ΑρχικήΟικονομίαΗ Amazon θα κατασκευάσει δευτερεύουσα κεντρική μονάδα στην Βόρεια Αμερική αξίας $5...

Η Amazon θα κατασκευάσει δευτερεύουσα κεντρική μονάδα στην Βόρεια Αμερική αξίας $5 δισ

Η Amazon θα κατασκευάσει δευτερεύουσα κεντρική μονάδα στην Βόρεια Αμερική αξίας $5 δισ και θέλει οι τοπικές κυβερνήσεις να υποβάλουν προτάσεις.

Η Amazon έχει ανακοινώσει σχέδια για να ανοίξει ένα δεύτερο αρχηγείο στη Βόρεια Αμερική και σήμερα ξεκίνησε την αίτηση υποβολής προτάσεων (RFP) από τις τοπικές και κρατικές κυβερνήσεις καθώς θέλει να καθορίσει έναν τόπο για το έργο.

Η νέα εγκατάσταση, που ανακοινώθηκε ως ” Amazon HQ2 “, θα λάβει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και αναμένεται να φιλοξενήσει έως και 50.000 νέα άτομα, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε εχθές η εταιρεία.

Η Amazon αναδεικνύει το ευρύτερο αντίκτυπο του νέου έργου στην περιοχή και ισχυρίζεται ότι θα συμβάλει στη δημιουργία “δεκάδων χιλιάδων επιπλέον θέσεων εργασίας και δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόσθετων επενδύσεων” στην περιοχή.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα έγγραφο οκτώ σελίδων RFP και οι υποβολές θα είναι ανοιχτές από σήμερα μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2017. Η τελική επιλογή του site θα αποκαλυφθεί κάπου στα μέσα του 2018.

Μίσθωση.

Η Amazon αποκάλυψε πρόσφατα σχέδια για αύξηση του προσωπικού της κατά 55% σε 280.000 στις ΗΠΑ σε διάστημα 18 μηνών και μόλις προχθές ανακοίνωσε ότι το πρώτο κέντρο εκπλήρωσής της στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα προσγειωθεί στο Staten Island . Πριν από λίγους μήνες, η Amazon δημοσίευσε ότι έχει 50.000 γραφεία και αποθήκες που είναι και παράλληλα χώρος εργασίας, μόνο στις ΗΠΑ.

Αλλά η έναρξη ενός ολοκαίνουριου κεντρικού γραφείου είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς η εταιρεία κοιτάζει να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της μακριά από το ντόπιο Σιάτλ για ευνόητους λόγους.

Καθώς η Amazon ενδιαφέρεται να βοηθήσει έμπρακτα τις πόλεις της χώρας, αμέσως επισημαίνει τα διαπιστευτήριά της στο Seattle, ούτως ώστε τα υποψήφια μέρη να έχουν επίγνωση του θέματος. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι επενδύσεις της στην περιοχή μεταξύ του 2010 και του 2016 πρόσθεσαν “επιπλέον 38 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της πόλης” και λέει ότι “κάθε δολάριο που επενδύθηκε από το Amazon στο Σιάτλ προκάλεσε επιπλέον 1,4 δολάρια για την οικονομία της πόλης συνολικά”.

Το Σιάτλ είναι ένας πολύχρονος κόμβος για τουλάχιστον δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας – την Microsoft και την Amazon – αλλά η τελευταία ξεπερνά σαφώς τα όρια ενός κεντρικού αρχηγείου, το οποίο είναι απλωμένο σε 33 κτίρια στην πόλη.

Αν και ο νέος χώρος ναυαρχίδα αναφέρεται ως “HQ2”, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos τόνισε ότι δεν θα θεωρηθεί δορυφορικό γραφείο.

“Αναμένουμε ότι το HQ2 θα είναι ίσο με την έδρα μας στο Seattle”, δήλωσε ο Bezos. “Το Amazon HQ2 θα φέρει δισεκατομμύρια δολάρια σε προκαταρκτικές και συνεχιζόμενες επενδύσεις και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής αμοιβής”.

Όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής μιας τοποθεσίας, η Amazon δήλωσε ότι στοχεύει σε «σταθερές και φιλικές προς τις επιχειρήσεις» μητροπολιτικές περιοχές με πληθυσμό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ανθρώπων και ότι θα εξετάσει τόσο αστικούς όσο και προαστιακούς χώρους με τη δυνατότητα να προσελκύσουν και να διατηρήσει ισχυρό τεχνικό ταλέντο. ”

Ένα βασικό σημείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Amazon προσπαθεί να προσελκύσει ταλέντα με αυτή τη δευτερεύουσα βάση, όχι μόνο με νέες προσλήψεις, αλλά και το υπάρχον προσωπικό που μπορεί να επιθυμεί να μετεγκατασταθεί. Ο αντίκτυπος του Amazon στην τοπική οικονομία του Σιάτλ είναι γνωστό ότι οδήγησε σε αύξηση των τιμών των κατοικιών και τα προβλήματα κυκλοφορίας αποτελούν πλέον ένα ζήτημα που προκαλεί κάποια δυσαρέσκεια στην περιοχή. Η Amazon είπε:

Η εταιρεία αναμένει ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται επί του παρόντος στο HQ1 μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί ή θα μπορούσαν να έχουν την ευκαιρία να μετακινηθούν αν προτιμούν να βρίσκονται στο HQ2.

Αναζητώντας νέους ορίζοντες, η Amazon όχι μόνο διευκολύνει τις δυνατότητές της για τρομερή ανάπτυξη, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει στους εργαζόμενους πιο οικονομικά περιβάλλοντα, ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζει το άγχος στην τοπική κοινότητα του Σιάτλ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166