ΑρχικήΟχήματαΗ Mercedes-Benz θα χρησιμοποιήσει το σύστημα Geocoding What3words

Η Mercedes-Benz θα χρησιμοποιήσει το σύστημα Geocoding What3words

Η Mercedes-Benz θα χρησιμοποιήσει το σύστημα Geocoding What3words για να βοηθήσει τους οδηγούς να πλοηγηθούν σε οποιοδήποτε σημείο της Γης.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι ένα νέο χαρακτηριστικό πλοήγησης έρχεται στα αυτοκίνητά της το επόμενο έτος, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους οδηγούς να βρουν το δρόμο τους σε πολύ συγκεκριμένα σημεία στον πλανήτη που είναι δύσκολο να βρεθούν μέσω συμβατικών κατευθύνσεων.

Ενώ πολλά από τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε μπορούν να βρεθούν εύκολα μέσα από μια γρήγορη αναζήτηση λέξεων-κλειδιών ή ταχυδρομικών κωδικών στους Χάρτες της Google, υπάρχουν πολλά σημεία στη Γη που δεν είναι τόσο απλά για να περιγράψετε όταν πρόκειται να δώσετε κατευθύνσεις.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που το What3words (που εδρεύει στο Λονδίνο) έχει να αντιμετωπίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας αναπτύξει ένα παγκόσμιο σύστημα διευθυνσιοδότησης που απαιτεί μόνο μόνο τρεις λέξεις για να περιγράψεις πολύ ακριβείς τοποθεσίες, οι οποίες είναι περίπλοκες.

Διατίθεται σε 14 γλώσσες, επίσης η πλατφόρμα της εταιρείας χωρίζει ολόκληρο τον πλανήτη σε 57 τρισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα τριών τετραγωνικών μέτρων, εκχωρώντας σε κάθε τετράγωνο μια τυχαία διεύθυνση τριών λέξεων – αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύσουν μία σημαδούρα στον Ατλαντικό Ωκεανό ή ένα απομονωμένο μέρος στη μέση της ερήμου Gobi.

Μέσω της εφαρμογής για κινητά, μπορείτε να σύρετε τη μικρή καρφίτσα σε όλο το χάρτη και να σας δοθεί την διεύθυνση που επιθυμείτε για τον τόπο που αναζητάτε- για παράδειγμα, το “departed.rumbled.awaiting” είναι η διεύθυνση αυτού του τυχαίου σημείου στην έρημο Gobi.

Μακριά από τον ιστότοπό της και την εφαρμογή για κινητά που εστιάζει στον καταναλωτή, η What3words έχει συνεργαστεί με μια σειρά επιχειρήσεων για να βελτιώσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Mercedes-Benz της Daimler, η οποία έχει υπογράψει μια συμφωνία με το What3words για να ενσωματώσει το ιδιόμορφο σύστημα διευθύνσεών της στο επόμενο γενικό σύστημα ψυχαγωγίας που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

Πώς θα λειτουργήσει.

Ενώ το What3words συνεργάστηκε με άλλες εταιρείες αυτοκινήτων στο παρελθόν, αυτό αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που η τεχνολογία του θα ενσωματωθεί στο ίδιο το αυτοκίνητο. Και θα μπορείτε να τον ελέγχετε και μέσω φωνητικών εντολών.

Πριν από την εξέταση πιθανών περιπτώσεων χρήσης, εδώ, ίσως αξίζει τον κόπο να τονίσουμε πώς αυτό δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί αυτόνομα μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Θα απαιτείται πάντα ο οδηγός να δώσει τις απαιτούμενες τρεις λέξεις για να περιγράψει τις παραδοσιακές διευθύνσεις, τα σημεία ενδιαφέροντος και οπουδήποτε μπορεί να υπάρχουν συντεταγμένες GPS, και αυτό το γεγονός με προβληματίζει αφάνταστα, διότ,ι με ποιες τρεις λέξεις μπορείς να περιγράψεις το Τον Πύργο του Άιφελ ή το διαμέρισμα του φίλου σου στο κέντρο της Αθήνας ή την Ακρόπολη χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς όρους αναζήτησης στο σύστημα πλοήγησης GPS σας;

Από την άλλη πλευρά στα θετικά συγκαταλέγεται ότι αν εξοικειωθείτε με το σύστημα, τα πάντα θα φαίνονται απλοϊκά. Η ιδέα είναι πραγματικά ότι οι διοργανωτές εκδηλώσεων, τα γραφεία τουριστικών ταξιδιών ή όσοι έχουν ανάγκη να μεταφέρουν μια πολύ ακριβή τοποθεσία σε κάποιον θα μπορούν να το κάνουν με το What3words και στη συνέχεια ένας οδηγός της Mercedes-Benz απλά θα τις εισάγει στο σύστημα και αυτό θα σας καθοδηγεί.

Οι διευθύνσεις τριών λέξεων, τελικά, είναι πιο εύκολο να τις θυμηθείτε από τις συντεταγμένες GPS ή τις περιγραφικές διαδρομές.

“Η προσέγγισή μας σχετικά με τις διεπαφές ανθρώπου-μηχανής (HMI) εστιάζεται αποκλειστικά στην παροχή στους πελάτες μας της καλύτερης, ευκολότερης και πιο άνετης εμπειρίας”, εξήγησε ο Sajjad Khan, αντιπρόεδρος ψηφιακού οχήματος και κινητικότητας στη Daimler. “Οι διευθύνσεις με τρεις λέξεις είναι πολύ απλές στη χρήση, που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να δώσουν στο αυτοκίνητό τους τον ακριβή προορισμό για να γνωρίζουν ότι κατευθύνονται προς τη σωστή θέση κάθε φορά”.

Ένας άλλος πιθανός τρόπος με τον οποίο τα λέξεις What3words θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα συστήματα πλοήγησης για αυτοκίνητα με επίκεντρο τον καταναλωτή είναι να βοηθήσουν στην αποφυγή σύγχυσης κατά την στιγμή της οδήγησης.

“Οι παραδοσιακές διευθύνσεις δεν έχουν δημιουργηθεί από τις τοπικές κοινωνίες για χρήση φωνητικών εντολών μέσω GPS”, πρόσθεσε ο CEO της What3words και ο συνιδρυτής Chris Sheldrick. ” Είναι δύσκολο για ένα φωνητικό σύστημα να διακρίνει πολλά ονόματα οδών ή κατοικιών τα οποία δεν είναι μοναδικά. Υπάρχουν 14 διαφορετικοί δρόμοι στο Λονδίνο και 632 δρόμοι στην πόλη του Μεξικού που έχουν την ίδια ονομασία.

Οι διευθύνσεις οδών χρησιμοποιούν επίσης χιλιάδες λέξεις που είναι εκτός λεξικού, η προφορά των οποίων μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166