Η Toyota θα ενσωματώσει την Alexa σε επιλεγμένα οχήματα φέτος

Η Toyota θα ενσωματώσει την Alexa σε επιλεγμένα οχήματα φέτος

Η Toyota θα ενσωματώσει φέτος την Alexa σε επιλεγμένα οχήματα.

Η Toyota είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως, και φυσικά είναι κάτι που το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει φέτος να φέρει την Alexa της Amazon στα οχήματα Toyota και Lexus στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας. (H Lexus είναι θυγατρική αυτοκινητοβιομηχανία της Toyota Motor Corporation)

Από την στιγμή που θα εγκατασταθεί η Alexa στα οχήματα της Toyota θα είναι σε θέση να κάνει πολλά πράγματα, όπως να ελέγχει τις έξυπνες συσκευές εξ αποστάσεως, να παίζει μουσική, να δίνει κατευθύνσεις πλοήγησης και να έχει πρόσβαση σε περισσότερες από 25.000 δεξιότητες της Alexa, χάρη στην βοήθεια προγραμματιστών τρίτου μέρους.

Η Alexa θα ενσωματωθεί στο σύστημα Entune 3.0 App Suite, που θα εγκατασταθεί στα μοντέλα του 2018, το Camry και Sienna, καθώς και σε αυτοκίνητα της Lexus, τα οποία τρέχουν το σύστημα Enform App Suite 2.0, και φέτος οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με τον φωνητικό βοηθό της Amazon.

Η Alexa σχεδιάζεται να ενσωματωθεί στα περισσότερα μοντέλα της Toyota κατά το επόμενο έτος, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Άλλοι βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης AI που έχουν εγκατασταθεί σε άλλες μάρκες οχημάτων και παρουσιάστηκαν στο CES φέτος περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση της Bixby από την Harman International και το Google Assistant στο Android Auto.

Ο Κινέζος τεχνολογικός γίγαντας Baidu, ο οποίος διαχειρίζεται το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης Apollo ανακοίνωσε επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις για τους προγραμματιστές, δίνοντάς τους περαιτέρω εφόδια για να αναπτύξουν εφαρμογές και λογισμικά πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Πριν από την έναρξη της έκθεσης CES 2018, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Byton ανακοίνωσε σχέδια για την ενσωμάτωση της Alexa σε μια οθόνη 49 ιντσών που θα καλύπτει το ταμπλό του concept car.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας