Fiat Qubo 1.4 vs Citroen Nemo Combi 1.4. Σύγκριση

Fiat Qubo 1.4 vs Citroen Nemo Combi 1.4. Σύγκριση

Κάτι τέτοιο θα είχαν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες της Citroën και της Fiat αντίστοιχα όταν επιβεβαίωναν πριν από δύο χρόνια τις φήμες που ήθελαν να βγάζουν στην παραγωγή ένα χαριτωμένο επιβατικό πολυχρηστικό με επαγγελματική υπόσταση. Μάλιστα, δούλεψαν από κοινού για τα συγκεκριμένα μοντέλα και συνεργάστηκαν σε σημαντικούς τομείς, όπως τα μηχανικά μέρη, το πλαίσιο και πολλά στοιχεία από τον εσωτερικό διάκοσμο.

Πίνακας περιεχομένων

Blood brothers

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, αν και πρόκειται για καθαρά επιβατικές εκδόσεις των μοντέλων δοκιμής μας, τα δύο MPV δεν κρύβουν τον επαγγελματικό χαρακτήρα τους. Ψηλά αμαξώματα, μεγάλοι προφυλακτήρες και συρόμενες πόρτες είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που δεν συναντάς συχνά σε επιβατικά μοντέλα. Αυτή είναι και η διαφορετικότητα που προσπαθούν να περάσουν οι δύο κατασκευάστριες εταιρείες, με σκοπό να κατακτήσουν ένα αξιοπρεπές μερίδιο στην αγορά. Τόσο η Citroën όσο και η Fiat φρόντισαν να δώσουν το στίγμα τους και τις έγχρωμες πινελιές τους ώστε να ξεχωρίζουν.

Το μπεζάτο Nemo έχει μία μόνο συρόμενη πίσω πόρτα από τη μεριά του συνοδηγού, ενώ το μήκος του είναι πιο μαζεμένο, αφού φτάνει τα 3,864 μέτρα, εν συγκρίσει με τα 3,959 μέτρα του Qubo. To ιταλικό MPV είναι ακόμη πιο νεανικό στο πράσινο χρώμα της δοκιμής μας, ενώ και οι μπάρες στην οροφή δίνουν extra πόντους στην εμφάνιση. Το Qubo έχει δύο συρόμενες πόρτες, ενώ η πέμπτη πόρτα, του χώρου αποσκευών, ανοίγει προς τα πάνω για μεγαλύτερη ευκολία στο φόρτωμα. Το Nemo διαθέτει 360 λίτρα στο χώρο αποσκευών, 30 περισσότερα από το Qubo, που, όταν πέσουν τα καθίσματα, αγγίζει τα 1.000 λίτρα σε χωρητικότητα.

Χωρίς βιασύνες

Και τα δύο «ξαδελφάκια» εξοπλίζονται με οκταβάλβιδο κινητήρα 1.400 κ.εκ. που αποδίδει 75 ίππους και κινεί οικονομικά, αλλά χωρίς ιδιαίτερη σβελτάδα τα δύο MPV. Αιτίες τόσο το βάρος τους, που αγγίζει τα 1.250 κιλά, όσο και η αραιή κλιμάκωση του 5-τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων. Η θέση οδήγησης είναι ψηλή και προσφέρει ευκρίνεια, ενώ η πλευρική στήριξη είναι και αυτή στο κλίμα του… επαγγελματικού, κάτι που το καταλαβαίνεις όταν θες να τρέξεις πέρα από τη νοοτροπία των δύο πολυχρηστικών.

Ο πλουσιότερος εξοπλισμός του Qubo το αναδεικνύει ως πιο συμπαθητική λύση από το Nemo, παρόλο που τα περισσότερα σημεία τους είναι κοινά. Η σημαντική διαφορά στην τιμή πώλησης, όμως, που είναι 1.100 € (από 12.390 € το Nemo και από 13.500 € το Qubo) αλλάζει τα δεδομένα και κάνει το μοντέλο της Citroën πιο λογική επιλογή, ειδικά από τη στιγμή που οι προτεραιότητες σε αυτή την κατηγορία είναι άλλες.

Προηγούμενο άρθροCitroën αυτοκίνητα. Λίστα με μοντέλα
Επόμενο άρθροChevrolet Corvette Stingray Cabrio: Πολυτελές σπορ όχημα
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας