Πως η Μηχανική όραση επηρέασε τις επιχειρήσεις ανά την υφήλιο

Πως η Μηχανική όραση επηρέασε τις επιχειρήσεις ανά την υφήλιο

Η τεχνολογία της Μηχανικής όρασης (αγγλικά: Computer vision) είναι μία από τις πιο αξιόλογες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα σε πολλές περιπτώσεις, φερειπείν βοήθησε πραγματικά τους ερευνητές να το αξιοποιήσουν σε συνδυασμό με τα νευρωνικά δίκτυα στα συστήματα αναγνώρισης και ταξινόμησης αντικειμένων στις εικόνες και μάλιστα με μεγάλη ακρίβεια.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο (δηλαδή νευρωνικά δίκτυα και μηχανική όραση) έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις ανθρώπινες ικανότητες σε αρκετούς τομείς, με θετική συνέπεια να υπάρξουν σπουδαίες καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας και του διαδικτύου.

Πλέον αρκετές επιχειρήσεις και εταιρείες επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα που σχετίζεται με την μηχανική όραση και στην ανάπτυξη προϊόντων που μπορεί να προκύψουν μέσα από αυτήν την τεχνολογία.

Επίσης, βλέπουμε σπουδαία εμπορικά σήματα όπως η IBM και η Pinterest να έχουν κάνει ήδη τεράστια άλματα προόδου στη μηχανική όραση παρουσιάζοντας δυναμικές καινοτομίες, οι οποίες είναι εφαρμόσιμες σε αρκετές περιπτώσεις, και περιλαμβάνουν τον τομέα της ασφάλειας σε φυσικούς χώρους για την ανίχνευση ανθρώπινων προσώπων με εκπληκτική ακρίβεια.

Επιπρόσθετα βοήθησε στο έπακρο και το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου οι εταιρείες λιανικής πώλησης μπορούν να σας επιτρέψουν να αναζητήσετε ένα τζιν που φορούσε ο αγαπημένος αγαπημένος σας τραγουδιστής – φορτώνοντας την φωτογραφία στο σύστημα ούτως ώστε να σας εξηγήσει ποια μάρκα είναι το παντελόνι.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της μηχανικής όρασης είναι ό,τι μπορεί να εφαρμοστεί και να συνδυαστεί σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, καθιστώντας την μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές τάσεις.

Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως οι μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης, όπως η Google έχει βασιστεί πάνω στην μηχανική όραση για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της που σχετίζονται με τις εικόνες, τα βίντεο κ.λπ.

Επίσης είναι χρήσιμη και για τις offline εταιρείες λιανικής πώλησης (φυσικά καταστήματα) για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες στο μαγαζί τους. Θα την βρείτε ακόμη και στα έξυπνα ψυγεία.

Επιπλέον αρκετές αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια χρησιμοποιούν την μηχανική όραση για την αναγνώριση προσώπων πριν μπουν στο αεροσκάφος, προφανώς για τον εντοπισμό τρομοκρατών και εγκληματιών, αφού έτσι μπορεί να αποφευχθεί κάποια αεροπειρατεία ή κάποιο επεισόδιο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Μία από τις σημαντικότερες πτυχές της μηχανικής όρασης είναι πως βοήθησε να δημιουργηθούν ορισμένα προηγμένα ιατρικά μηχανήματα, βελτιώνοντας την διάγνωση διαφόρων ασθενειών με πιο αποτελεσματικό τρόπο εν αντιθέσει με τις συμβατικές μεθόδους, με θετικό αποτέλεσμα να βγει κερδισμένη πάνω από όλα η κοινωνία. Μην ξεχνάτε πως η υγειονομική περίθαλψη είναι από τους βασικότερους πυλώνες για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας