ΑρχικήGadgetΗ Βρετανική αστυνομία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την Alexa για την εξιχνίαση εγκλημάτων

Η Βρετανική αστυνομία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την Alexa για την εξιχνίαση εγκλημάτων

Η Βρετανική αστυνομία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την Alexa για την εξιχνίαση εγκλημάτων.

Το Amazon Echo ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου για το 2017 και καθώς τα περισσότερα έχουν καταλήξει στα σπίτια των καταναλωτών, η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αρχίσει να διερευνά τρόπους με τους οποίους ο έξυπνος ομιλητής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην καταπολέμηση και την εξιχνίαση εγκλημάτων.

Η αστυνομία του Lancashire εξετάζει επί του παρόντος τον τρόπο με τον οποίο το Amazon Echo θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αναμεταδώσει πληροφορίες για την τοπική εγκληματική δραστηριότητα στους πολίτες. Για παράδειγμα, το έξυπνο ηχείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να στείλει ενημερωτικά δελτία για διάφορα εγκλήματα, αναφορές εξαφανισμένων προσώπων ή ακόμα και ειδοποιήσεις για συγκεκριμένους ύποπτους.

Το Echo θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά από την αστυνομία για να εκπέμψει εσωτερικές ενημερώσεις σε αξιωματικούς ή ακόμα και να στείλει εκθέσεις για πρόσφατα αδικήματα ή ημερήσια αρχεία καταγραφής εγκληματικών πράξεων. Οι έξυπνοι ομιλητές τύπου της Amazon μπορούν επίσης να είναι ένας βολικός τρόπος για τους μάρτυρες ή τα θύματα να επικοινωνούν με τους φορείς επιβολής του νόμου για να αναφέρουν τα εγκλήματα.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης διάσκεψης στο Κολλέγιο College of Policing, ο Rob Flanagan του Lancashire προσέφερε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς οι έξυπνοι ομιλητές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν την Βρετανική αστυνομία, λέγοντας:

«Αν κατορθώσουμε να μειώσουμε τη ζήτηση στα τηλεφωνικά μας κέντρα μέσω της χρήσης φωνητικής αναγνώρισης ή τεχνολογίας φωνής και να προσφέρουμε πραγματικά στην κοινότητα τις πληροφορίες που χρειάζονται, χωρίς να χρειάζεται να επέμβει ανθρώπινο δυναμικό, τότε αυτή θα είναι μία τεράστια επιτυχία για την αστυνομία της χώρας»

Τα έξυπνα ηχεία , όπως το Echo του Amazon ή το Google Home, έχουν ήδη προκαλέσει ορισμένες ανησυχίες όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής μεταξύ των καταναλωτών, λόγω του γεγονότος ότι ακούν και στέλνουν τα ηχητικά δεδομένα σε εταιρικούς διακομιστές, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης. Εάν οι αρχές επιβολής του νόμου αποφασίσουν να επωφεληθούν από τις δυνατότητές τους, πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν τα ίδια ζητήματα, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Ωστόσο, η αυξημένη υιοθέτηση των έξυπνων ομιλητών από τους καταναλωτές θα μπορούσε να είναι επωφελής για την κοινότητα στο σύνολο της, βέβαια απαιτείται εκ των προτέρων ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Όπως και να έχει, για άλλη μία φορά η Alexa βρίσκεται στο προσκήνιο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166