ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Βρετανία δημιούργησε ένα νέο σώμα πάταξης εγκλημάτων στο διαδίκτυο

Η Βρετανία δημιούργησε ένα νέο σώμα πάταξης εγκλημάτων στο διαδίκτυο

Η Βρετανία δημιούργησε ένα νέο σώμα πάταξης εγκλημάτων στο διαδίκτυο.

Ένας νέος εθνικός κόμβος πάταξης της εγκληματικότητας, οποίος έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη διερεύνηση και δίωξη εγκλημάτων μίσους στο διαδίκτυο, θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους, αποκάλυψε το Υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας.

Το σύστημα, το οποίο διαχειρίζονται υπάλληλοι του Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών Αστυνομίας (NPCC), θα επιμεληθεί τον ρατσισμό και τις υποθέσεις μίσους που οδηγούν ορισμένες φορές και στην αυτοκτονία και έχουν ως βάση το Διαδίκτυομ το οποίο θα εξασφαλίσει ότι θα εξαλειφθούν τέτοιου είδους περιστατικά με αποτελεσματικό τρόπο.

Τα σχέδια προκηρύχθηκαν από τον βρετανικό γραμματέα της κυβέρνησης Amber Rudd μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των νέων σκληρών κανονισμών που οδηγούν ακόμη και στη φυλάκιση για όσους μοιράζονται, διαθέτουν ή βλέπουν τρομοκρατικό περιεχόμενο στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η νέα υπηρεσία κατά των εγκλημάτων μίσους θα αξιολογήσει εάν οι αναφορές θα μπορούσαν να θεωρηθούν εγκληματικές πράξεις, Επίσης θα ελέγχονται σε καθημερινή βάση οι εταιρείες που διαθέτουν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter – που αναμφισβήτητα φιλοξενούν οποιοδήποτε είδους θλιβερό υλικό στον ιστό τους.

Πρακτικά η συγκεκριμένη υπηρεσία θα επιδιώξει να εντοπίσει τους ενόχους που προάγουν το μίσος στο ίντερνετ και θα τροφοδοτήσει τις πληροφορίες που συλλέγει στο ευρύτερο μοντέλο εθνικής ασφαλείας της χώρας και θα κατευθύνονται σε μια βάση δεδομένων της αστυνομίας που συλλέγει πληροφορίες περί τέτοιων περιπτώσεων για ένα ευρύ φάσμα εγκλημάτων για να βοηθήσει στην καθοδήγηση στρατηγικών αστυνόμευσης.

Ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι ο κόμβος αναμένεται να είναι αναβαθμισμένος μέχρι το τέλος του 2017, η βρετανική κυβέρνηση δεν δημοσίευσε ακριβές χρονοδιάγραμμα ή το μοντέλο χρηματοδότησης.

Ο πρωταρχικός στόχος θα είναι να “βελτιωθεί η ανταπόκριση της αστυνομίας” στο ρατσισμό και το έγκλημα στο διαδίκτυο, ανέφερε .

“Η ρατσιστική συμπεριφορά στο διαδίκτυο είναι εντελώς απαράδεκτη”, δήλωσε ο Rudd. “Ότι είναι παράνομο στη φυσική μας ζωή, είναι εξίσου παράνομο και στον κυβερνοχώρο, και εκείνοι που διαπράττουν αυτά τα δειλά εγκλήματα θα πρέπει να βρίσκονται απολογούμενοι στο νόμο του Κράτους.

“Ο εθνικός κόμβος εγκληματικότητας μίσους στο διαδίκτυο που χρηματοδοτούμε είναι ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσουμε ότι περισσότερα θύματα θα σπάσουν τη σιωπή τους και θα μιλήσουν ανοιχτά, αναφέροντας σε εμάς την κακομεταχείριση στην οποία υποβάλλονται.

“Ο κόμβος θα βελτιώσει επίσης την κατανόησή μας για την κλίμακα και τη φύση αυτής της καταχρηστικής μορφής παρανομίας. Σε συνεργασία με την αστυνομία θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νέα μέθοδο για να προσαρμόσουμε την ανταπόκρισή μας έτσι ώστε να προστατευθούν ακόμη περισσότερα τα θύματα και να τιμωρηθούν οι δράστες”.

Η είδηση ​​έρχεται μετά από την υπόσχεση του Alison Saunders, διευθυντή στη Crown Prosecution Service του Ηνωμένου Βασιλείου (CPS), ο οποίος υποσχέθηκε να εκμηδενίσει αυτές τις άνανδρες επιθέσεις που έχουν βάση το διαδίκτυο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166