ΑρχικήΟχήματαΗ Κίνα εξετάζει τον τερματισμό πωλήσεων των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων

Η Κίνα εξετάζει τον τερματισμό πωλήσεων των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων

Η Κίνα εξετάζει τον τερματισμό πωλήσεων των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.

Το υπουργείο βιομηχανίας της Κίνας αναπτύσσει ένα χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό της παραγωγής και τηn πώληση αυτοκινήτων που λειτουργούν με παραδοσιακά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και θα προωθήσει την ανάπτυξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας, σύμφωνα το κρατικό κανάλι την Κυριακή.

Οι εκθέσεις δεν έδωσαν πιθανή ημερομηνία, αλλά το Πεκίνο εντείνει τις πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες για να επιταχύνει την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων ανά αριθμό πωληθέντων οχημάτων, δίνοντας έτσι βάρος στην αλλαγή πολιτικής που ίσχυε μέχρι τώρα, η οποία προφανώς θα επηρεάσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο υφυπουργός βιομηχανίας, Xin Guobin, δήλωσε στο φόρουμ της αυτοκινητοβιομηχανίας το Σάββατο ότι το υπουργείο του έχει αρχίσει “να έρευνα σχετικά με τη διαμόρφωση ενός χρονοδιαγράμματος για τη διακοπή της παραγωγής και των πωλήσεων παραδοσιακών ενεργειακών οχημάτων”, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και την εφημερίδα People’s Daily .

Η Γαλλία και η Βρετανία ανακοίνωσαν τον Ιούλιο ότι θα σταματήσουν τις πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2040 ως μέρος των προσπαθειών για μείωση της ρύπανσης και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας θέλει επίσης να περιορίσει την αυξανόμενη όρεξη της χώρας για εισαγόμενο πετρέλαιο και να δουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως μια πολλά υποσχόμενη λύση .δίνοντάς τους πρόωρο προβάδισμα έναντι των άλλων κρατών.

Η Κίνα πέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι ως η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών και βενζινοκίνητων και υβριδικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2015 σε 336.000 αυτοκίνητα ή 40% της παγκόσμιας ζήτησης. Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 159.620.

Οι αναφορές των σχολίων του Xin στην ανατολική πόλη Tianjin δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν πως το Πεκίνο σχεδιάζει να «στραφείνέα προς τα εναλλακτικά ενεργειακά οχήματα σε νέο στρατηγικό επίπεδο».

Το Πεκίνο υποστήριξε την ηλεκτρική ανάπτυξη με δισεκατομμύρια δολάρια σε ερευνητικές επιδοτήσεις και κίνητρα στους αγοραστές, αλλά η μετάβαση σε ένα σύστημα ποσοστώσεων θα μετατοπίσει το οικονομικό βάρος στις αυτοκινητοβιομηχανίες, το οποίο θεωρείται δυσοίωνο γεγονός.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες ποσοστώσεις, τα ηλεκτρικά και υβριδικά βενζινοκίνητα οχήματα θα πρέπει να φτάσουν το 8% της παραγωγής κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας το επόμενο έτος, 10% για το 2019 και 12% για το 2020. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν θα επιτυγχάνουν τον στόχο τους θα μπορούσαν να αγοράσουν πιστώσεις από ανταγωνιστές που έχουν ένα πλεόνασμα.

Το Πεκίνο διέταξε κρατικές κινεζικές εταιρείες ηλεκτρισμού να επιταχύνουν την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης για να αυξήσουν την ελκυστικότητα των ηλεκτρικών αμαξιών.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD Auto, και η μονάδα κατασκευής μπαταριών BYD Ltd., είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως βάσει τον αριθμό των πωλούμενων μονάδων. Πωλεί βενζινο-ηλεκτρικά υβριδικά sedans και SUV στην Κίνα και εμπορεύεται ηλεκτρικά ταξί και λεωφορεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική καθώς και στην Κίνα.

Η Volvo Cars, που ανήκει στον όμιλο Geely Holding της Κίνας, ανακοίνωσε φέτος σχέδια για να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην χώρα για παγκόσμια πώληση ξεκινώντας από το 2019.

Η General Motors, η Volkswagen AG και η Nissan Motor Co. και άλλοι ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν ή εξετάζουν κοινοπραξίες με κινέζους εταίρους για την ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166