ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesFrom Dust (video game review)

From Dust (video game review)

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Montpellier Studios της Ubisoft. Το συγκεκριμένο ενδιαφέρον δημιούργημα τους, είναι ο τίτλος που εδώ και τόσα χρόνια παρακαλούσαμε τα ουράνια ο Peter Molyneux να στρώσει κάτω τα οπίσθια του να φτιάξει. Ενώ λοιπόν ο monsieur Molyneux αναλώνεται σε άδειες υποσχέσεις γύρω από επαναστατικά προϊόντα, ο Γάλλος συγγραφεύς Laurent Genefort και ο πάντα δημιουργικός Eric Chahi σε ρόλο Designer, πάντα με τη τεχνογνωσία της Ubisoft Montpellier στο πλευρό τους, δημιούργησαν ένα φόρο τιμής στα Populous και Black & White. Το όνομα αυτού From Dust, μια τρανή απόδειξη πως η εποχή που οι downloadable τίτλοι μαστίζονταν από υποδεέστερα οπτικοακουστικά σύνολα και απλουστευμένο gameplay, έχει προ πολλού περάσει.

Το πρωτόγονο setting του From Dust θέλει μία φυλή ενός αρχαίου πολιτισμού να αναζητά βοήθεια από τους θεούς, αναζητώντας σημάδια που οι σοφοί πρόγονοι τους άφησαν χιλιάδες χρόνια πριν. Μοναδικός τους σύμμαχος ενάντια στις αβυσσαλέες και σχεδόν αδάμαστες δυνάμεις της φύσης, η “Ανάσα”, ή κοινώς, Breath. Ο παίκτης αναλαμβάνει τον έλεγχο της, ουσιαστικά προσπαθώντας να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης, από το έδαφος μέχρι το ύδωρ, τη λάβα, μέχρι και τη βλάστηση. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μία εμπειρία που είναι βασισμένη περισσότερο στη διαρκή προστασία της φυλής, παρά στην ανάπτυξη ενός πολιτισμού με την έννοια του Civilization, λόγου χάρη. Δεν καλούμαστε να χτίσουμε κτίρια ή απλές οχυρώσεις.

Αντιθέτως, τα βουνά, οι ποταμοί, τα πράσινα λιβάδια και τα ρυάκια υγρού μάγματος είναι το κατασκευαστικό ρεπερτόριο μας, σε ένα συνεχή και απεγνωσμένο αγώνα προστασίας της φυλής, ενώ κι αυτή με τη σειρά της προσπαθεί να επαναφέρει τη δόξα και τη σοφία των προγόνων, μέσω των πολλαπλών πυλών στο “χωροχρόνο” που εντοπίζονται σε κάθε επίπεδο.

Κάθε μία πύλη θα μας μεταφέρει σε μία διαφορετική χρονολογική περίοδο του πλανήτη, με αποτέλεσμα άλλα επίπεδα να μαστίζονται από τεράστιες ποσότητες νερού ελέω των απανωτών τσουνάμι, άλλα από καταστροφικά επίπεδα ξηρασίας και πυρκαγιών, άλλα από συνεχή ροής μάγματος στην επιφάνεια, και ούτω καθεξής. Το σκεπτικό δεν παύει να παραμένει το ίδιο. Αποικίζουμε κάθε ένα από τα totems του εκάστοτε χάρτη, ενώ ταυτόχρονα τα προστατεύουμε από την ωμότητα της φύσης.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166