ΑρχικήΟχήματαΗ Uber σκοπεύει να αλλάξει ολόκληρο το στόλο της στο Λονδίνο με...

Η Uber σκοπεύει να αλλάξει ολόκληρο το στόλο της στο Λονδίνο με ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025

Η Uber σκοπεύει να αλλάξει ολόκληρο το στόλο της στο Λονδίνο με ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025,ανακοίνωσε η εταιρεία στις 8 Σεπτεμβρίου. Η δέσμευση είναι μέρος του σχεδίου Clear Air του γιγαντιαίου κολοσσού, το οποίο ελπίζει ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο με μια σειρά μέτρων για τους οδηγούς, τους αναβάτες και τις πόλεις.

Παρόλο που ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι για τους αδειούχους οδηγούς να υιοθετήσουν ευσυνειδησία απέναντι στο περιβάλλον, ο πιο άμεσος στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι όλα τα τακτικά οχήματα UberX στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι 100% υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2020.

Η ίδια προθεσμία ισχύει επίσης για την πλήρη απαγόρευση των οχημάτων ντίζελ σε όλες τις διαδρομές που διατίθενται μέσω της εφαρμογής. Η Uber προτίθεται να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα στις υπόλοιπες 40 πόλεις της Αγγλίας και γενικά σε όλες τις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου στις οποίες θα λειτουργεί έως το 2022, (έως ότου επισυναφθεί νέα συμφωνία).

Για να βοηθηθούν οι οδηγοί να προσαρμοστούν στις αλλαγές, η Uber δήλωσε ότι θα δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο με την επωνυμία Clear Air που θα επιτρέψει στους αδειούχους οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν πρόσβαση σε επιδότηση αξίας μέχρι £ 5,000 (€ 5,480) για το κόστος αναβάθμισης του αυτοκινήτου τους σε υβριδικό ή πλήρως ηλεκτρικό όχημα.

Η Uber θα εγκαταστήσει επίσης ένα δίκτυο γρήγορων φορτιστών που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από τους οδηγούς Uber με ηλεκτρικά οχήματα.

Αναμένει ότι το ταμείο θα δει τους οδηγούς να αξιώνουν άνοδο κερδών ύψους £ 150 εκ. Και είναι σε συζητήσεις με πιθανούς διαχειριστές για ένα ταμείο που θα χρηματοδοτείται από τρίτους. Αρχικά, η Uber πραγματοποιεί μια επένδυση ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών, προσθέτοντας επιπλέον χρέωση 35 ευρώ για τους πελάτες που ταξιδεύουν στο Λονδίνο μέσω Uber, τα οποία θα διατεθούν στο ταμείο.

Η προσαύξηση θα προστεθεί στις βόλτες Uber που συνδέονται με όλες τις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου “κατά το επόμενο έτος”, αν και τα ταξίδια UberPool – δηλαδή τα ταξίδια που μοιράζονται με άλλους επιβάτες και κατευθύνονται προς την ίδια κατεύθυνση – θα εξαιρεθούν από την πρόσθετη χρέωση.

“Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα και είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε το ρόλο μας στην αντιμετώπιση αυτού του τολμηρού σχεδίου”, δήλωσε ο Φρεντ Τζόουνς, επικεφαλής των UK Cities. “Οι Λονδρέζοι παρατηρούν ήδη την ύπαρξη πολλών αυτοκινήτων στην εφαρμογή μας που είναι υβριδικά, αλλά θέλουμε να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο, έχοντας εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά οχήματα στην πρωτεύουσα. Το σχέδιο απόσυρσης που απευθύνεται στα ρυπογόνα αυτοκίνητα θα τα θέσει εκτός κυκλοφορίας τα επόμενα έτη, προτρέποντας όσους δεν μπορούν να αγοράσουν αμάξι να κυκλοφορούν με τις δημόσιες συγκοινωνίες”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166