ΑρχικήGadgetΗ πλειονότητα των σύγχρονων συσκευών IoT θα είναι παρωχημένη έως το 2020

Η πλειονότητα των σύγχρονων συσκευών IoT θα είναι παρωχημένη έως το 2020

Η πλειονότητα των σύγχρονων συσκευών IoT θα είναι παρωχημένη έως το 2020.

Η πλειοψηφία των συσκευών IoT που κυκλοφορούν στο εμπόριο φέτος θα είναι παρωχημένες σε λίγα χρόνια, σύμφωνα με νέες προβλέψεις.

Παρόλο που αρκετές αναφορές αναλυτών προέβλεπαν ότι ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο προβλέπεται να αυξηθεί, πολλές συσκευές που αγοράζονται από το ευρύ κοινό μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες πριν από το 2020, αφού θα έχει βγει καινούργια προηγμένη τεχνολογία που δεν θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Οι ελλείψεις πολλών συσκευών αφορούν την ανάγκη για συνεπή σύνδεση στο Διαδίκτυο, και σε όλη αυτήν την βιασύνη αναμφισβήτητα δημιουργείται κακής ποιότητας υλικό, το οποίο πολύ συχνά μπορεί να μειώσει τις προσδοκίες των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, όπως προειδοποίησε η Couchbase.

«Ακούμε συνεχώς για το Διαδίκτυο των πραγμάτων (internet of Things), τόσο πολύ, που έχει σχεδόν χάσει το νόημα της πολυτιμότητας του. Ωστόσο, η παραγωγή προϊόντων που έχουν δημιουργηθεί με πρότυπα χαμηλών προδιαγραφών θα είναι σύντομα απαρχαιωμένα – οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι θέλουν συσκευές που να πράττουν ό, τι χρειάζεται πραγματικά ο καταναλωτής, όχι εκείνα που είναι κατάλληλα για το σκοπό που το έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Perry Krug, εκπρόσωπος της Couchbase.

«Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε συνεχώς και διαρκώς με όρους, IoT, συνδεδεμένες συσκευές και Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Αυτές οι εκφράσεις στην πραγματικότητα δεν διασφαλίζουν ότι οι συσκευές ή οι υπηρεσίες στην πραγματικότητα κάνουν αυτό που αναγράφουν. Στην ουσία πρέπει να τεθεί θέμα εγγύησης από τους κατασκευαστές προς τους χρήστες για την απόδοση που υποτίθεται ότι τα αγόρασαν. Επιπλέον πρέπει ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε ένα διαγνωστικό κέντρο που θα λειτουργεί σαν υπηρεσία για τις συσκευές IoT που διαθέτει, ούτως ώστε να επιλύει κάθε δυσλειτουργία πού προκύπτει σε άμεσο χρόνο.

Η συνδεσιμότητα των συσκευών IoT μπορεί αληθινά να βοηθήσει τις εταιρείες να προοδεύσουν, βασιζόμενες πάνω σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθεί πως χωρίς αυτές δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Η Couchbase λέει ότι δεν υπάρχει κάποιο μαγικό κόλπο ούτως ώστε να βοηθήσει οποιαδήποτε συσκευή IoT να ανταποκριθεί άμεσα στις προσδοκίες, ωστόσο η τεχνολογία αιχμής μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση ότι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες μπορούν να εκτελούν βασικά καθήκοντα ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, τα οχήματα χωρίς οδηγό με αυτόματο πιλότο, θα πρέπει να μπορούν να πλοηγηθούν οπουδήποτε, χωρίς απαραίτητα να είναι δρόμος, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με εντολές ή ενημερώσεις που θσ παίρνει από το σύστημα ή από κάποιο κέντρο μέσω του διαδικτύου, δηλαδή, αυτή είναι η έννοια της συνδεσιμότητας, έπειτα το σύστημα θα πρέπει να καταγράφει την απόδοση και να προσφέρει διαγνωστικές συμβουλές σε πραγματικό χρόνο. Και καθώς οι συσκευές γίνονται πιο ισχυρές, ο υπολογιστής θα μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι συνδεδεμένες εφαρμογές θα αντιδρούν και θα ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δίνοντας την καλύτερη εμπειρία στον χρήστη.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166