ΑρχικήΕπιστήμηΕπιστήμονες συνδέουν έναν ανθρώπινο εγκέφαλο στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο

Επιστήμονες συνδέουν έναν ανθρώπινο εγκέφαλο στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο

Επιστήμονες συνδέουν έναν ανθρώπινο εγκέφαλο στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο.

Οι ερευνητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφοριών της Νότιας Αφρικής έχουν αναπτύξει έναν τρόπο σύνδεσης του ανθρώπινου εγκεφάλου με το διαδίκτυο, σύμφωνα με μια αναφορά στο Medical Xpress. Η τεχνική, η οποία έχει ονομαστεί Brainternet, ρέει κύματα εγκεφάλου στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο, μετατρέποντας ουσιαστικά τον εγκέφαλο σε κόμβο Internet of Things (IoT) στον World Wide Web.

Ολόκληρη η σύνδεση εγκεφάλου-διαδικτύου λειτουργεί με τη βοήθεια του Emotiv EEG, μιας τροφοδοτούμενης συσκευής με πρόσβαση στο διαδίκτυο που μετατρέπει σήματα ηλεκτροεγκεφαλογράφηματος (EEG) ή εγκεφαλικά κύματα σε ζωντανές ροές. Όταν φοριέται από ένα άτομο, η συσκευή μεταδίδει σήματα σε έναν υπολογιστή Raspberry Pi , ο οποίος μεταδίδει τα δεδομένα που συγκεντρώνονται σε μια διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών και εμφανίζει την εγκεφαλική δραστηριότητα σε έναν ανοικτό ιστότοπο στον οποίο μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση.

“Το Brainternet είναι ένα νέο όριο στα συστήματα διασύνδεσης εγκεφάλου-υπολογιστή. Υπάρχει έλλειψη εύκολα κατανοητών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί και επεξεργάζεται τις πληροφορίες”, δήλωσε ο Adam Pantanowitz.

“Το Brainternet επιδιώκει να απλοποιήσει την κατανόηση ενός ατόμου για τον δικό του εγκέφαλο και για τους εγκεφάλους των άλλων. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας καθώς και με τη δυνατότητα κάποιας αλληλεπίδρασης”.

Αλλά η σύνδεση του εγκεφάλου με το Διαδίκτυο είναι μόνο η αρχή για την Pantanowitz και την εταιρεία. Οι ερευνητές σχεδιάζουν να βελτιώσουν τη διαδραστικότητα αυτού του συνδέσμου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την παροχή κινήτρων και για την παρατήρηση της ανταπόκρισής του. Ο επιστήμονας προσθέτει: “Το Brainternet μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω για να ταξινομήσει τις καταγραφές μέσω μιας έξυπνης εφαρμογής τηλεφώνου που θα παρέχει δεδομένα για έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης. Στο μέλλον θα μπορούσε να μεταφερθούν πληροφορίες και στις δύο κατευθύνσεις – εισροές και εξόδους στον εγκέφαλο”.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των BCI (διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή) και άλλων νευροτεχνολογιών. Το Neuralink του Elon Musk επιδιώκει επίσης την ιδέα της ανάπτυξης τεχνολογίας που συνδέει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τους υπολογιστές. Η εκκίνηση δουλεύει σε αυτό που ο δισεκατομμυριούχος αποκαλεί ” neural lace”, ενέσιμα μικροσκοπικά ηλεκτρόδια του εγκεφάλου που μπορεί κάποια στιγμή να ανεβάσουν και να κατεβάσουν τις σκέψεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166