Το Βιετνάμ απαγόρευσε το Bitcoin και όποιος το χρησιμοποιεί θα πληρώνει πρόστιμο

Το Βιετνάμ απαγόρευσε το Bitcoin και όποιος το χρησιμοποιεί θα πληρώνει πρόστιμο

Το Βιετνάμ απαγόρευσε το Bitcoin και όποιος το χρησιμοποιεί θα πληρώνει πρόστιμο.

Το Βιετνάμ έχει γίνει η επόμενη από μία σειρά χωρών που απαγόρευσε τη χρήση του Bitcoin και κατά συνέπεια αυτό το κρυπτονόμισμα έχει μπει ουσιαστικά σε παγκόσμια καταστολή και προφανώς ακολουθούν κι άλλα πολύ δυσάρεστα νέα για την οντότητα του.

Η κεντρική τράπεζα της Ασιατικής χώρας εξέδωσε δήλωση σύμφωνα με την οποία η οποιαδήποτε συναλλαγή με την Bitcoin είναι πλέον παράνομη και μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο. Η κρατική τράπεζα του Βιετνάμ εξέδωσε ανακοίνωση «Πληροφορίες που σχετίζονται με τη χρήση εικονικού νομίσματος» λέγοντας πως η χρήση του Bitcoin για πληρωμές ή προσφορές απαγορεύεται.

Δεν υπάρχει καμία εξήγηση ως προς το γιατί η τράπεζα αποφάσισε να το πράξει και η παραγγελία δεν αναφέρει το blockchain ως τεχνολογία ούτε αναφέρει τίποτα για το mining.

Μεταφρασαμε τη δήλωση της κρατική τράπεζα του Βιετνάμ και σας την παραθέτουμε αυτολεξεί παρακάτω.

“Το εικονικό νόμισμα Bitcoin και άλλα παρόμοια κρυπτονομίσματα δεν θεωρείται πλέον νόμιμο μέσα πληρωμής στο Βιετνάμ. Η έκδοση, η προμήθεια, η χρήση bitcoin και άλλων παρόμοιων εικονικών νομισμάτων ως μέσο πληρωμής απαγορεύεται στο Βιετνάμ. ”

Η Τράπεζα αναφέρει ότι ισχύουν συμβατικά συστήματα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των επιταγών, των εντολών πληρωμής ή των πιστωτικών καρτών. Εκείνοι που αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το Bitcoin ή άλλες κρυπτοεπιθυμίες τελικά, κινδυνεύουν με πρόστιμο 9,000 δολάρια, τεράστιο ποσό για τα δεδομένα της χώρας.

Δεν πρόκειται για τη πρώτη φορά που το Βιετνάμ εκδίδει τέτοιες εντολές για τα κρυπτονομίσματα. Σχεδόν οι ίδιες ειδήσεις ξέσπασαν πριν από τρία χρόνια, τον Απρίλιο του 2014. Τότε, το CNN ανέφερε ότι «η κυβέρνηση του Βιετνάμ δήλωσε ότι χρήση του Bitcoin και άλλων ηλεκτρονικών νομισμάτων έρχεται σε αντίθεση με το νόμο της χώρας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας