιαστές εικόνων και βίντεο ή συνεργασία με εταιρεία εμπορίας περιεχομένου)
  • Πως σκοπεύεις να διανέμεις στο περιεχόμενο σου

Δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου

Δημιούργησε περιεχόμενο που είναι χρήσιμο και σχετικό για τους πελάτες σου

Φερειπείν ένα σύντομο βίντεο με χαριτωμένες γατούλες να μαλώνουν μεταξύ τους, ενδέχεται να μοιάζει ως μία καταπληκτική ιδέα, αλλά ίσως να μην είναι σχετικό με το αντικείμενο της επιχείρησης σου ή με τις ανάγκες των πελατών σου.

Αντ ‘αυτού, σου προτείνω να επικεντρωθείς σε περιεχόμενο που να αντανακλά τις βασικές αξίες της επιχειρηματικής οντότητας που διοικείς και βοήθα άμεσα το κοινό-στόχο σου

Μην προωθείς μόνο το προϊόν ή την υπηρεσία σου – γιατί αυτό το πράττει η παραδοσιακή διαφήμιση, κάτι που σημαίνει πως θα οδευεις σε λάθος σημείο, αφού εσένα σε ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση το content marketing. Δηλαδή θα ήταν προτιμότερο να δημοσιεύσεις αναρτήσεις που το εκάστοτε άτομο θα μάθει ορισμένα καταπληκτικά πράγματα που ίσως να αγνοούσε μέχρι πρότινος, και εννοείτε ότι αυτή η ιδιομορφία μπορεί να διεξαχθεί, βάζοντας διάφορα ψυχαγωγικά στοιχεία μέσα, χωρίς να δει μία ακόμη βαρετή διαφήμιση.

Κατέστησε το περιεχόμενο σου πηγή έμπνευσης

Το περιεχόμενο που αποτελεί πηγή έμπνευσης, είναι διασκεδαστικό και εγκυκλοπαιδικό είναι πιο πιθανό να προσελκύσει και να κρατήσει το ενδιαφέρον του ακροατηρίου σου απ ‘ό, τι μερικές τυπικές πληροφορίες. Για κατακτήσεις το περιεχόμενο σου συναρπαστικό μπορείς να ενσωματώσεις μία δόση χιούμορ και να βρεις τρόπους που να αγγίζει τα συναισθήματα του κοινού σας. Μέσα σε όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα οπτικά ή τα ηχητικά στοιχεία.

Για παράδειγμα, αν πουλάς εξοπλισμό για φωτογράφους, σκέψου να φτιάξεις ένα βίντεο που να προσφέρει συμβουλές για το πως να τραβήξεις φωτογραφία μέσα στη φύση και να δείχνει έναν επαγγελματία φωτογράφο σε δράση. Επέλεξε ένα τοπίο που να κόβει την ανάσα με μερικά όμορφα πλάνα που να σαγηνεύουν το θεατή.

Το υλικό να είναι σύντομο

Οι καταναλωτές αγαπούν το περιεχόμενο που είναι πλούσιο σε πληροφορίες, αλλά αρκετά σύντομο ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν με ευχαρίστηση, γρήγορα και εύκολα. Σε γενικές γραμμές πρέπει να σκεφτείς πως μπορείς να συμπυκνώσεις όλο το υλικό που έχει στην διάθεση σου χρησιμοποιώντας λιγότερες λέξεις ή ένα βίντεο μικρής διάρκειας που να μην ξεπερνάει το 1,5 λεπτό, και ούτω καθεξής

Η επιλογή του καλύτερου μήκους για το περιεχόμενο σου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα, ένα εκτενές γραπτό άρθρο με 2.500 λέξεις τείνει να εμφανίζεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google. Από την άλλη πλευρά, όμως οι χρήστες που χρησιμοποιούν smartphone για την περιήγηση του στο διαδίκτυο τείνουν να ψάχνουν άρθρα που είναι μικρα σε μήκος και εύκολο να διαβαστούν σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σωστή επεξεργασία του περιεχομένου

Το υλικό που είναι ανεπαρκώς επεξεργασμένο και γεμάτο με λάθη, φαντάζει επιεικώς αντιεπαγγελματικό και λιγότερο αξιόπιστο στο ακροατήριο σου. Οπότε οφείλεις να δώσεις πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το σημείο και να βεβαιωθείς ότι έχεις εξάλειψη κάθε είδους προχειρότητα για να μην υποβαθμιστεί το περιεχόμενο σου και χαρακτηριστείς περίγελος, με συνέπεια να καρπωθούν τα οφέλη οι ανταγωνιστές σου που είναι πιο επαγγελματίες από εσένα.

Επιπλέον, κάθε φορά που θα δημιουργείς καινούργιο γραπτό, θα το περνάς από διπλό έλεγχο όταν τελειώσεις, για να σιγουρευτείς πως δεν υπάρχουν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη, και τέλος κατά πόσο φαίνεται συναρπαστικό. Εδώ θα ήταν χρήσιμο να ζητήσεις την άποψη κάποιου γνωστού σου για να σου πει εάν το βρίσκει εξαιρετικό, μέτριο ή απαίσιο.

Η κακή μορφοποίηση μπορεί να αποθαρρύνει και να απομακρύνει το κοινό από την προσπάθειά σου, αφού εκ των πραγμάτων του προκάλεσες αρνητικά συναισθήματα.

Σύναψε συνεργασία με έμπειρους αρθρογράφους

Εάν έχεις μικρή ή καθόλου εμπειρία στη συγγραφή κειμένων, τότε σκέψου πολύ σοβαρά να προσλάβεις κάποιον πεπειραμένο επαγγελματία που να είναι ειδήμων στο αντικείμενο της αρθρογραφίας. Μην τσιγκουνεύεσαι τις τα λεφτά, γιατί ήδη έχεις προχωρήσει αρκετά και θα ήταν σαν να βγάζεις τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια.

Αποκτήστε πρόσβαση σε άτομα που ανήκουν σε κάποιο επαγγελματικό δίκτυο και δες εάν είναι εφικτό να σου συστήσουν εξαιρετικούς συγγραφείς, γραφίστες ή εικονολήπτες που είναι εξοικειωμένοι με τον τύπο εργασίας που αναζητά η επιχείρηση σου για ετούτο το σκοπό

Εάν δεν διαθέτεις τα απαιτούμενα χρήματα για να προσλάβεις δημιουργούς περιεχομένου με πλήρη απασχόληση, τότε εξέτασε το ενδεχόμενο να συνεργαστείς με ελεύθερους επαγγελματίες που θα τους πληρώνεις ανά ώρα ή ανά άρθρο, όπως για παράδειγμα bloggers. Απλά πριν κάνεις οτιδήποτε, ρίξε μία ενδελεχή μάτια στα δείγματα έργου που έχει παράξει το συγκεκριμένο άτομο για να σιγουρευτείς πως όλα βαίνουν καλώς, και πως όντως θα κάνει καλή δουλειά για λογαριασμό σου.

Μοίρασε τα άρθρα σου στους bloggers

Να θυμάσαι πως οι σοβαροί bloggers έχουν τεράστια δύναμη, ιδιαίτερα όσοι προσελκύουν τεράστια επισκεψιμότητα στο ιστολόγιο τους, κάτι που συνεπάγεται με μεγάλη ευκαιρία να σε μάθει αρκετός κόσμος που δεν σε γνώριζε πρωτύτερα, και θα είναι ως μία έμπρακτη στήριξη του εκάστοτε blogger προς το πρόσωπο σου, αφού εμμέσως πλην σαφώς σε προτείνει στους αναγνώστες του, και δεν είναι κάτι απρόσωπο όπως είθισται να συμβαίνει στο Facebook που απλά πληρώνεις για να σε διαφημίσουν, ουσιαστικά είσαι μία ακόμη διαφήμιση ή προώθηση μεταξύ πολλών άλλων χιλιάδων που προβάλλονται σε αυτή την πλατφόρμα.

Ωστόσο το κυριότερο στοιχείο είναι ότι το κόστος συνήθως είναι πολύ μικρό όταν προβάλλεις τη δουλειά σε ετούτα blogs, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν τρελές απαιτήσεις, εκτός κι αν πέσεις σε κάποια μεμονωμένη περίπτωση που ζητάει παράλογα χρηματικά ποσά και δεν αντιστοιχούν στην Ελληνική πραγματικότητα.

Στείλε το υλικό σου στα social media

Όπως σου προανέφερα στις παραπάνω ενότητες, φρόντισε να μην υποβαθμίσεις το υλικό σου προβάλλοντας το ως μία στεγνή διαφήμιση στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Τουναντίον, επιδίωξε να βρεις την ορθότερη τακτική ούτως ώστε το άρθρο ή το βίντεό σου να παροτρύνει το χρήστη να αλληλεπιδράσει με αυτό, και να το μοιραστεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα και τους φίλους του, γιατί εκτιμά πως είναι αξιόλογο.

Εξυπακούεται πως εδώ ίσως να χρειαστείς από 300 έως 1.000 ευρώ το μήνα, για όσο καιρό επιθυμείς να διαρκέσει η εκστρατεία σου, κάτι που συνεπάγεται με μία ασύμφορη οικονομικά διαδικασία εάν είσαι μία μικρομεσαία επιχείρηση που προσπαθεί να επιβιώσεις με νύχια και με δόντια. Δηλαδή μία ιδιαίτερη πτυχή που την βιώνουν σχεδόν οι περισσότεροι επιχειρηματίες στη χώρα μας. Η τελική απόφαση είναι δική σου.

Ζήτησε στήριξη από γνωστούς και φίλους

Αυτή η μεθοδολογία είναι η πιο οικονομική και εντελώς δωρεάν τις περισσότερες φορές εάν έχεις αληθινούς φίλους ή γνωστούς που ενδιαφέρονται έμπρακτα για το καλό σου. Άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, και δεν είναι ντροπή να ζητήσεις να μοιραστούν το υλικό σου στα social media. Εάν από την άλλη πλευρά αρνηθούν να βάλουν πλάτη σε αυτό το εγχείρημα σου, προβάλλοντας διάφορες χαζές δικαιολογίες, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου για το ποιους ανθρώπους θα έχεις δίπλα σου.

Είναι λογικό πως δεν θέλεις φίλους που να ενστερνίζονται μόνο τις χαρές σου, αλλά και τις αγωνίες σου, τις ανησυχίες, τις στεναχώριες και τα προβλήματα που σε ταλανίζουν. Εν τούτοις προσωπικά σου προτείνω, πως είναι πιο έξυπνο να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου, από το να περιμένεις την ελεημοσύνη των συνανθρώπων σου για να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου. Η αυτογνωσία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην πρόοδο ενός ατόμου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166