ΑρχικήΟχήματαΗ Dyson είναι έτοιμη να μπει στη μάχη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Dyson είναι έτοιμη να μπει στη μάχη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Dyson είναι έτοιμη να μπει στη μάχη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Dyson είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της στο χώρο του αυτοκινήτου, ανακοινώνοντας πλάνα για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να ανταγωνιστεί την κορυφαία εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών του Elon Musk, την Tesla.

Ο Βρετανός τεχνολογικός γίγαντας, που ιδρύθηκε από τον εφευρέτη Sir James Dyson, είναι γνωστή για τη ριζοσπαστική τεχνική της προσέγγιση στην καθημερινή τεχνολογία.

Πρόσφατα, ωστόσο, έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι φήμες και τα στοιχεία ότι η εταιρεία κατασκευάζει ένα δικό της αυτοκίνητο ή σκέφτεται να πουλήσει μπαταρίες Dyson σε κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Ενώ βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, η Dyson εργάζεται σκληρά για το συγκεκριμένο έργο στη νέα πανεπιστημιούπολη 517 στρεμμάτων του Wiltshire και βρίσκεται πολύ κοντά σε μια επίσημη ανακοίνωση, η οποία θα εξηγεί λεπτομερώς τα μελλοντικά της σχέδια για αυτό το θέμα, αναφέρει η Daily Mail.

“Έχουμε στρατολογηθεί ιστορικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών έχοντας ένα ευρύ φάσμα υπόβαθρουγ ια να το επιτύχουμε , καθώς είμαστε μία καινοτόμος εταιρεία και αναπτύσσουμε ένα πλήθος νέων πρωτότυπων λειτουργιών”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Dyson. «Σχεδιάζουμε να προσλάβουμε επιπλέον 3.000 μηχανικούς και επιστήμονες μέχρι το 2020 και να συνεργαστούμε με περισσότερα από 40 πανεπιστήμια παγκοσμίως».

Πιστεύεται ότι ο Dyson επενδύει έντονα στην έρευνα τεχνητής νοημοσύνης, ρομποτικής και μπαταρίας στη νέα πανεπιστημιούπολη του στο Hullavington, Wiltshire, που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο του Malmesbury. Η εταιρεία φέρεται να έχει προσλάβει στο δυναμικό της εμπειρογνώμονες από τη Silicon Valley, για να βοηθήσει στην πρόοδο της αυτο-οδήγησης και των ηλεκτρικών φιλοδοξιών.

Μην ξεχνάμε ότι τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η Dyson προσέλαβε τον Ian Minards πέρυσι. Ο Minard ήταν ο πρώην διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων της Aston Martin και ο μηχανικός που οδήγησε την ομάδα ανάπτυξης στην κατασκευή του Vanquish V12, το οποίο είναι ένα υπέροχο αυτοκίνητο και προφανώς θα ήθελε να το έχει στην κατοχή του ο καθένας.

Κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις έχουν υποστηρίξει ότι ένας πρώην σχεδιαστής της Tesla έχει μεταπηδήσει στο ενεργό δυναμικό της Dyson, ενώ άλλοι έχουν επισημάνει την παρουσία μη εκτελεστικού διευθυντή του Dr Ian Robertson ως βασικό κομμάτι του παζλ. Ο Robertson είναι ο Γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων, ο σημερινός παγκόσμιος διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW, και ο κύριος εμπνευστής στα ηλεκτρικά και αυτόνομα έργα αυτοκινήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166