Η Microsoft εγκαινίασε την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Chromium Edge για Windows 10

Η Microsoft εγκαινίασε την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Chromium Edge για Windows 10

Η Microsoft κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του Edge με βάση το έργο ανοιχτού κώδικα Chromium της Google, το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης στο οποίο βασίζεται το Chrome της Google.

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, στην παρούσα φάση, η Microsoft επισημαίνει πως επρόκειτο για δοκιμαστική έκδοση, δηλαδή το πρώτο build Canary του Edge για την αρχιτεκτονική των 64-bit του Windows 10, εν τούτοις δεσμεύτηκε πως θα δημοσιεύει σε καθημερινή βάση νέες προεπισκοπήσεις και ενημερώσεις για τους απλούς χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν τις καινούργιες δυνατότητες του προγράμματος περιήγησης Edge. Επίσης θα πράξει το ίδιο, αλλά σε εβδομαδιαία βάση για τους προγραμματιστές.

Βέβαια, επειδή η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Chromium Edge βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνονται ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες, επίσης δεν διατίθεται και σε πολλές γλώσσες, παρά μόνο στα αγγλικά, αλλά ετούτη η ιδιομορφία αναμφίβολα θα εξαλειφθεί στην κανονική έκδοση που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή την φετινή χρονιά.

Όμως είναι μία καλή ευκαιρία για τους πιστούς οπαδούς του Edge να πάρουν μία πρώτη γεύση και να εγκλιματιστούν με τις νέες δυνατότητες του αγαπημένου τους προγράμματος περιήγησης, αφού η εταιρεία διατείνεται πως σίγουρα θα είναι μακράν καλύτερο από την προηγούμενη έκδοση από άποψη λειτουργικότητας και επιδόσεων. Εν τούτοις αυτό πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη και όχι στα λόγια.

Φυσικά ο λόγος που ακόμη η εταιρεία δεν απελευθερώνει την κανονική έκδοση του Chromium Edge, οφείλεται στο γεγονός πως αναζητά να βρει τυχόν δυσλειτουργίες και προβλήματα ούτως ώστε να τα επιδιορθώσει, διαφορετικά γνωρίζει πως θα την πάρουν με τις ντομάτες εάν οι χρήστες δεν μείνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος σε αυτό το χώρο, και προφανώς τα σκήπτρα του ηγέτη τα κρατάει η Google με το Chrome, η οποία αναμφισβήτητα δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στους ανταγωνιστές της να την ξεπεράσουν, διότι παρουσιάζει διαρκώς καινοτόμες προτάσεις που βοηθούν το ευρύ κοινό με την χρηστικότητα τους.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας