Γιατί οι εταιρείες Courier αργούν να στείλουν τα δέματα στους πελάτες (βίντεο)

Γιατί οι εταιρείες Courier αργούν να στείλουν τα δέματα στους πελάτες (βίντεο)

Δείτε το βίντεο παρακάτω

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ένα ασυνήθιστο φαινόμενο που σχετίζεται με τις εταιρείες Courier που αργούν να στείλουν τα δέματα στους πελάτες ενώ τα έχουν στην κατοχή τους για αρκετό καιρό, μπορεί 7 με 10 μέρες, και αυτό προκύπτει όταν ο καταναλωτής που αγόρασε το προϊόν διαπιστώνει μέσω του tracking number ό,τι ενώ έφτασε στην ταχυδρομική εταιρεία, δεν το παραδίδει άμεσα στον ενδιαφερόμενο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία αδικαιολόγητη κωλυσιεργία που είναι εις βάρος των καταναλωτών.

Αυτό το ζήτημα τυγχάνει να το γνωρίζω εδώ και αρκετό καιρό, από τα μηνύματα που λαμβάνω από τους αναγνώστες του Texnologia.Net, οι οποίοι μου εξηγούν πως έχει το όλο πράγμα, και είναι αναγκαίο να γίνει κάτι για να σταματήσει ετούτη η κοροϊδία που αντιβαίνει τα όρια της λογικής.

Φυσικά για να μη λέει ο καθένας ό,τι ασυναρτησία του κατεβαίνει στο κεφάλι. Εννοείται πως θα πρέπει τα θύματα ετούτης της κατάστασης να δράσουν συντονισμένα και να καταθέσουν ομαδική καταγγελία τόσο στον συνήγορο του καταναλωτή, όσο και στην αρμόδια αρχή για να τιμωρηθούν αυτές οι εταιρείες, με απώτερο σκοπό να σταματήσει κάποια στιγμή αυτός ο παραλογισμός, διαφορετικά αν δεν δώσουμε σημασία σε τέτοιου είδους κραυγαλέες περιπτώσεις, που δεν είναι μόνο εις βάρος των καταναλωτών, αλλά και της κοινωνίας, τότε προβλέπεται πως αυτή αυτή η συνήθεια θα επιδεινωθεί με το πέρασμα των καιρών.

Ο βασικότερος λόγος που οι εταιρείες courier προβαίνουν σε τούτη την περίεργη ενέργεια οφείλεται στο γεγονός πως θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα από τα καύσιμα που θα ξοδέψουν με το αυτοκίνητο ή το φορτηγό για να παραδώσουν το δέμα στον πελάτη. Δηλαδή αντί να κάνουν το τυπικό δρομολόγιο για να παραδώσουν 30 δέματα, περιμένουν να μαζευτούν 100 δέματα ούτως ώστε να μειωθούν στο έπακρο οι μετακινήσεις.

Εν ολίγοις δρουν κατά αυτόν τον τρόπο για εξοικονόμηση χρημάτων της επιχείρησης τους, αφού ως γνωστόν όλες οι επιχειρήσεις ψάχνουν διακαώς να βρουν μεθοδολογίες μειώσεις των εξόδων και κατά συνέπεια να καταστούν βιώσιμες επιχειρηματικά. Όμως αν εξετάσουμε αντικειμενικά το ζήτημα, θα διαπιστώσουμε πώς αυτή η πατέντα είναι επιεικώς ανήθικη.