ΑρχικήΟχήματαFord Mustang Mach 1: περιορισμένη έκδοση για την ευρωπαϊκή αγορά

Ford Mustang Mach 1: περιορισμένη έκδοση για την ευρωπαϊκή αγορά

Η Ford φέρνει το Mustang Mach 1 στην Ευρώπη σε μια περιορισμένη έκδοση που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκδήλωση Goodwood SpeedWeek. Ένα μοντέλο υψηλής απόδοσης σχεδιασμένο για όσους αγαπούν πραγματικά τη σπορ οδήγηση.

Η παλλόμενη καρδιά του Ford Mustang Mach 1 είναι ένας πανίσχυρος κινητήρας V8 5 λίτρων ικανός να αναπτύξει ροπή 460 hp (338 kW) και 529 Nm σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη. Όντας ένα σπορ αυτοκίνητο, η Ford έχει εφαρμόσει τεχνολογία ικανή να μπορεί να κάνει ταχύτερες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ παράλληλα έχει βελτιώσει το σύστημα ψύξης λαδιού. Εναλλακτικά, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων.

Η απορρόφηση των κραδασμών στο όχημα βασίζεται στις αναρτήσεις MagneRide που έχουν αναθεωρηθεί για να βελτιώσουν την απόκριση του αυτοκινήτου, ειδικά σε γρήγορες στροφές. Η Ford έχει επίσης ενημερώσει το λογισμικό ηλεκτρονικής διεύθυνσης ώστε να είναι πιο ακριβές. Η αεροδυναμική έχει επίσης βελτιωθεί αισθητά και σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αυτό το μοντέλο δημιουργεί 22% περισσότερη δύναμη από το Mustang GT.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των παρεμβάσεων, σύμφωνα με τη Ford, είναι το γρηγορότερο Mustang που προσφέρθηκε ποτέ σε Ευρωπαίους πελάτες. Στο μπροστινό μέρος του σχεδιασμού, ο κατασκευαστής ήθελε να χαρακτηρίσει το αυτοκίνητο με κάποιες αναφορές στο Mustang Mach 1 της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Αυτό το μοντέλο περιορισμένης έκδοσης διατίθεται σε 8 διαφορετικά χρώματα. Κάθε Mustang Mach 1 είναι αριθμημένο σύμφωνα με τη σειρά κατασκευής του. Οι ζάντες αλουμινίου είναι 19 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στο εσωτερικό του οχήματος. Το εσωτερικό διαθέτει συνδυασμό χρωμάτων Ebony και αλουμινίου. Τα δερμάτινα σπορ καθίσματα διαθέτουν ραφή Metal Grey. Κάθε Mustang Mach 1 διαθέτει ένα μοναδικό σήμα στο ταμπλό με το λογότυπο Mach 1 και τον αριθμό κατασκευής του. Η οργάνωση και ο χειρισμός της καμπίνας είναι εντελώς ψηφιακός και όλες οι διεργασίες μπορούν να διεξαχθούν μέσω της οθόνη 12 ιντσών. Το σύστημα ψυχαγωγίας, από την άλλη πλευρά, βασίζεται στην πλατφόρμα Sync 3 . Για τους λάτρεις της μουσικής, το αυτοκίνητο συνοδεύεται από την παρουσία ενός premium ηχοσυστήματος B&O με 12 ηχεία. Εν τούτοις, μέχρι την παρούσα χρονική στιγμή, δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές που θα πωλείται το Ford Mustang Mach 1 σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166