Η Tesla κινδυνεύει να δικαστεί στη Νορβηγία για ψευδή διαφήμιση

Η Tesla κινδυνεύει να δικαστεί στη Νορβηγία για ψευδή διαφήμιση

Η Tesla κινδυνεύει να δικαστεί στη Νορβηγία για ψευδή διαφήμιση.

Περίπου 80 ιδιοκτήτες της Tesla στη Νορβηγία έχουν ασκήσει αγωγή εναντίον της Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για παραπλανητική διαφήμιση, λέγοντας ότι το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο δεν παρήγαγε την υποσχόμενη απόδοση, ανέφερε την Πέμπτη η Νορβηγική εφημερίδα Dagens Naeringsliv (DN).

Οι ενάγοντες παραπονέθηκαν ότι η πραγματική ισχύς του Tesla S P85D, ενός sedan με μία από τις ταχύτερες επιταχύνσεις στον κόσμο, ήταν 469 ίππους και όχι 700 ίππους όπως υποσχέθηκε ο κατασκευαστής.

Βάσει των παραπάνω προαναφερόμενων αιτιών οιιδιοκτήτες οχημάτων στοχεύουν να αποζημιωθούν με τα ίδια χρήματα, όπως με μια άλλη ομάδα 133 Νορβηγών ιδιοκτητών Tesla που προηγουμένως μήνισαν την εταιρεία και κατέληξαν σε συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2016.

Η Tesla συμφώνησε να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες 133 αυτοκινήτων, πληρώνοντάς τους 65.000 κορώνες (7.260 ευρώ, 8.600 δολάρια) ή με την παροχή νέου εξοπλισμού, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα.

«Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση που κατέληξε σε συμβιβασμό την τελευταία φορά», δήλωσε στο δικηγορικό γραφείο ο δικηγόρος των ενάγοντων Christoffer Falkeid.

«Πρόκειται για τις ψευδείς προδιαγραφές και την παραπλανητική απόδοση του οχήματος, που οφείλονται καθαρά στα λάθη του μάρκετινγκ της εταιρείας», πρόσθεσε Christoffer Falkeid.

Η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα.

Πιθανόν η παρούσα καταγγελία θα εξεταστεί τον Απρίλιο από ένα δικαστήριο του Όσλο, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, μέχρι τότε.

Σύμφωνα με τα Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, μια άλλη ομάδα 38 αυτοκινητιστών άσκησε επίσης αγωγή εναντίον του Tesla το περασμένο φθινόπωρο.

Η Νορβηγία, θεωρείται ο παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όσον αφορά το μερίδιο αγοράς, και είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο για την Tesla.

Συνολικά υπάρχουν 1.201 Tesla S P85Ds στη Νορβηγία.

Πέρυσι, οι πωλήσεις της Tesla στη Σκανδιναβική χώρα έφτασαν τα 8.465 οχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας