Ενδέχεται η Huawei να πουλήσει 5G μόντεμ στην Apple για τα νέα iPhone

Ενδέχεται η Huawei να πουλήσει 5G μόντεμ στην Apple για τα νέα iPhone

Η απίθανη προοπτική μιας συμφωνίας Huawei – Apple αναφέρθηκε σήμερα από το Engadget, το οποίο υποστηρίζει ό,τι η Huawei είναι “ανοικτή” στην πώληση των μόντεμ Balong 5000 αποκλειστικά στην Apple, καθώς η αμερικανική εταιρεία προσπαθεί εναγωνίως να μεταβεί από το παλιό 4G στο νέο πρότυπο 5G για τις κινητές της συσκευές, όπως για παράδειγμα το iPhone.

Πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν ό,τι η Apple βαρέθηκε να συνεχίζει να περιμένει εδώ και αρκετό καιρό τον στρατηγικό συνεργάτη της (δηλαδή την Intel) να της παράσχει το κατάλληλο μόντεμ 5G για τα καινούργια iPhone που πρόκειται κάποια στιγμή να διατεθούν στην αγορά, και επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο δεν αποκλείεται η Apple να στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις ούτως ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της, κάτι που αντικειμενικά φαίνεται πως είναι απόλυτα λογικό στην ελεύθερη παγκόσμια οικονομία.

Από την μεριά της η Intel ανέφερε πως θα έχει έτοιμο το δικό της 5G μόντεμ μέχρι τα τέλη του 2020, δηλαδή ζήτω που καήκαμε, αφού οι ανταγωνίστριες εταιρείες έχουν ήδη λανσάρει στην αγορά τα δικά τους προϊόντα που σχετίζονται με αυτή την κατηγορία.

Επίσης, η Apple έχει αφήσει να εννοηθεί πώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιλέξει 5G μόντεμ ανάμεσα από τις Qualcomm, Samsung, ή Mediatek, αφήνοντας συμπεριλαμβανομένου της Huawei εάν σταματήσει η απαγόρευση των ΗΠΑ απέναντι στην κινεζική εταιρεία.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις και απαγόρευση πώλησης προϊόντων στη xώρα της, τόσο στην Huawei όσο και στην ZTE επειδή πωλούσαν προϊόντα προϊόντα και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε χώρες όπως το Ιράν, σπάζοντας το εμπάργκο που επέβαλε οι ΗΠΑ προς αυτές τις χώρες.

Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως αρκετές ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού πολιτισμού κατηγορούν την Huawei προβαίνει σε κατασκοπεία μέσω των συσκευών και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων που κατασκευάζει, κλέβοντας ευαίσθητες πληροφορίες για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης. Εν ολίγοις σοβαρές καταγγελίες που ωστόσο η εταιρεία της αρνείται κατηγορηματικά και επισημαίνει πως επρόκειτο για παρεξήγηση.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας