Η Γερμανία απαγόρευσε την πώληση και την κατοχή smartwatches στα παιδιά

Η Γερμανία απαγόρευσε την πώληση και την κατοχή smartwatches στα παιδιά

Η Γερμανία απαγόρευσε την πώληση και την κατοχή smartwatches σε ανήλικα παιδιά, ακόμα κι αν το επιτρέπουν οι γονείς τους, λέγοντας ότι οι συσκευές παραβιάζουν τους νόμους επιτήρησης της χώρας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου της Γερμανίας ενημέρωσε τους γονείς να καταστρέψουν τα έξυπνα ρολόγια και είπε ότι έχει λάβει μέτρα εναντίον των εταιρειών που πωλούν αυτές τις συσκευές. Τα smartwatches που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 12 ετών είναι παντελώς επικίνδυνα, διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τα παραβιάσουν οι χάκερς και τα παιδιά να βρεθούν στο έλεος των κακοποιών.

Επιπλέον, το χειρότερο όλων είναι ότι μέσω μιας εφαρμογής, οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοια ρολόγια για να ακούσουν κρυφά τις συνομιλίες ενός παιδιού, ακόμα και άλλων ατόμων που δεν έχουν τη συγκατάθεσή τους. Μια έρευνά έχει δείξει ότι οι γονείς έχουν χρησιμοποιήσει τα έξυπνα ρολόγια για να ακούσουν τους καθηγητές μέσα στην τάξη.

Η κρατική υπηρεσία ζήτησε από τα σχολεία να παρακολουθούν τους μαθητές αν φορούν ή κάνουν χρήση των smartwatches, σύμφωνα με την έκθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας