Η Google αποθεώνει την Clips κάμερα, μια προσπάθεια να φέρει το AI στα gadgets του σπιτιού

Η Google αποθεώνει την Clips κάμερα, μια προσπάθεια να φέρει το AI στα gadgets του σπιτιού

Η Google αποθεώνει την Clips κάμερα, μια προσπάθεια να φέρει το AI στα gadgets του σπιτιού.

Βρέφη, σκυλιά και τεχνητή νοημοσύνη. Η Google Alphabet στοιχηματίζει ότι αυτός ο συνδυασμός αποδεικνύεται ακαταμάχητος με την κυκλοφορία του Google Clips, η οποία παρουσιάστηκε εχθές την Τρίτη.

Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό προϊόν είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και κάμερα τσέπης που αποφασίζει μόνη της αν κάποια εικόνα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα για να την απαθανατίσει.

Η συσκευή που κοστίζει 249 δολάρια, έχει σχεδιαστεί για να στηρίζεται και να τοποθετείται στα έπιπλα ή άλλα σταθερά αντικείμενα, με την προοπτική να συλλαμβάνει αυτόματα τα ενδιαφέροντα θέματα που περιπλανιούνται μπροστά του. Αλλά σε αντίθεση με κάποιες άλλες κάμερες τελευταίας τεχνολογίας που ενεργοποιούνται μέσω κινήσεων ή προγραμματίζονται με χρονόμετρο, το Clips είναι ακόμα πιο εξελιγμένο.

Η Google σχεδίασε με μαεστρία τον ηλεκτρονικό εγκέφαλό της Clips κάμερας για να αναγνωρίζει τα χαμόγελα, τα ανθρώπινα πρόσωπα, τα σκυλιά, τις γάτες και τις γρήγορες ακολουθίες κινήσεων.

Η εταιρεία είμαι πεπεισμένη πως αυτή η σπουδαία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή θα παρέχει σημαντικές δυνατότητες στους γονείς και τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που επιθυμούν να να απαθανατίσουν τα ενδιαφέροντα στιγμιότυπα των παιδιών και των ζώων τους.

Η Clip έχει τη δυνατότητα να τραβάει βίντεο 7 δευτερολέπτων, χωρίς ήχο, τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν σε φωτογραφίες GIF ή υψηλής ευκρίνειας. Αυτές οι εικόνες μπορούν στη συνέχεια να μεταφορτωθούν και να μοιραστούν μέσω του smartphone.

Αλλά η μεγαλύτερη φιλοδοξία της Google είναι η κυριαρχία – και η εμπορευματοποίηση – της τεχνητής νοημοσύνης, ένας τομέας που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των τεχνολογιών τα τελευταία χρόνια. Τα στελέχη της Google λένε ότι η επιτυχία των ηλεκτρονικών ειδών απαιτεί στενή ολοκλήρωση μεταξύ υλικολογισμικού (hardware) και λογισμικού (software), γι ‘αυτό και ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης εξακολουθεί να επιμένει στη σύνδεση των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης με το διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας