ΑρχικήΟικονομίαΗ Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση θα μπορούσε να ξεκλειδώσει δισεκατομμύρια για το Ηνωμένο...

Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση θα μπορούσε να ξεκλειδώσει δισεκατομμύρια για το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση θα μπορούσε να ξεκλειδώσει δισεκατομμύρια για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο παροτρύνθηκε να εντείνει τις προετοιμασίες για τη δημιουργία μιας νέας βιομηχανικής επανάστασης μέσω της έξυπνης συνδεδεμένης τεχνολογίας.

Μια ανεξάρτητη έκθεση ζήτησε μεγαλύτερη υποστήριξη των τεχνολογιών που θα μπορούσαν να φέρουν την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, με προειδοποιήσεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βαδίζει σταθερά στον τεχνολογικό τομέα πίσω από άλλα έθνη.

Συγκεκριμένα, οι τεχνολογίες που συνδέονται με την ιδέα του “Industry 4.0” , όπως η ρομποτική, η 3D εκτύπωση και η τεχνητή νοημοσύνη υποστηρίχθηκαν από την έκθεση “Made Smarter” , με επικεφαλής τον Jurgen Maier, ο οποίος τυγχάνει γενικός διευθυντής της Siemens UK, δήλωσε ότι Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται “μεγαλύτερη φιλοδοξία” για να αποκτήσει το σαφές πλεονέκτημα που προσφέρει η τεχνολογία.

Συνολικά, η αξιοποίηση αυτής της προηγμένης τεχνολογίας θα μπορούσε να ωφελήσει τον κατασκευαστικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου κατά περίπου 445 δισεκατομμύρια στερλίνες και να δημιουργήσει περίπου 175.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την έκθεση. Προβλέπει επίσης ότι η βιομηχανική παραγωγικότητα θα παρουσιάσει βελτίωση μεγαλύτερη από 25% και θα βοηθούσε ακόμη και το περιβάλλον, στις εκπομπές CO2 που εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 4,5%.

“Από τη μία πλευρά πρόκειται να δημιουργήσουμε παραγωγικότητα και περισσότερες εξαγωγές και μέσω αυτού μπορούμε να δημιουργήσουμε επιπλέον θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη θα απολέσουν κάποιες θέσεις εργασίας”, δήλωσε ο Μάϊερ στο BBC .

“Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε έτοιμοι γι ‘αυτό με έναν πολύ ενεργό τρόπο και αυτό σημαίνει την εκπαίδευση του λαού μας … πρέπει να βελτιώσουμε την ικανότητα ενός εκατομμυρίου υπαρχόντων εργαζομένων στον βιομηχανικό και μεταποιητικό τομέα … έτσι ώστε να μπορούν να μεταβούν σε εργασίες που μπορεί να εκτοπιστούν, για παράδειγμα, στη διαχείριση ή προγραμματισμό των ρομπότ. ”

Για να επιφέρει αυτές τις αλλαγές, η έκθεση συνιστά τη βελτίωση του δικτύου υποστήριξης που παρέχεται σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων πέντε «ψηφιακών ερευνητικών κέντρων» για την ενθάρρυνση της καινοτομίας. Η μεγαλύτερη κατάρτιση για νέους και υφιστάμενους εργαζόμενους επισημάνθηκε επίσης ως μείζονος σημασίας προτεραιότητα, καθώς και η δημιουργία μιας εθνικής επιτροπής που θα βοηθήσει στη μετατροπή της χώρας σε βιομηχανική μονάδα τεχνολογίας.

Η έκθεση επικροτήθηκε από εταιρείες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες φοβούνται ότι η χώρα θα μείνει πίσω στη βιομηχανική τεχνολογία.

“Η μελέτη αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για το Ηνωμένο Βασίλειο να επενδύσει σε νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες για να ανταγωνιστούμε πραγματικά με άλλα έθνη. Εάν αυτό δεν συμβεί, σε διεθνές επίπεδο διακινδυνεύουμε να συρρικνωθούμε”, δήλωσε ο Chas Moloney, διευθυντής της Ricoh UK.

“Με την εξασφάλιση ότι οι εργαζόμενοι κατανοούν και είναι καταλλήλως εκπαιδευμένοι στις τελευταίες τεχνολογίες, οι εργοδότες μπορούν να τους δώσουν την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν σε αυτή τη νέα ψηφιακή οικονομία. Για εκείνους που είναι ήδη πολύ έμπειροι στις καθιερωμένες τεχνολογίες, θα επιτρέψει σε αυτούς και τις επόμενες γενιές να προσαρμοστούν ταχύτερα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166