ΑρχικήGadgetΗ Microsoft δοκιμάζει το Haptic Pivot Controller για πλούσια εικονική πραγματικότητα

Η Microsoft δοκιμάζει το Haptic Pivot Controller για πλούσια εικονική πραγματικότητα

Η απόδοση αφής με ρεαλιστικό τρόπο στην εικονική πραγματικότητα (VR) δεν είναι εύκολη. Μόλις πρόσφατα φτάσαμε στο σημείο όπου το VR μπορεί να αναγνωρίσει τα χέρια, πόσο μάλλον να δημιουργήσουμε μια ρεαλιστική εμπειρία χειρισμού αντικειμένων. Τα ακουστικά VR έγιναν φθηνότερα, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζήτηση αυτών των ιδιόμορφων συσκευών από το ευρύ καταναλωτικό κοινό, ενώ οι κατασκευάστριες εταιρείες και οι προγραμματιστές θα μπορούν να φτιάξουν πιο ισχυρές συσκευές και πιο περίπλοκα παιχνίδια που θα ανταγωνίζονται στα ίσα τα βιντεοπαιχνίδια που παίζονται στις κονσόλες. Για το σκοπό αυτό, η Microsoft εργάζεται σε ένα αξεσουάρ που ονομάζεται Haptic Pivot Controller, το οποίο προσομοιώνει το βάρος, τη βαρύτητα, την ορμή και την ταχύτητα.

Ο ελεγκτής προσκολλάται στον καρπό, αντί να χρειάζεται να κρατηθεί στο χέρι όπως οι περισσότεροι υπάρχοντες ελεγκτές VR. Χρησιμοποιώντας έναν κανονικό ελεγκτή VR, η πράξη της απομάκρυνσης ενός μήλου από ένα δέντρο θα συνεπαγόταν με τη μετακίνηση του χειριστηρίου χειρός και το πάτημα ενός κουμπιού. Αλλά με τη λύση της Microsoft, είναι δυνατό να νιώσετε το εικονικό μήλο στην παλάμη σας, να είναι γεμάτο με αίσθηση βάρους, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να κλείσετε τα δάχτυλά σας γύρω του, όπως θα κάνατε με το πραγματικό φρούτο.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Τι λέει η Microsoft για το Haptic Pivot Controller

Η εταιρεία είναι τόσο σίγουρη για τους απτικούς ελεγκτές της, που μάλιστα κάνει αναφορά στον Ισαάκ Νεύτων, ξέρετε, το τύπο που ανακάλυψε την καθολική θεωρία της βαρύτητας, όταν έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι του την ώρα που καθόταν κάτω από το δέντρο.

«Εάν ο Sir Isaac Newton (Ισαάκ Νεύτων) είχε εμπνευστεί τους νόμους κίνησης και της βαρύτητας από ένα εικονικό μήλο που πέφτει από ένα εικονικό δέντρο, τότε θα χρειαζόταν έναν ελεγκτή όπως το Haptic Pivot Controller», λέει η Microsoft σε μια ανάρτηση της στο επίσημο ιστολόγιο της εταιρείας.

Η τεχνολογία όπως το Haptic Pivot της Microsoft μπορεί να μην φέρει επανάσταση στο VR, αλλά σίγουρα δείχνει έμπρακτα ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί εξακολουθούν να ενδιαφέρονται ενεργά για τη βελτίωση των ακουστικών και των ελεγκτών για χρήση από τους καταναλωτές και, το πιο σημαντικό, την αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος σχετικά με την προσομοίωση αφής για αντικείμενα στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα. Εάν τελικά η εταιρεία του Bill Gates κατορθώσει να προσφέρει σε προσιτή τιμή τα νέα gadget και τα προηγμένα εξαρτήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των συσκευών, τότε ενδεχομένως το VR θα να γίνει πολύ πιο mainstream, και όχι απλά μία περιττή ενασχόληση για τους αργόσχολους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166