ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Europol κατονομάζει τα ransomware ως την πρώτη απειλή στον κυβερνοχώρο

Η Europol κατονομάζει τα ransomware ως την πρώτη απειλή στον κυβερνοχώρο

Η Europol κατονομάζει τα ransomware ως την πρώτη απειλή στον κυβερνοχώρο.

Το Ransomware έχει ονομαστεί ως μία από τις πιο πιεστικές απειλές για την κοινωνία από αξιωματούχους της Europol .

Η οργανισμός έχει εκδώσει μια νέα έκθεση που υποστηρίζει ότι το ransomware φτάνει σε επίπεδα “επιδημίας”, αποκρύπτοντας και άλλους τομείς του εγκλήματος στο διαδίκτυο, όπως παραβιάσεις δεδομένων, πορνογραφία και απάτη με πιστωτικές κάρτες.

Τα αρχεία της Europol διαπίστωσαν ότι περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια αρχεία που συνδέονται με πολίτες της ΕΕ έχουν επηρεαστεί από ransomware τους τελευταίους δώδεκα μήνες

“Το τελευταίο έτος ήταν εξαιρετικά βεβαρημένο, δεδομένου του μεγέθους του τύπου και του εύρους των επιθέσεων που έχουμε δει”, δήλωσε ο διευθυντής της Europol Rob Wainwright, αποκαλύπτοντας την έκθεση.

“Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα στην κοινότητα εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο , όπου οι σεσημασμένες ομάδες συνενώνονται για την παροχή” υπηρεσιών εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, γίνεται ο κύριος κινητήρας της αύξησης του online εγκλήματος που δραστηριοποιείται για παράνομο κέρδος, είπε.

To ransomware έφερε περαιτέρω απειλές στο διαδίκτυο… επηρεάζοντας αδιάκριτα τα θύματα σε πολλές βιομηχανίες τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα”, ανέφερε η έκθεση.

Ο Wainwright αποκάλυψε ότι η Europol θα δημιουργήσει μια ειδική μονάδα για την καταπολέμηση των δραστηριοτήτων από τον λεγόμενο «σκοτεινό ιστό», αλλά ζήτησε ακόμη περισσότερους πόρους για την καταπολέμηση των ευρύτερων απειλών.

Μην ξεχνάμε πως όλη αυτή η διαδικασία καταπολέμησης της παραβατικής δράσης στο διαδίκτυο απαιτεί αρκετούς οικονομικούς πόρους και αρκετό έμψυχο υλικό που θα απαρτίζει την ομάδα, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι και ένα βήμα μπροστά από τους κακοποιούς, διότι καθημερινά κινούνται νέοι ιοί.

texnologia.net

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166