ΑρχικήGadgetΗ Amazon δημιουργεί κρυφά ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά με δυνατότητα Alexa

Η Amazon δημιουργεί κρυφά ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά με δυνατότητα Alexa

Η Amazon δημιουργεί κρυφά ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά με δυνατότητα Alexa.

Οι εταιρείες τεχνολογίας φαίνεται να αποφάσισαν πως πρέπει να στραφούν προς τα έξυπνα γυαλιά.

Η Amazon είναι η τελευταία εταιρεία που προσπαθεί να κατασκευάσει τα δικά της έξυπνα γυαλιά, δουλεύοντας μυστικά και μακριά από τα μάτια του κόσμου, το καυτό σημείο της υπόθεσης είναι πώς αυτό το gadget θα σας επιτρέπει να καλέσετε την Alexa ενώ τα φοράτε, σύμφωνα με The Financial Times.

Τα γυαλιά θα πρέπει να συνδέονται ασύρματα με ένα smartphone για να λειτουργούν και προφανώς μοιάζουν με κανονικά γυαλιά. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή εν αντιθέσει με το Google Glass, το οποίο δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών και αναπόφευκτα παρέμεινε στο περιθώριο.

Η συσκευή του Amazon χρησιμοποιεί αγωγιμότητα των οστών, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ακούν την Alexa καθαρά, σύμφωνα με την έκθεση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Amazon δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με το θέμα, προφανώς η μυστικοπάθεια θα τραβήξει περισσότερο τα βλέμματα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και είναι το γνωστό τρικ που χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες για να λανσάρουν με επιτυχία τα προϊόντα τους.

Η μετακίνηση της Alexa στα έξυπνα γυαλιά φαίνεται ότι θα κάνει χρησιμότερο το φωνητικό βοηθό του Amazon, ο οποίος περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε λειτουργίες του σπιτιού.

Μπορείτε να μιλήσετε με την Alexa στα Ηχεία του Amazon Echo, στα έξυπνα ψυγεία, τους λαμπτήρες και άλλα είδη του σπιτιού. Ο βοηθός έχει χιλιάδες “δεξιότητες”, με τους χρήστες να μπορούν να καλέσουν την Alexa να παίξει μουσική μέσω του Echo ομιλητή, να κάνει νέες παραγγελίες στο e-shop του Amazon ή να τους πει τον καιρό.

Το Alexa είναι διαθέσιμο σε Android και iPhone, αλλά ενσωματώνεται στην εφαρμογή αγορών του Amazon. Όποιος χρησιμοποιεί το Alexa σε κινητά θα πρέπει να αγνοήσει την Apple και τους έξυπνους βοηθούς της Google, στη συνέχεια να ανοίξει την εφαρμογή του Amazon. Αυτό δεν έχει πολύ νόημα για τους περισσότερους ανθρώπους, εκτός αν είναι σκληροί φίλοι της Alexa.

Η Amazon αναπτύσσει τη συσκευή μέσα σε ένα μυστικό πειραματικό βραχίονα που ονομάζεται Lab126, σύμφωνα με The Financial Times. Η εταιρεία έχει προσλάβει τον Babak Parviz, έναν βασικό δημιουργό του Google Glass, στο πλαίσιο του έργου, καθώς και πολλούς άλλους σχεδιαστές και μηχανικούς του Glass.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166