Fiat Panda 0,9 TwinAir 85 Hp, μικρό αλλά θαυματουργό

Fiat Panda 0,9 TwinAir 85 Hp, μικρό αλλά θαυματουργό

Η Fiat αποφάσισε ύστερα από δύο γενιές επιτυχημένης πορείας να ανανεώσει ριζικά το Panda το οποίο αναδείχθηκε και αυτοκίνητο του 2012 στην Ελλάδα κερδίζοντας το μεγάλο στοίχημα που είχε θέσει η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το Fiat Pand 3ης γενιάς πέραν της νέας σχεδίασης διαθέτει και μια ολοκληρωμένη γκάμα οικολογικών και οικονομικών κινητήρων γεγονός που αναζητούν όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτων στην Ελλάδα ενώ παράλληλα το αυτοκίνητο της δοκιμής μας με τον κορυφαίο κινητήρα TwinAir χωρητικότητας μόλις 0,9 λίτρου πέραν της εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου έχει και μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας!

Όσον αφορά στις τιμές διάθεσης για το νέο Panda ξεκινούν από τα 10.500 ευρώ ενώ υπάρχει και επιπλέον έκπτωση 1.000 ευρώ κατά την έναρξη πωλήσεων του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012.

Πίνακας περιεχομένων

Νεανικό και ευχάριστο

Το νέο Panda βασισμένο σε ένα νέο πάτωμα, «μεγάλωσε» και είναι μακρύτερο (114 χλστ.), φαρδύτερο (50 χλστ.) και ψηλότερο (10 χλστ.) σε σχέση με τον προκάτοχό του. Στο εμπρόσθιο τμήμα η τριάδα των στρογγυλεμένων φωτιστικών σωμάτων δίνουν ένα νέο χαρακτήρα στην όψη του αυτοκινήτου πολύ πιο σύγχρονη ενώ το πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα που έχουν τοποθετηθεί στις κολόνες αλλά και οι φουσκωμένοι θόλοι συμπληρώνουν τη μοναδική σχεδίαση του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό το μόνο που θυμίζει το προηγούμενο Panda είναι ο λεβιές των ταχυτήτων ο οποίος έχει τοποθετηθεί ψηλά στην κονσόλα. Κατά τα άλλα η καμπίνα επιβατών είναι απίστευτα ευχάριστη, ποιοτική και εργονομική και με υψηλή δόση τεχνολογίας.

85 ίπποι

Στο νέο Panda της δοκιμής μας είχε τοποθετηθεί ο δικύλινδρος κινητήρας, του TwinAir Turbo 0,9 των 85 ίππων και των 14,5 χλγρ. ροπής. Ο κινητήρας διακρίνεται για την ελαστικότητά του, την οικονομία καυσίμου ενώ όποτε επιθυμεί ο οδηγός του μέσω του μπουτόν ECO έχει τη δυνατότητα να περιορίσει τη ροπή στα 10 χλγρ. στις 2.000 σ.α.λ. επιτυγχάνοντας ακόμη μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση. Αλλωστε, ο συγκεκριμένος κινητήρας επιτυγχάνει κορυφαίες τιμές κατανάλωσης, με 4,2 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπών CO2, μόλις 99 g/km στο συνδυασμένο κύκλο, που σημαίνει πως το αυτοκίνητο στη χώρα μας δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας.

Στο δρόμο το νέο Panda αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τον οδηγό εξαιτίας της κορυφαίας οδικής συμπεριφοράς του. Αρχικά τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες θα εκτιμήσουν δεόντως τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες ενώ η υψηλή θέση οδήγησης προσδίδει μια μοναδική ορατότητα στον οδηγό. Παράλληλα το ηλεκτρο-υδραυλικό τιμόνι κάνει τους ελιγμούς αλλά και τη διαδιακασία στάθμευσης «παιχνιδάκι».

Στο εθνικό οδικό δίκτυο το Panda αποδείχθηκε απόλυτα ασφαλές, σταθερό και ευθύβολο ενώ όταν κινηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με συνεχείς στροφές ακόμη και κάτω από υπερβολική πίεση παραμένει εντός του οδοστρώματος. Βέβαια, αν ο οδηγός ξεφύγει από τα όρια πρόσφυσης, το ESP αναλαμβάνει δράση και επαναφέρει το αυτοκίνητο στο σωστό δρόμο…

ΥΠΕΡ

  • Σχεδίαση
  • Εξοπλισμός
  • Κινητήρας
  • Μηδενικά Τέλη
  • Τιμή

ΚΑΤΑ

  • Θόρυβος στις υψηλές στροφές