Ενισχυτές κιθάρας πολλών Watt στο iPhone σου: Amp Modeling

Ενισχυτές κιθάρας πολλών Watt στο iPhone σου: Amp Modeling

Η Αpple και οι εταιρείες γύρω από τα μουσικά προγράμματα για το iPhone δεν έχουν αφήσει παραπονεμένους ούτε τους κιθαρίστες ούτε και κάποιον άλλον μουσικό (όπως θα δούμε σε μελλοντικά άρθρα επάνω σε iPhone apps).

Μαλιστά, εδώ και λίγο καιρό, γίνεται ένας μικρός πόλεμος μεταξύ μεγάλων εταιρειών κατασκευής digital (και μη) ενισχυτών και διαφόρων plug-ins, που έχουν σχέση με τον κόσμο της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχίζει με την Peavey και φτάνει μέχρι και την IK Multimedia!

Ας δούμε όμως τι γίνεται με τους “μαχητές” του πολέμου, για να καταλάβουμε περι τίνος πρόκειται και για πόση ένταση μιλάμε!

Peavey AmplKit Link

Η μεγάλη αυτή εταιρεία κατασκευής ενισχυτών, η Peavey, όνομα πασίγνωστο σε όσους ασχολούνται με την ηλεκτρική κιθάρα, αποφάσισε να συνεργαστεί με την εταιρεία AgilePartners και να κατασκευάσουν μια προσομοίωση ενισχυτή κιθάρας μαζί με μια αράδα απο “πεταλάκια” που θα μετατρέψουν τον ήχο σας έτσι όπως θέλετε εσείς.

Το πρόγραμμα, έχοντας σχεδόν μηδαμινό latency (που σημαίνει πως δεν θα αργεί να ακούγεται ο ήχος από τον ενισχυτή από την στιγμή που θα παίξετε μια νότα στην κιθάρα σας), σε συνδιασμό με την δυνατότητα να επιλέξετε μια πλήρη γκάμα απο εφέ, τοποθέτηση μικροφώνων σε διάφορα σημεία στον ενισχυτή για ανάλογο ήχο, καμπίνες αλλά και επιλογή rec (ηχογράφησης) κάνει το AmpKit μια πολύ καλη λύση για όσους θέλουν να πειραματίζονται με την κιθάρα τους.

Βέβαια, όπως είπαμε και πιο πάνω, υπάρχει και μια μεγάλη γκάμα απο εφέ, που θα σας κάνει να ασχοληθείτε λίγο πιο πολύ με το πρόγραμμα και γιατί όχι να βρείτε τον προσωπικό σας ήχο.

Amplitube iRig

Ο μεγάλος αντίπαλος της Peavey στην μάχη του Amp Modeling είναι η εταιρεία Amplitube, με μεγάλη ιστορία στα plug-ins για PC και MAC. Ας δούμε τι έχει να προφέρει το δικό της παιδί σε σχέση με το προηγούμενο app ξεκινώντας με ενα trailer του προγράμματος.

Όπως λέει και η εταιρεία, κατεβάστε το ειδικό πρόγραμμα απο το appstore της Apple δωρεάν, συνδέστε το iRig στο iPhone και στην κιθάρα ή στο μπάσο σας και αφού επιλέξετε τον ενισχυτή, το μικρόφωνο και το εφέ της αρεσκείας σας, ετοιμαστείτε να ροκάρετε!

Βέβαια εκτός απο την δωρεάν έκδοση του προγράμματος υπάρχουν και άλλες δύο, η LE και η Full που περιέχει και τα περισσότερα χαρακτηριστικά απο τις άλλες δυο εκδόσεις.

Joe Satriani και iRig

Για όσους θεωρούν ότι ο ήχος που θα βγαίνει απο αυτό το μαραφέτι σίγουρα θα είναι μια μπούρδα χωρίς ψυχή και τα λοιπά, σας έχω έτοιμο και ένα βίντεο για να αποφασίστε μόνοι σας.

Sonoma Guitar Jack

Όχι ακριβώς μια προσομοίωση ενισχυτή αλλά μιά επαγγελματική λύση για όσους θέλουν να συνδέσουν το μουσικό τους όργανο (που υποστηρίζει jack ή minijack) με το iPhone τους, έχοντας τον τέλειο ήχο σε ηχογράφηση.

Πόσες φορές σας έτυχε να παίζετε κάποιο riff και να πρέπει να το ηχογραφήσετε ΑΜΕΣΑ γιατι λόγω της εγκεφαλικής σας βλάβης θα το ξεχνούσατε σε πέντε λεπτά; Νομίζω πως αρκετές φορές…

Το Guitar Jack ήρθε για να σας δώσει την λύση. Με μια προεργασία που δεν θέλει πάνω απο μερικά δευτερόλεπτα, είστε έτοιμοι να συνδέσετε την ηλεκτρική ή ηλεκτροακουστική κιθάρα αλλά και άλλα όργανα, όπως ηλεκτρικό τσέλο και βιολί στο iPhone σας και να τα ηχογραφήσετε.

Amp Modeling

Όπως είδαμε και πιο πάνω, πλέον το κινητό σας είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση στην προσομοίωση ενισχυτή κιθάρας. Τα προγράμματα αυτά, σε συνδυασμό με το hardware που τα συνοδεύει, αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για να προβάρετε κάποια μελωδία ή ακόμα και να την ηχογραφήσετε με λίγες κινήσεις. Πιστεύω πως κανένα πρόγραμμα δεν θα καταφέρει να αντιγράψει πλήρως τους “κανονικούς” ενισχυτές, αλλά είναι ότι πιο κοντά…

Προηγούμενο άρθροTriumph Tiger 1050: Το ανήμερο αγρίμι
Επόμενο άρθροΤα πιο περίεργα μουσικά όργανα. Θα μείνεις με ανοιχτό το στόμα
Στέλιος Θεοδωρίδης
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος, αφού δεν κατόρθωσα να γίνω τρανός και σπουδαίος μέσα στην κοινωνία. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ