Gianluca Vacchi, ένας πάμπλουτος άνθρωπος που γλεντάει τη ζωή του

Gianluca Vacchi, ένας πάμπλουτος άνθρωπος που γλεντάει τη ζωή του

Ο Gianluca Vacchi (ελληνιστί Τζανλούκα Βάκι) έχει καταστεί ίνδαλμα πολλών νέων ανθρώπων στην πλατφόρμα του Instagram με τις καταπληκτικές φωτογραφίες που ανεβάζει και τα έξυπνα σύντομα βίντεο που παρουσιάζουν την ξέφρενη ζωή που βιώνει δίπλα σε αιθέριες υπάρξεις, που αναμφισβήτητα η μία κοπέλα είναι πιο όμορφη από την άλλη.

Ωστόσο για να λέμε την πλήρη αλήθεια, ο τρόπος που χρησιμοποιεί τις γυναίκες για να βγαίνει φωτογραφίες και να τις δημοσιεύει έπειτα στο instagram, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από τις φεμινίστριες που λένε εμμέσως πλην σαφώς ό,τι μεταχειρίζεται τις γυναίκες σαν αντικείμενα, απλά και μόνο για να κάνει το κέφι του, όμως ετούτη η συμπεριφορά παραπέμπει σε κακομαθημένο άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται για τα συναισθήματα των συνανθρώπων του.

Εν τούτοις, όσα άτομα είναι ανοιχτόμυαλα στα κοινωνικά και ακολουθούν την πορεία αυτού του περίεργου ζεν πρεμιέ, επισημαίνουν πως κάπως έτσι θα έπρεπε όλοι να διασκεδάζουμε, σαν να είναι η τελευταία μέρα της ζωής μας, και δεν τον κατακρίνουν αυστηρά για τις υπερβολές που πράττει, προφανώς γιατί δεν κρύβει δόλο η συμπεριφορά του, και ούτε θέλει να προσβάλει τα κορίτσια που τον συνοδεύουν συχνά – πυκνά σε όλες τους δημόσιες εμφανίσεις.

Τώρα, όσον αφορά το μέγεθος της προσωπικής περιουσίας του Gianluca Vacchi, οι απόψεις διίστανται, αφού ορισμένα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν πως δεν είναι τρομερά πλούσιος, διότι έχει αρκετά χρέη, κάτι που εν μέρει είναι πραγματικότητα, αφού οι τράπεζες του έχουν κατασχέσει αρκετά ακίνητα που ήταν στο όνομα του.

Παρόλα αυτά, όλες του οι φωτογραφίες είναι σε βίλες, σε ιδιωτικά αεροπλάνα, θαλάσσια σκάφη πολυτελείας, και πάει λέγοντας, πράγμα που σημαίνει πως τα Μ.Μ.Ε τον κατακεραυνώνουν χωρίς να έχουν απτές αποδείξεις πως είναι ένας άφραγκος Ωνάσης.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα www.gvlifestyle.com που είναι στην Αγγλική γλώσσα αναφέρει ενδεικτικά πως: «Οι οπαδοί του, από όλο τον κόσμο, τον εκτιμούν για τη μοναδική θετική προσέγγιση που έχει για τη ζωή και τις υπερβολές που κάνει. Μάλιστα, για αυτό το λόγο απέκτησε το ψευδώνυμο ο Mister Enjoy».

Βέβαια οι κακές γλώσσες συνηθίζουν να λένε πως επειδή είναι μεγάλος σε ηλικία, άνω των 50 ετών, και βρίσκεται με το ένα πόδι στο γηροκομείο, προσπαθεί να μιμηθεί τις παλαβομάρες των νέων ανθρώπων, όμως αποδεικνύεται (κατά τα λεγόμενά τους) πως το κάνει με απόλυτη αποτυχία (κάτι που προσωπικά διαφωνώ) και πως μόνο τα πειραγμένα μυαλά διασκεδάζουν με τις σαχλαμάρες και τις ανοησίες στις οποίες επιδίδεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο ίδιος αναφέρει πως είναι DJ και παίζει μουσική σε μεγάλα club στην Ευρώπη, και ό,τι δεν ασκεί ετούτη την ιδιότητα για βιοποριστικούς λόγους, αλλά το πράττει γιατί του αρέσει.

Έτσι για την ιστορία οφείλω να τονίσω πως ο Τζανλούκα Βάκι είναι γόνος μεγάλης ιταλικής εύπορης οικογένειας, η οποία έχει στην κατοχή της τον όμιλο επιχειρήσεων IMA Group, όπου το κύριο αντικείμενο ενασχόλησης είναι η φαρμακευτική βιομηχανία, και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, τα εργοστάσια τους σχεδιάζουν και κατασκευάζουν αυτοματοποιημένα μηχανήματα για την επεξεργασία και συσκευασία φαρμακευτικών προϊόντων, καλλυντικών, τροφίμων, τσαγιού και καφέ.

Επειδή τυγχάνει να ασχολούμαι με την τεχνολογία αρκετά χρόνια μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως τα ετούτα μηχανήματα αντικειμενικά υπερσύγχρονα και πληρούν τα πρότυπα της Τετάρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, αφού φέρουν συστήματα Internet of Things (ελληνικά Διαδίκτυο των Πραγμάτων) και κατ’ επέκταση είναι όλα μεταξύ τους συνδεδεμένα και δικτυωμένα ούτως ώστε να μη χάνεται δευτερόλεπτο παραγωγικότητας, με απώτερο σκοπό να πιάσουν το μέγιστο της απόδοσης τους, κάτι που δεν θα επιτυγχανόταν με τους ανθρώπους. Αλλά για να λέμε την πικρή αλήθεια, έτσι χάνονται πολλές θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους.

Κατά την περσινή χρονιά, ομιλος επιχειρήσεων IMA Group πέτυχε σπουδαία πράγματα, αφού δεν είναι μόνο κερδοφόρα, αλλά έχει συγκεντρώσει τεράστια ποσά χρηματοδότησης από διάφορους επενδυτές για να επεκτείνουν περαιτέρω τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους.

Η εταιρεία εξηγεί στον επίσημο ιστότοπο της πως: «Το 2018 ήταν ένα εξαιρετικό έτος για τα συμφέροντα του ομίλου IMA. Επιτύχαμε σπουδαία αποτελέσματα, χάρη στην υψηλή ποιότητα των λύσεων και των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας, διατηρώντας πάντοτε σεβασμό για όλους τους ενδιαφερόμενους. Ενισχύσαμε την ηγετική μας θέση στην αγορά χάρη στην αναπτυξιακή πολιτική μας που συνδυάζει εξελιγμένες τεχνικές από τα έμπειρα στελέχη μας. Αυτή η πτυχή ενισχύθηκε βασικά από τη βιομηχανική στρατηγική που εφαρμόσαμε και έχει ως κύριο γνώμονα την υπευθυνότητα και τη συνετή ανάπτυξη της επιχειρησιακής διαχείρισης και της καινοτομίας, η οποία οδήγησε στην απόκτηση νέων μεριδίων σε ολόκληρη την αγορά».

Η βιογραφία του Gianluca Vacchi

Η Gianluca Vacchi γεννήθηκε στη Μπολόνια στις 5 Αυγούστου 1967 και είναι γιος του ιδρυτή της IMA Group, μιας εταιρείας που ασχολείται με το σχεδιασμό και την παραγωγή αυτόματων μηχανημάτων που προορίζονται για την κατασκευή και συσκευασία καλλυντικών, φαρμάκων και προϊόντων διατροφής.

Έχει πτυχίο Οικονομικών και Επιχειρήσεων, και εργαζόταν για 29 συναπτά έτη στην οικογενειακή επιχείρηση, όπου πλέον πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να βγει ο οριστικά στη σύνταξη και να κάνει αυτήν την άστατη ζωή που βλέπουμε όλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με την πάροδο των ετών αγόραζε συστηματικά μετοχές από διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Eurotech, όπως και από μερικά γνωστά εμπορικά σήματα στον τομέα της μόδας, όπως η Toy Watch, πριν δημιουργήσει το δικό του εμπορικό σήμα, με τα αρχικά του (GV) t-shirts.

Το 2007, το όνομα του είχε εμπλακεί σε μία περίεργη υπόθεση, όπου φέρεται μέσα από μια δημοσιογραφική έρευνα να απειλούσε τον φωτογράφο Fabrizio Corona, ένα ζήτημα το οποίο συζητήθηκε έντονα εκείνη την περίοδο στη γειτονική χώρα, την Ιταλία.

Το 2016, ο Vacchi γνωστοποίησε το γεγονός ό,τι πλέον κατέχει το 30% της IMA Group, ενώ η χρηματιστηριακή της αξία αγγίζει τα 1.100 δισεκατομμύρια ευρώ (είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της ιταλίας) και πως κατέχει τη θέση του διευθυντή στο διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το “Fatto Quotidiano”, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του δεν προέρχεται από την GV , η οποία εκτιμάται πως έχει οικονομικές ζημιές της τάξεως περίπου 70 χιλιάδες ευρώ ετησίως (σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2015), αλλά από διάφορους τύπους οικονομικών επενδύσεων, όπως μέσα από την Win Web Investment Network.

Επίσης είναι μεταξύ άλλων, ο μοναδικός διευθυντής του First Investments spa, χάρη στο οποίο εισπράττει ετήσιο έσοδα 600 χιλίαδες ευρώ. Ωστόσο επειδή ήθελε να επεκτείνει περεταίρω της επιχειρηματικές δραστηριότητες της First Investments spa είχε την φαεινή ιδέα να πάρει δάνειο ύψους ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ, και μάλιστα μέχρι πρότινος δεν πλήρωνε τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες (επέστρεψε μόνο τις δύο πρώτες δόσεις), με αποτέλεσμα να το κατάσχουν ένα μέρος από την ακίνητη περιουσία του.